Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vps

Saguare

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Raczej kolegi wyżej nie słuchaj. Padło by Ci na drugi dzień. Po pierwsze najlepiej wybrać dwa serwery.

https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-game-pro/ - tutaj jest dośc dobra oferta. Serwer wytrzyma nawet więcej także masz zapas. Dodatkowo dobra ochrona ddos. Przy tylu osobach przyda się.

Na boty uzyj arubacloud.pl. Serwer za 4zł utrzyma mbota i jakieś boty muzyczne.

W sumie wyjdzie Ci około 34zł i na początek nie będzie problemu :)

ps Jeśli wybierzesz innych hosting patrz tylko, żeby pod serwer ts była wirtualizacja KVM. 

Opublikowano

Raczej kolegi wyżej nie słuchaj. Padło by Ci na drugi dzień. Po pierwsze najlepiej wybrać dwa serwery.

https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-game-pro/ - tutaj jest dośc dobra oferta. Serwer wytrzyma nawet więcej także masz zapas. Dodatkowo dobra ochrona ddos. Przy tylu osobach przyda się.

Na boty uzyj arubacloud.pl. Serwer za 4zł utrzyma mbota i jakieś boty muzyczne.

W sumie wyjdzie Ci około 34zł i na początek nie będzie problemu :)

ps Jeśli wybierzesz innych hosting patrz tylko, żeby pod serwer ts była wirtualizacja KVM. 

Muszę nieco sprostować Twoją wypowiedź. Akurat dla serwerów ts3 rodzaj wirtualizacji nie ma znaczenia, serwer, który podałem może nie ma wewnętrznej ochrony przed atakami, ale zewnętrzną, ponieważ cała maszyna, na której stoją wszystkie serwery  serwery jest chroniona. Proszę, abyś nie wprowadzał ludzi w błąd.

strange1.jpg

Specjalista
Opublikowano

@jakubgross

Zapraszam do lektury: http://www.mpcforum.pl/topic/1582296-vpshosteampl/

Wirtualizacja to bardzo ważna sprawa. Sam już się nie raz na tym przejechałem - dziwiłem się, że jak wracałem ze szkoły mój serwer nie działa :|

może nie ma wewnętrznej ochrony przed atakami, ale zewnętrzną, ponieważ cała maszyna, na której stoją wszystkie serwery  serwery jest chroniona.

Nie rozumiem wgl tego... Ochrona fizyczna nie "zewnętrzna" to podstawa. To ona jako pierwsza filtruje ataki i nie pozwala dotrzeć im do serwera. Niestety OVH nie ma dobrej - chyba, że mowa o ofercie Game to już ma, ale vps jej nie obejmuje. Ochrona software czyli po twojemu ta "wewnętrzna" nic ci nie da przed atakami DDoS.

Myślę, że Cie przekonałem. 

Opublikowano

Ja także polecam lvlup'a wirtualizacja oczywiście kvm. Pod boty możesz spokojnie wziąć na arubie lub ovh(pierwszy pakiet). Jeżeli chcesz by twój serwer był wytrzymały na wszelkie ataki to zastanowił bym się nad Hosteam.

Opublikowano

Też polecam kvm game z lvlup.pro Korzystałem przez dwa miesiące i jedyny problem jaki miałem to początkowo ip ts'a był na gray-liście, ale support szybko mi z tym pomógł i przydzielił nowe ip:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...