Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

siłownia 2 miesiące - czy się opłaca?

Piecu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej.

Trenuję kickboxing, mam 170cm/66kg i mam zamiar zaprzestać chodzić na kickboxing przez dwa miesiące żeby pójść na siłownię.Umiem wykonywać ćwiczenia na siłowni więc będę robił sobie treningi partyjne.

Moje pytanie brzmią:

1. Czy warto?

2. Czy dużo mi to da?

3. Czy będę musiał zarzucić sobie dietę?

4. Czy będzie widać efekty?

5. Jak dużo mogę się powiększyć? (chodzi mi o samą odpowiedź: Mało, nie dużo, sporo, dużo)

Nie chcę też wydawać pieniędzy na różne odżywki srywki itp.

Dzięki za odpowiedzi z góry.

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

dieta to 70% sukcesu

Irytują mnie tacy ludzie.... jakie 70% sukcesu? Czyli sama dieta bez treningu wyrobisz mięśnie? no chyba k***a nie sądzę.

Dieta i trening musza być nie ma tak że albo to albo to ^^

Co do pytań:

1) Zawsze warto

2) coś da, ale nie za wiele

3) Dieta to podstawa tym bardziej że chcesz zrobić masę ^^

4) Coś na pewno zobaczysz.

5) To zależy od wielu rzeczy.

Opublikowano

dieta to 70% sukcesu

Irytują mnie tacy ludzie.... jakie 70% sukcesu? Czyli sama dieta bez treningu wyrobisz mięśnie? no chyba k***a nie sądzę.

Co do pytań:

1) Zawsze warto

Myślałem, że są inteligentni ludzie na tym forum, ale jednak myliłem się. W temacie masz chyba jasno i wyraźnie napisane siłownia, więc to chyba logiczne ze dieta w połączeniu z siłownią daje 70% sukcesu, reszta to odżywki

Opublikowano

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

5, załóżmy że będę chciał trenować po 2 godziny dziennie, 3 razy w tygodniu, może 4, górne partie mięśniowe (Klatka i łapy najbardziej mi zależy) oraz nogi

Leg day będę miał raz w tygodniu.

Opublikowano

Jak masz zamiar lecieć na "sucho" to 2 miesiące nie przyniosą Ci super mega efektów jeżeli już ćwiczysz (kickboxing) i masz rozbudowane mięśnie to tylko i wyłącznie je wzmocnisz a nic prawie wizualnie się nie zmieni

Opublikowano

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

Myślałem, że są inteligentni ludzie na tym forum, ale jednak myliłem się. W temacie masz chyba jasno i wyraźnie napisane siłownia, więc to chyba logiczne ze dieta w połączeniu z siłownią daje 70% sukcesu, reszta to odżywki

Wyjdz i nie wypowiadaj się na tematy o których kompletnie nie masz pojęcia proszę.

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

5, załóżmy że będę chciał trenować po 2 godziny dziennie, 3 razy w tygodniu, może 4, górne partie mięśniowe (Klatka i łapy najbardziej mi zależy) oraz nogi

Pierwsze co to wskocz sb najlepiej na FBW 5x5 same wielostawy bez zbędnych izolacji. Czyli siady, martwe, ohp itp 

Opublikowano

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

Wyjdz i nie wypowiadaj się na tematy o których kompletnie nie masz pojęcia proszę.

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

Pierwsze co to wskocz sb najlepiej na FBW 5x5 same wielostawy bez zbędnych izolacji. Czyli siady, martwe, ohp itp 

Widzę ten metanabol doszczętnie Ci wyżarł mózg. Martwy dla osoby świeżej na siłowni, czy ty chcesz go skaleczyć? No dobra nie wypowiadam się więcej ekspercie :D

Opublikowano

Jak masz zamiar lecieć na "sucho" to 2 miesiące nie przyniosą Ci super mega efektów jeżeli już ćwiczysz (kickboxing) i masz rozbudowane mięśnie to tylko i wyłącznie je wzmocnisz a nic prawie wizualnie się nie zmieni

to ja atm, bez napinania miesni. Chcę poprostu żeby urosły bo mam na ich punkcie kompleks.

X8oKgRT.jpg

a to moja łapa na której punkcie też mam kompleks.

bWXHzKC.jpg

i nie mam zamiaru robić martwego, tak jak napisał @Mostro jestem kickboxerem, nie bodybuilderem czy powerbuilderem

Opublikowano

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

dieta to 70% sukcesu

Co do pytań:

1) Zawsze warto

Widzę ten metanabol doszczętnie Ci wyżarł mózg. Martwy dla osoby świeżej na siłowni, czy ty chcesz go skaleczyć? No dobra nie wypowiadam się więcej ekspercie :D

Wybacz ale jak widzę takiego typowego fitnesiaka to aż mnie krew zalewa :D Powodzenia z progresem 70% dieta i 30% odżywki to jest to xDDDDDDDDDDDDD

Co do MC ziomek ćwiczy więc nie jest zastygły i oczywiście nie musi pizgać zaraz bóg wie ile ;)

Opublikowano

Tyraj martwy i cała resztę partii. Bazuj na ćwiczeniach złożonych. Ćwiczenia dużych partii mięśni wywołują więcej procesów anabolicznych co przekłada się na ogólnie lepszy rozwój masy mięśniowej na całym ciele.

