Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osobne ustawienia dla 2 monitorów

Notrax3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mój problem jest taki... że kupiłem sobie dwa monitory. Jeden 4k (już mam go dosyć dawno, 3840x2160) a drugi 1920x1080. Potrzebny byłby taki mały, bo niektóre programy nie działały poprawnie na większej rozdzielczości. I teraz mam problem, ponieważ na moim monitorze 4K, pasek zadań jest dosyć mały, i ikony też, za to na drugim monitorze - są one gigantyczne. Wiem jak to zmienić, poprzez wielkość elementów w panelu sterowania, ale nie da się tego ustawić osobno dla jednego, osobno dla drugiego monitora. Mianowicie; na monitorze 4k muszą być one duże, a na mniejszym - małe.

Wie ktos moze jak to ustawic? Posiadam program Display fusion (pro na 30 dni), moge zainstalowac takze inne oprogramowanie.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Masz opcje zmiany rozmiaru tekstu dla każdego ekranu w Windows 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Mogę instrukcję gdzie to jest? Bo jak zmieniam w jednym to w obu się zmienia ;_;.

@Edit

dokładnie gdy wchodze w panel sterowania, wchodze w 'zmien rozmiar wszystkich elementów' i gdy zmienie, zmienia mi dla obu monitorów.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Nie pamiętam czy była taka opcja (raczej tak) i jak to wygląda na 7. W W10 PPM na pulpicie i ustawienia wyświetlania. Wybierasz ekran i zmieniasz sobie skalowanie aplikacji, tekstu i innych elementów.

Opublikowano

W8 i w10 ma to zawsze, pierwsza opcja w ustawieniach ekranu, mozna ustawiać bez problemu dla każdego ekranu osobno. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...