Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marchwj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej, przenoszenie blank runki wiem już jak zrobić tylko jest jeden problem - rozdzielczość ekranu, jak ktoś by miał inną to by nie działało, a chyba w Autoit można podać kordy myszki tylko w pikselach (chyba) :/

No chyba że by włączać w full screenie na 800x600 ;)

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ale po co ci przenoszenie blanki? przeciez na tym otsie nie trzeba i wystarczy wpisac w spalaniu many -.-

po wpisaniu czaru normalnie blanka zamienia sie w dana runke

Opublikowano

ale po co ci przenoszenie blanki? przeciez na tym otsie nie trzeba i wystarczy wpisac w spalaniu many -.-

po wpisaniu czaru normalnie blanka zamienia sie w dana runke

Na pewno? Dobrze, że piszesz, dziękuję :D Nie gram tam, mam 8 lvl to nawet nie sprawdzałem.

To mnie zmyliło:

Mogę prosić o jakąś instrukcję?

Wpisałem adura vita - 400 many - włącz i nic się nie dzieje.

Opublikowano

zró żeby grzyby mógł jeść bO nie działa... i zeby na trade pisał co 2 minuty....

Musisz mieć na hotkeyach grzyba. Nie ma opcji pisania na trade, może dodam.

Opublikowano

zró żeby grzyby mógł jeść bO nie działa... i zeby na trade pisał co 2 minuty....

ok dziala, zrob trade jeszcze

Opublikowano

dodalem i nie dziala wogole nic nie je

Uruchom jako administrator. Grzyby ustaw na f12 i w polu 'hk z foodem' wpisz {f12}, w czas daj np. 5000 i kliknij włącz.

Okej :)

Opublikowano

Czy mógłbyś sie podzielić samym kodem programu? ciekawia mnie adresy bo chciałbym sam tez zrobic sobie takiego bota pod autoit :)

Kod wole zostawić dla siebie, zobacz tematy @jackraymund tyle Ci starczy. Adresy na hp, mane jutro Ci wyślę.

Opublikowano
Func trade($1, $2, $3, $4)
	ControlSend("Kasti", "", "", GUICtrlRead($input6))
	ControlSend("Kasti", "", "", "{enter}")
EndFunc

Co to za wysylanie na trade jak musisz miec ciagle trade wlaczone? Juz Lepiej by bylo zrobic control senda z hotkeyem... a nie z enterem -.-

np:

$input6 = "{F1}"
$hotkeyt = GUICtrlRead($input6)
Func trade($1, $2, $3, $4)
	ControlSend("Kasti", "", "", $hotkeyt)
EndFunc

@Edit

A co do kodu to w ciagu 2 sekund go mam :)

Opublikowano
Func trade($1, $2, $3, $4)	ControlSend("Kasti", "", "", GUICtrlRead($input6))	ControlSend("Kasti", "", "", "{enter}")EndFunc
Co to za wysylanie na trade jak musisz miec ciagle trade wlaczone? Juz Lepiej by bylo zrobic control senda z hotkeyem... a nie z enterem -.-

np:

$input6 = "{F1}"$hotkeyt = GUICtrlRead($input6)Func trade($1, $2, $3, $4)	ControlSend("Kasti", "", "", $hotkeyt)EndFunc
@Edit

A co do kodu to w ciagu 2 sekund go mam :)

AI używam od paru dni, nie wymagaj ode mnie za wiele. A z tym hotkeyem później się zorientowałem, że tak by było lepiej. Czarów i tak nie wyświetla na trade, więc imo żaden problem :v

Dzięki za radę! :)

Opublikowano

Poprawiłem, żeby trade wysyłało z hotkeya tak jak mi ktoś na GG pisał i kefu.

Czas w 'food' teraz wpisujcie w sekundach a nie milisekundach.

https://mega.nz/#!6k0hiI6a!gQP534MciiSsRQXqijzwyVgyYJmvLWuPGdhOrCcXz7U

30mokub.png

Opublikowano

Słuchajcie, propozycje funkcji bota ode mnie:

-Auto Heal (działanie podobne do funkcji 'mlvl': poniżej określonej liczby hp, postac leczy się za pomocą ustawionego czaru. Można zrobić 3 takie progi, żeby można było ustawić na przykład tak: poniżej 450 hp używa exury, poniżej 350hp exury gran, a poniżej exury vity.

-Auto Escape (jeśli postać zmieni kratkę, bo ktoś nas pushuje, albo gdy postać ma poniżej danej ilości hp, bo ktoś nas bije, to ucieka na wcześniej wybraną kratkę w PZ)

Myślę, że pierwsza propozycja jest znacznie łatwiejsza do wprowadzenia :)

Poza tym bocik śmiga jak trzeba, nie ma żadnych crashy clienta itd.

Opublikowano

-Auto Heal (działanie podobne do funkcji 'mlvl': poniżej określonej liczby hp, postac leczy się za pomocą ustawionego czaru. Można zrobić 3 takie progi, żeby można było ustawić na przykład tak: poniżej 450 hp używa exury, poniżej 350hp exury gran, a poniżej exury vity.

-Auto Escape (jeśli postać zmieni kratkę, bo ktoś nas pushuje, albo gdy postać ma poniżej danej ilości hp, bo ktoś nas bije, to ucieka na wcześniej wybraną kratkę w PZ)

Myślę, że pierwsza propozycja jest znacznie łatwiejsza do wprowadzenia :)

można po prostu zrobić alarm gdy zostanie wbity PZ

Opublikowano

mi dalej to cos nie dziala!!

Ciekawe, jaki błąd? ._.

To już dodałem, na razie jeden 'próg'. Jeżeli będziesz miał jeszcze jakiś pomysły to pisz tutaj :)

Cieszę się! :D

Update, dodałem leczenie i naprawiłem przycisk włącz/wyłącz w 'mlvl' :v

j0l1za.png
Mała literówka!

Tam powinno być: hotkey/ilość hp
5d5p8n.png

Opublikowano

Ciekawe, jaki błąd? ._.

To już dodałem, na razie jeden 'próg'.

j0l1za.png

Zamiast zwyklej czcionki lepiej wygląda GroupBox:

ExEb31l.png

jak chcesz znaleźć adres tego paska:

2gTORwA.png

to pz (same mieczyki) ma wartość 80, potem możesz przeanalizować np. poison jaką ma wartość i dodać auto antidote, na podobnej zasadzie magic shield,haste i parala

Opublikowano

Ciekawe, jaki błąd? ._.

To już dodałem, na razie jeden 'próg'.

j0l1za.png

Zamiast zwyklej czcionki lepiej wygląda GroupBox:

ExEb31l.png

Faktycznie, dużo ładniej wygląda :D

Dopiero zobaczyłem tą funkcje w tym programie Koda FormDesigner do AutoIt, polecasz jakiś inny, o ile jest? ;d

Opublikowano

Z tego co widzę, dodałeś funkcję leczenia w określonym odstępie czasu, lepiej uzależnić to od liczby hp ;)

Nie nie, zobacz w spoiler przy przypiętym poście, literówka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...