Na początku będziesz mieć progres nawet nie przyklądając się bardzo do diety, najważniejsze aby nadwyżka była. Oczywiście jak dopniesz dietę na ostatni guzik efekty będą lepsze.

Nawet na dwa miesiące warto, może zostaniesz przy tym dłużej.

A jeśli chodzi o efekty to zależy od człowieka. Ja np. w 1.5 roku zrobiłem w łapie z ok. 33 cm 43 cm przy takim samym bf. :-D

Opublikowano

na wstępie gwarantuje Ci, że nie umiesz jednak wykonywać :)

1. Czy warto?

Skoro trenujesz kick boxing, a siłownia na 2 miesiące bez kontynuacji, nie warto.

2. Czy dużo mi to da?

Nie

Tak

Tak

5. Jak dużo mogę się powiększyć? (chodzi mi o samą odpowiedź: Mało, nie dużo, sporo, dużo)

Mało

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

ćwiczylem i odpowiem

1. Czy warto?

nie

2. Czy dużo mi to da?

2 miesiące nic, mozesz sie jedynie wzmocnić i w gimbazie zrobic wiecej podciągnięć albo pompek na wfie

na 2 miesiace to nie robi roznicy, co najwyzej mozesz starac sie jesc duzo białka

4. Czy będzie widać efekty? nie

5. Jak dużo mogę się powiększyć?

prawie w ogóle minimalne efekty widac po 0,5 roku a takie już ok że kazdy zauwazy ze cwiczyles to po roku. Szału wtedy nie ma ale jest wielka roznica miedzy kims kto nigdy nie ćwiczył. 2 miesiące to wzmocnienie sie, a nie nabranie masy mięśniowej.

Opublikowano

Nie zgodzę się z up

Bo warto i jak masz choć trochę predyspozycji do tego sportu to efekty zauważysz na pewno.

I nie musisz żreć jakoś mega dużo białka (20% styknie), ważne żeby bilans kaloryczny był na + i w miare zróżnicowana dieta.

Opublikowano

Ile on tej masy zrobi przez 2 miesiące. Co najwyżej mogą być pozornie dobre efekty, przy dobrej diecie, ale kiedy powróci do kickboxingu, to wróci do punktu wyjścia. Polecam zająć się tym tematem na dłuższy okres czasu 1-2 lata, dopiero wtedy będziesz zadowolony z efektów.

Opublikowano

Jak wyżej.

Trenuję kickboxing, mam 170cm/66kg i mam zamiar zaprzestać chodzić na kickboxing przez dwa miesiące żeby pójść na siłownię.Umiem wykonywać ćwiczenia na siłowni więc będę robił sobie treningi partyjne.

Moje pytanie brzmią:

1. Czy warto?

2. Czy dużo mi to da?

Nie chcę też wydawać pieniędzy na różne odżywki srywki itp.

Dzięki za odpowiedzi z góry.

Nie rób splita, nie ma sensu. (Nie tylko dlatego, że to 2 miesiące, ale i dlatego, że w ogóle.) Zrób FBW, wzmocnisz całe ciało, nawet jeśli efekty nie będą olbrzymie, to przyda Ci się to w kickboxingu.

Opublikowano

Post nr #15 to klasyk... Bez diety podobne miałem wyniki. Z dietą niebo a ziemia. 

z dietą w sensie co

bo ja wpierdalalem ile sie dalo skupialem sie na jajkach, najlepszym mięsie + duzo odżywek ale nie bylem pedalem i nie liczylem kalorii

2 miesiace nic nie zmienia musialbys brac kreatyne i sterydy zeby zauwazyc efekt

Opublikowano

Jeden mądrzejszy od drugiego... 

Co do tematu 

Chódź na siłownię bo wyglądasz mizernie, mi 4 miesiące na siłowni i to jeszcze bez diety dały 5 cm w łapie w przedramionach miałem wtedy tyle co wtedy w bicku, łydki 47 cm się zrobiły 

<p>.

Opublikowano

Post nr #15 to klasyk... Bez diety podobne miałem wyniki. Z dietą niebo a ziemia. 

z dietą w sensie co

bo ja wpierdalalem ile sie dalo skupialem sie na jajkach, najlepszym mięsie + duzo odżywek ale nie bylem pedalem i nie liczylem kalorii

2 miesiace nic nie zmienia musialbys brac kreatyne i sterydy zeby zauwazyc efekt

To zalezy czy jesteś ekto czy endo co do liczenia kcal na masie.. ;)  Ekto moze sb pozwolic na wiecej niz endo.

Co do kreatyny i sterydów rzadko kto bierze to i to w tym samym momencie ^^ Kratyna bardziej po cyklu.

Opublikowano

Patrząc na twoje zdjęcie jeśli chcesz ''urosnąć'' wpierdalaj dużo białka i ćwicz 3 razy w tygodniu . Co do diety to sam ją sobie ustalasz np rano jakaś jajecznica z owsianka i cos do tego mozna dodać obiad kurczak ryż itp . 

Mozesz nie byc przekonany co do owsianki z jajkiem ale ja tam tak wpierdalam ;) Nawet sama owsianke bo uwielbiam . Ale białko i kreatynka podstawa 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...