Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka bedzie przyszłość?

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie wieczorne pogadywanko urządzam ;) 

Mianowicie jak wyobrażacie sobie przyszłość? Czy według was zmieni się na lepsze czy na gorsze? Pytanie to celuje w szczególności do młodszych użytkowników forum. 

Ja tak myśle przeglądając ostatnie artykuły w sieci, że za ciekawie to nie będzie. Napewno zmniejszy się nasza przestrzeń prywatna. Prawie już na każdej ulicy można dostrzec monitoring, coraz nowsze urządzenia jak telefony okazują się być rejestrowane pod względem użytkowania, niektóre już nowe skomputeryzowane samochody potrafią wysyłać do producentów dane użytkowania w każdej chwili i o każdej porze (kiedy nawet zapiąłeś pas) czy sam nawet internet, w którym wystarczy cokolwiek do niego wrzucić aby dowiedział się cały świat. Zauważyłem że im bardziej dana cywilizacja w danym obszarze się lepiej rozwija tym bardziej też staje się fałszywa i zakłamana. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Nie musicie skracać, macie duże pole do manewru :)

Opublikowano

Istnieje wiele możliwości:

1. Będzie świat post-apokaliptyczny jak w Falloucie.

2. Będzie lepsza technologia, zmniejszona brutalność fizyczna ale pewnie zwiększona brutalność psychiczna, ludzi będzie można sprawdzać jak kartki papieru, nastąpią sojusze z innymi cywilizacjami, kolonizacja na innych planetach, statki kosmiczne.

3. Żniwiarze wkrótce zniszczą naszą planetę.

4. Ludzkość wyjdzie z matrixu.

Opublikowano

Pisząc "przyszłość" podajesz zbyt ogólne określenie, bo o tym można pisać na tle różnych dziedzin. Przy okazji nie określiłeś o jak daleką przyszłość ci chodzi. 10, 20, 100, 9e99 lat?

Przykładowo nauka pójdzie do przodu. Może kiedyś ludzie zaczną zamieszkiwać inne planety, aczkolwiek nie wyobrażam sobie aby szybko to nastąpiło.

Może kiedyś wynajdą lekarstwa na różne choroby. Może ktoś kiedyś wymyśli teleportację w co wątpię.

19.jpg

Opublikowano

Nic się nie zmieni. Oprócz tego będzie większa bieda bo będą niższe zarobki przez wyższe podatki ("dla waszego dobra"). Zachodu już nie będzie. Będzie za to duże Państwo Islamskie gdzie już dzisiaj obowiązuje prawo szariatu. Na zachód będzie Państwo Islamskie a na wschód Rosja. Do Afryki uciekli lewacy z Europy którzy doprowadzili ją do upadku. Do granic Polski chciała migrować cała rodowita Szwecja, Niemcy, Anglia, Belgia i Francja. Nie chcieliśmy ich u nas bo po co nam komuniści? I tak pozostanie.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

na gorsze tj. NWO XF

poważnie

Całkowicie się z tobą zgadzam, "jesteśmy zgubieni" :/

( Jedyną i ) Absolutną Prawdą jest ( Bezinteresowna ) Miłość.

Opublikowano

To jest ciekawe, że tyle mamy galaktyk we wszechświecie i jeszcze nikt nas nie odwiedził :f 

Jak to nie? A reptilianie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

Transformersy jeszcze przecież były, amatorzy :D

Przyszłość będzie taka, że osiedlimy się na innych planetach bo w Ziemię jebnie meteoryt.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

To jest ciekawe, że tyle mamy galaktyk we wszechświecie i jeszcze nikt nas nie odwiedził :f 

Galaktyk? To postaraj się przemieścić między jedną a drugą, życzę powodzenia.

Ludzie są głupi i w imię interesów rozpętają kolejną wojnę, zamiast z całej planety zrobić jeden wielki naród który będzie się rozwijał i dążył do doskonalenia rodzaju ludzkiego no ale... ludzie są na to zbyt głupi :D 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Jaka będzie przyszłość? Bardzo zła. Aktualnie Polska ma bardzo duże setki miliardów zadłużeń, a nawet 4 biliony Skarbu Państwa... W 2010 to było aż 200% PKB. My będziemy musieli to spłacić, a nie z Sejmu komunistyczne, stare żydzi. 

