Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 1607 update problem

Marcuśny

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam pewien problem po zaaktualizowaniu windowsa 10 z 1511 do 1607 pojawił się problem z windows update.. Jak wiadomo aktualizacja "rocznicowa" (1607) wielu ludziom przyniosła problemy, po niej powstała aktualizacja zbiorcza które je naprawia, ja osobiście problemów nie mam po za logowaniem się przy starcie ale mniejsza, chciałem pobrać aktualizacje naprawcze etc jako, ze korzystam z "połączenia taryfowego" windows nie wymusza odemnie automatycznej aktualizacji i moge wybrać kiedy co chce. Tutaj pojawia się problem kiedy pobieram aktualizacje poprostu pobieranie staje.. Zadne narzędzia naprawcze nie widzą problemu z usługą windows update..

095a3c863dad143b0c96cbf0e733da16.jpeg

Historia; jak widac od czasu aktualizacji do 1607 nic się nie udało..

46449b93dc2b5748ff0fa20fb3205aa3.jpeg

Antywirus nic nie blokuje bo po aktualizacji do 1607 usunąłem antywirusa i teraz działa tylko windows defender. Jakieś pomysły? zalezy mi na tej aktualizacji zbiorczej (naprawcza)...

1354749589-U576612.jpg

By miko213

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wybieraj niech system sam sobie ściąga co chce . 

Właśnie, ze nie pobierze. Przy połączeniach taryfowych nie ma przymusu, sam nic nie pobierze ino będzie przypominał w powiadomieniach, ze są aktualizacje. Działa to tak, ze jeśli masz internet z limitami (taryfowy) od jakieś sieci komórkowej, wtedy za kazdym razem musisz sam klikać "pobierz" wyskakuje Ci informacja, ze korzystasz z połączenia taryfowego i mogą zostać naliczone opłaty. wiec sam sobie nie ściągnie.

@Up Sprawdzam te narzędzie, jedynie co mi proponuje to reset składników co juz robiłem ręcznie z poradnikiem od MS, no ale zobacze i sprawdze

@@ Niby coś naprawiło

77c5359d0251739e676e2b6f85067a3c.jpeg

spr teraz pobrać i zobaczyć

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

https://support.microsoft.com/en-us/help/12373/windows-update-faq#1TC=windows-10

Rozwiń "What can I do if I’m having problems installing updates?" i pobierz "Windows Update Troubleshooter". 

Jeśli nie zadziała spróbuj pobrać ręcznie aktualizacje korzystając z http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/home.aspx. Ze strony można korzystać tylko przy użyciu Internet Explorera. W szukajce wpisujesz wersje KB, wrzucasz wszystkie niezbędne "do koszyka", pobierasz i instalujesz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...