Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Hosteam.pl

MikuChan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie wystarczy ten VPS na minimum 100 osób oraz 1-2 boty muzyczne?

Typ VPS: OpenVZ

Tryb VPS: Wide

Pojemność: 30GB

Procesor bazowy: 2,53GHz

Przydzielone zasoby CPU: 50%

Pytam się bo 1 raz robię taki serwer na VPS'ie więc tak trochę chciałbym zapoznać się z waszą oceną na temat tego vpsa ;p

Opublikowano

Pod sam serwer będzie wżerało 95% pełnych zasobów, nie postawisz tam music botów bo Ci maszyna wybuchnie ;d

Zainwestuj w lepsze parametry jeśli chcesz music boty ;d

Specjalista
Opublikowano

Z wirtualizacją OpenVZ może byc problem z zasobami. Czasami może ich zabraknąć to nie są one gwarantowane. Dla takiego projektu zdecydowałbym się jedank na KVM. Zapewni ona stabilność twojej usługi. Zastosował bym też dwa serwery VPS. Jeden na boty drugi na samego ts.

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem jest zakupienie VPS'a kvm Red. Spokojnie utrzyma nawet do 200 użytkowników(bez botów query i sinusów). Pod sinusy i boty query spokojnie starczy vps za 4zl na arubie lub OVH za 15. Możesz zamiast kvm'ki na hosteamie to lvlup.pro. Również spokojnie starczy pod serwer 100-150 osób. Jedyny minus to słabsza ochrona.

Opublikowano

@Mr_Macien,@Borygard,@PGS a co powiecie o tym VPS'ie z OVH?

• KVM OpenStack
  • SLA 99.99%
  • 1 vCore
  • 3,1 GHz
  • 2 GB RAM
  • 25 GB 
    High Availability (Ceph)
Specjalista
Opublikowano

U mnie bierze 100mb na 50 osób jakoś tak. Wytrzymać by wytrzymał ale jak będziesz miał 100 osób na ts to możesz spodziewać się często ataków ddos, których tych serwer nie wytrzymam. Lepiej kupić na lvlup.pro tam masz już zabezpieczenia OVH Game. Myślę, że to by było lepsze rozwiązanie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

PRZECIEŻ SERWERY TS3 MAŁO ZAJMUJĄ RAMU... Więcej obciążają procesor ....

Ten drugi pakiet powinien jako tako starczyć, ale nie napiszę, że na pewno...

Opublikowano

<p>

@Mr_Macien,@Borygard,@PGS a co powiecie o tym VPS'ie z OVH?

• KVM OpenStack
  • SLA 99.99%
  • 1 vCore
  • 3,1 GHz
  • 2 GB RAM
  • 25 GB

High Availability (Ceph)

Spokojnie wystarczy, tak jak napisał @Borygard podczas zamawiania serwera pod TeamSpeak'a trzeba w głównej mierze patrzeć na procesor. Ram w tym wypadku jest prawie niepotrzebny(chyba, że chcesz postawić na nim też sinusy). Ja osobiście polecam ofertę VPS OpenVZ open lub VPS Kvm Red.

Specjalista
Opublikowano

@Mr_Macien

Co ty za głupoty gadasz? Chcesz żeby ten jego serwer padał codziennie? Wirtualizacja OpenVZ jest otwarta jak sama nazwa wskazuje! Oznacza to, że nasze zasoby nie są gwarantowane - dzielimy je z resztą wirtualek. Przy Serwerze TeamSpeak i dodatkowymi botami może nam bardzo często brakować zasobów przez co serwer będzie padać. Wystarczy, że ktoś na jakiejś innej wirtualce też przesadzi no i mamy problem. Ja bym raczej tego nie łączył ze sobą. Jak już ma być wszystko na jednym to tylko KVM! I przy 100 ludziach na serwerze patrzył bym raczej na zabezpieczenia tego serwera nie na procka. Tak jak już wyżej mówiłem przy takiej ilości osób nie cięzko o ataki ;)

Opublikowano

Na każdym hostingu jest wolna przestrzeń parametrów aby nic się nie działo, w aplikacji ts3 głównie zżera procesor a nie ram, nawet 512-1024 ramu starczy na 500-800 osób :)

Korzystać on będzie na hosteam, a tam takich rzeczy nie ma.

Specjalista
Opublikowano

Wolną  przestrzeń to ty pownieneś zachować kupująć swój hosting. Chyba do końca nie wiesz jak to wszystko działa. Tam chodzi o kase, im więcej na jednym tym lepiej, jedynie dysk dostaniesz gwarantowany. Niektórzy nawet piszą, że gwarantowane to 512 przy czym maskymalnie 2048 tu masz swoją "przestrzeń". Nawet na dość znanym hostingu oszczędzają na partycji wymiany dająć stałe 512 przy czym RAM masz w zakresie 1GB do aż 32GB. Także proszę nie mów mi tutaj o "wolnej przestrzeni".

Opublikowano

Wolną  przestrzeń to ty pownieneś zachować kupująć swój hosting. Chyba do końca nie wiesz jak to wszystko działa. Tam chodzi o kase, im więcej na jednym tym lepiej, jedynie dysk dostaniesz gwarantowany. Niektórzy nawet piszą, że gwarantowane to 512 przy czym maskymalnie 2048 tu masz swoją "przestrzeń". Nawet na dość znanym hostingu oszczędzają na partycji wymiany dająć stałe 512 przy czym RAM masz w zakresie 1GB do aż 32GB. Także proszę nie mów mi tutaj o "wolnej przestrzeni".

PGS ma rację, w wirtualizacji OpenVZ zasoby są współdzielone, jeżeli hosting upcha za dużo wirtualek to w efekcie bez względu na liczbę osób na serwerze wystąpi loss, bo procesy będą kolejkować się jako load systemu, ramu raczej nigdzie nie brakuje ale zawsze brakuje procesora bo zawsze na każdym nodzie znajdzie się ktoś kto swoją wirtualką wywali load na całym nodzie., a niestety tylko KVM gwarantuje stałe zasoby przypisane do jednej usługi - stąd wyższa cena.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepiej to kup sobie kvmke jak napisał kolega gdyż z tego co pamietam jak kupić najtanszą maszyne na hosteamie to jak będziesz miał attaki to nawet ci nie pomogą.

1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...