Lewaki co zniszczyli kraj, to uciekli z Europy już dawno. Aktualnie Polacy nie mają pracy, ale za to Islamskie bydło ma i żyje na luksusach z pieniędzy Obywateli. 

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona. 

Opublikowano

Ja mocno obawiam się wojny, czy będzie religijna, czy nie - wojny w każdej postaci. Wszystkie inne scenariusze jakoś mnie nie obchodzą. Co będzie to będzie, chciałbym tylko uniknąć wojny. 

Opublikowano

Jaka będzie przyszłość? Bardzo zła. Aktualnie Polska ma bardzo duże setki miliardów zadłużeń, a nawet 4 biliony Skarbu Państwa... W 2010 to było aż 200% PKB. My będziemy musieli to spłacić, a nie z Sejmu komunistyczne, stare żydzi. 

Lewaki co zniszczyli kraj, to uciekli z Europy już dawno. Aktualnie Polacy nie mają pracy, ale za to Islamskie bydło ma i żyje na luksusach z pieniędzy Obywateli. 

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona.

Dlug publiczny to tylko iluzja. Dajesz komus 10zl, zeby pozyczyc od niego twoje

10zl, ale oddac musisz juz 12. Jest wiele logicznych niescislosci, ale nikt nie ,a wystatczajacej sily przebicia, zeby to zmienic.

Mnie raczej przyszlosc nie obchodzi. Po prostu bede pracowac do emerytury i pozniej czekanie na smierc. Jak pewnie wiekszosc z was. Ot, wolnosc i swoboda ziemi niczyjej

Opublikowano

Jaka będzie przyszłość? Bardzo zła. Aktualnie Polska ma bardzo duże setki miliardów zadłużeń, a nawet 4 biliony Skarbu Państwa... 

Dlug publiczny to tylko iluzja. Dajesz komus 10zl, zeby pozyczyc od niego twoje

Ot pieniądze i pieniądze. Ale Ziemia jako planeta coraz bardziej wyjałowiona z naturalnych zasobów. Oby nauka szła do przodu i na powietrze można było głupimi samochodami jeździć.. ;)

Jaka będzie taka będzie. Nie martwię się tym, bo nic mi to nie da. Zapasy, można robić na apokalipsy zombie i tym podobne. Ale czy takie zamartwianie się jest dobre? Jakieś zmiany nadejść muszą, to nieuniknione.

Autorze, ludzie chcą kontrolować wszystko i wszystkich ale zapominają o głupich podstawach zasad natury. Łańcuchy pokarmowe muszą istnieć, ludzie i ciepło muszą mieć a co za tym idzie atmosferę jakąś na tej naszej planecie i wiele innych "pierdół" jakże niezbędnych do życia. 

Jestem ciekawa przyszłości ale i zadowolona teraźniejszością. Ot filozofia. :D

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Podstawowe wartości człowieka są teraz wypierane przez pieniądz, w przyszłości będzie jeszcze gorzej. Ludzie zamiast cieszyć się życiem są pracoholikami, nie mają czasu okazywać uczuć, dbać o rodzinę. Wszystko na teraz, zamiast naprawić lepiej kupić nowe, wnioski nasuwają się same jak to może być.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Podstawowe wartości człowieka są teraz wypierane przez pieniądz, w przyszłości będzie jeszcze gorzej. Ludzie zamiast cieszyć się życiem są pracoholikami, nie mają czasu okazywać uczuć, dbać o rodzinę. Wszystko na teraz, zamiast naprawić lepiej kupić nowe, wnioski nasuwają się same jak to może być.

Jestem ciekaw co sobie wyobrażasz pisząc "w przyszłości będzie jeszcze gorzej".

Opublikowano

Zupełnie przestaną się liczyć podstawowe wartości typu przyjaźń, rodzina gdyż nie będzie na to czasu w pogoni za hajsem. Robienie dzieci nie będzie już oznaką miłości, przywiązania, tylko zwykłem obowiązkiem aby nasza cywilizacja nie upadła :)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Zupełnie przestaną się liczyć podstawowe wartości typu przyjaźń, rodzina gdyż nie będzie na to czasu w pogoni za hajsem. Robienie dzieci nie będzie już oznaką miłości, przywiązania, tylko zwykłem obowiązkiem aby nasza cywilizacja nie upadła :)

Pierwsze zdanie to można powiedzieć, że już spokojnie działa. Drugie jeszcze nie, ale w sumie na większą skalę myślę, że możesz mieć rację. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...