Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie parametry pod serwer teamspeak.

diegopolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :>

Ja ci polecam kupić serwer VPS na arubacloud.pl | mBOT+MusicBOTy jakbyś chciał.

Oraz serwer VPS na hosteam KVM/OpenVZ | Co do KVM/OpenVZ nie mają one różnicy Anty-DDOS z tego co wiem :>

­

Opublikowano

^ to mało wiesz bo w KVM wejdzie tylko 15 mb/s a w OpenVz wszystko jak leci :)

Webh.pl(2gb/4gb ramy, 2-4 rdzeniowy procek) + Hosteam(najlepiej dwurdzeniowy procek, 2gb ramu) albo OVH Game i mieć wszystko na nim ::)

Specjalista
Opublikowano

Zależy jaki masz budżet na to i ile będzie użytkowników. Ja jednak polecam dwa vps jeden pod boty ten najtańszy z aruby wystarczy. Drugi vps natomiast na samego ts. Na początek myślę, że lvlup.pro jeśli twój budżet jest mały a na ts będzie raczej średnia ilość osób. Jednak jak możesz wydać więcej pieniędzy i serwer będzie cieszyć się popularnością to hosteam. Jeśli chodzi o wirtualizacje to bierz jedynie kvm. Tam masz gwarantowane zasoby i nie współdzielisz ich z innymi.

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

Witam chciałbym się dowiedzieć ile tak najtaniej wyszedł by vps pod serwer teamspeak + m-bot. Oraz jaki hosting polecacie.

Wiesz zależy to wszystko co ty jeszcze będziesz tam robił na tym ts, instalował nowe aplikacje boty, i inne pierdoły.

Jeżeli chodzi ci najzwyklejszego ts z botami to usługa najtańsza vps do 30 zł powinna wystarczyć bo tam to nie potrzeba bardzo ultra dobrych paramentrów a godne wsparcie techniczne. Osobiście odradzam korzystania z usług Minthostu i Hitme, z tym pierwszym problem za problemem, i jeszcze ta ich fatalna obsługa wraz z jakością (pocztaj sobie tematy na temat tego hosta), Hitme pomimo że serwery są świetne, naprawdę to miałem sytuacje takie że administracja poprostu miała nas w dupie i musieliśmy się nieźle na męczyć by ich przekonać aby pozmieniali ustawienia maszyny, to jest tragedia.

Zaś chyba ovh dobry tani cennik ma chyba 12 zł / miech - coś za tania według mnie, nie korzystałem więc natural.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Specjalista
Opublikowano

@Vaiktar OVH ma serwer po 15zl najmniej. Trzeba tam uwzględnić podatek VAT. Serwery są naprawdę dobre i wystarczą na ilość botów na co najmniej trzy serwery.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pod serwer kvm lvlup, zaś pod mbota, boty muzyczne itd. webh ten drugi pakiecik, łącznie wychodzi około 60 zł.

Opublikowano

^ to mało wiesz bo w KVM wejdzie tylko 15 mb/s a w OpenVz wszystko jak leci :)

Webh.pl(2gb/4gb ramy, 2-4 rdzeniowy procek) + Hosteam(najlepiej dwurdzeniowy procek, 2gb ramu) albo OVH Game i mieć wszystko na nim : :)

To widzę że ty mało wiesz bo wszystkie KVM zgasną bez problemu. Przy OpenVZ jest więcej wycięte już na samym node oraz są większe limity per port.

Co do tematu.

Polecam poszukać czegoś z ochroną OVH Game  np. LVL UP KVM pod serwer teamspeak + LVL UP OpenVZ pod musicbota oraz Mbota.

4585214765990561533817.png

Opublikowano

^ tak pisałeś zawsze o twoich KVM'kach i twój serwerek po 60% miał :) hehe

Nadal jestem nad tym, aby brać Hosteam KVM bądź OVH GAME :)

Opublikowano

Polecam OVH. Mam ts3 32/32 osoby spokojnie utrzymuje + 12 botów online. A płace tylko 15zl :). I jeszcze 4 strony www ale to ich nikt nie odwiedza :P

Masz pomysł  na stronę internetową, lecz brak ci doświadczenia? 

Zapraszam do kontaktu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...