Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MU a MU LEGEND

Ti'o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wygląda sytuacja między MU a MU LEGEND? 

Jakie sa wersje jezykowe? 

Ciezko ogarnac jako nowy gracz mu jak i mu legend?

Opublikowano

Mu legend mało ma związanego z mu online bardziej bym powiedział, że jest to ulepszone diablo ;p, mimo tego polecam gra się całkiem fajnie jedynie lagi są ogromne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mu legend mało ma związanego z mu online bardziej bym powiedział, że jest to ulepszone diablo ;p, mimo tego polecam gra się całkiem fajnie jedynie lagi są ogromne.

wszystko fajnie ale gdzie te lagi widziałeś? gram na becie od początku tzn. 15 min po uruchomieniu bylem juz online. Stawiam, że to wina Twojego dostawcy neta(żeby nie bylo prędkość to jedna, a czas odpowiedzi serwera to drugie ;) )

Opublikowano

wszystko fajnie ale gdzie te lagi widziałeś? gram na becie od początku tzn. 15 min po uruchomieniu bylem juz online. Stawiam, że to wina Twojego dostawcy neta(żeby nie bylo prędkość to jedna, a czas odpowiedzi serwera to drugie ;) )

Nie wiem czy wina leżała po mojej stronie,być może mój net nie wytrzymał tłumów jakie były na początku, 2dni po hypie działało wszystko jak należy. Zresztą sporo ludzi miało problemy z lagami nie każdego stać na Internet z nasa :)

Opublikowano

nie mam neta z nasa ;) poczciwe UPC 250mbit/s co jest w obecnych czasach normą(79zł chyba każdy potrafi raz w miesiacu odłożyć). Ale tak jak pisałem możesz mieć neta 1mbit/s, a ping na poziome ~10ms i nie bedzie lagow, a ktos z laczem 1Gbit/s z pingiem ~100ms bedzie mial lag taki ze nie da rady grac ;)

Opublikowano

nie mam neta z nasa ;) poczciwe UPC 250mbit/s co jest w obecnych czasach normą(79zł chyba każdy potrafi raz w miesiacu odłożyć). Ale tak jak pisałem możesz mieć neta 1mbit/s, a ping na poziome ~10ms i nie bedzie lagow, a ktos z laczem 1Gbit/s z pingiem ~100ms bedzie mial lag taki ze nie da rady grac ;)

"Norma"?

Norma to łącze powyżej 25 mb/s, nie każdy ma podłączenie do 250mb/s.

Przykładem jestem ja, że nie miałem podłączenia, tylko do 100mb/s.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Widzę, że tutaj dyskutują gracze którzy już grają w Mu Legend. Mam do Was pytanko. Długo czekaliście na dostępy do bety? Nigdy w MU nie grałem, a gra wygląda ciekawie i pograłbym sobie ;p

sasawf.png

Opublikowano

mozne jeszcze jakos sie zapisac na bete?

jako ze w mu online przezylem swoja mlodosc, to teraz z nadajesciem mu 2 chcialbym ja przezyc znowu xD

zarejestrowalem sie na web zenie i co mam czekac 10 lat na klucz xF:/

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Przypomina Diablo III ... wole stare dobre Mu Online :)

robin_van_persie_signature_by_jopeczek7-

Glory Glory Man United! Glory Glory Man United! Glory Glory Man United!

Opublikowano

Widzę, że tutaj dyskutują gracze którzy już grają w Mu Legend. Mam do Was pytanko. Długo czekaliście na dostępy do bety? Nigdy w MU nie grałem, a gra wygląda ciekawie i pograłbym sobie ;p

Beta nie skończyła się przypadkiem 7 listopada?

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

"Norma"?

Norma to łącze powyżej 25 mb/s, nie każdy ma podłączenie do 250mb/s.

Przykładem jestem ja, że nie miałem podłączenia, tylko do 100mb/s.

mi nie chodzi o o to, że nie ma możliwości podłączenia w danym miejscu takiej prędkości bo to już jest wina infrastruktury danej sieci tylko o to, że prędkość łącza ma mało wspólnego z odpowiedzią serwera i lagami :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie dramat. A najgorsze jest to, ze kazdy wyglada tak samo.. Nie ma czegos takiego jak w MuO, ze zakladasz set i widac kto koksi, a kto nie ^^ a tu wszyscy wygladaja tak samo^^ Juz nie wspomne o jakis wstawkach z anime...

Opublikowano

Tu tez widac kto koksi. W MUL itemki zaczynaja swiecic od+7 . Duzo wiecej czasu trzeba poswiecic na podbijanie eq niz w Mu Online. Gralem prawie cala bete i powiem, ze jak dla mnie przebija to Diablo3 (tym bardziej przez to co odwala Blizzard ostatnimi czasy) .

Opublikowano

dodatkowo w Legend pokazali nam tylko 1/3 tego co będzie w tej grze bo max lvl ma byc 110 a nie 65 jak to bylo na becie, i z tego co czytalem na zagranicznych forach zabawa i róznorodność zaczynać się bedzie od 85lvla

76561198013232167.png

Opublikowano

No i nie zapominajmy o Summonerze ;) Jestem również ciekaw czy Webzen posłucha graczy i wprowadzi open pvp. Co do bety, bardzo przyjemnie się grało.

Opublikowano

Summonera jako takiego nie bedzie. No chyba ze bedzie to szósta klasa, której dostalismy jedynie teaser-artwork :) Ja na chodzenie od NPC do NPC nie narzekam, bo max lv (w becie 65) wbijalo sie w dzien, a wlasnie odpowiada mi szybkie przejscie do endgame'u  :)

Opublikowano

Jeżeli end game osiągnie się nawet w 5 dni na normalnej wersji to bardzo dobrze, oczywiście pod warunkiem że przez kolejne nawet 2 miesiące będzie co robić by zrobić sobie TĄ WYMARZONĄ postać, i będą już PRZYNAJMNIEJ plany na kolejne usprawnienie end gameu.

Jednak nie oszukujmy się ostatnio gier z taka mechanika i systemem walki troszeczke wyszło jednym z tych o którym było głośno to był devilian który był dobry lecz całkowicie nieprzemyślany pod względem end gameu i zawartości POWIEDZMY ISa [ dodatkowo płatna postać GG ] gra upadła a koło niej chyba 2 inne gry które wyglądały podobnie lecz były tak słabo rozreklamowane że nawet nie zapamiętałem nazw.

Ogólnie wygląda to tak jak by ten silnik jak i wszystkie mechaniki były gotowcami i rozpowszechnione na cały świat tylko oczywiście w innej tematyce i stylu jednak mechanika i filing gry TAKI SAM, teraz pokazali Lineage Eternal który wygląda TAK SAMO !!! Dla mnie jest to troszeczke dziwne mam tylko nadzieje że MuL na tym 100+ lvlu faktycznie pokaże na co go stać i że jest jedynym słusznym tytułem z tych wszystkich "klonów?" bo beta mi się bardzo spodobała.

76561198013232167.png

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...