Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile zarabiacie i gdzie pracujecie. W polsce i za granicą

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

worek ziemniaków i dwa cebuli, 12 h dziennie.

Jak to mówią , idioci lubią być wykorzystywani , ale co tam. Ktoś musi przecież robić za darmo , żeby cała reszta mogła do góry dupą leżeć :3

Opublikowano

Przyjaciółka pracuje w Heliosie, w kawiarni. 5zł za godzinę, 8 godzin. Przez to 8 godzin obsługuje max 10 klientów. Dobra opcja, jak Ci się nie chce nic robić, a lubisz sobie posiedzieć z telefonem w łapie.

Miałem opcję pracować 7zł za godzinę, 7 godzin dziennie, na weekendach. Wystawianie towaru w Carrefourze. 

Wszystko do ręki of kors.

Opublikowano

Nie wiem po co Ci taka informacja, ale skoro chcesz to proszę...

Pracuje w naszym kraj, posiadam własną działalność gospodarczą. Pracuje po 6h-10h od marca do zazwyczaj połowy listopada. Nie mam stałych zarobków, wszystko jest zależne od tego jaki był utarg w miesiącu. Tak mniej więcej jestem w stanie wyciągnąć 6k-8k miesięcznie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

250euro, w niemczech po 13h w tygodniu + sobota 6h

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

niemcy

28 euro brutto na godzine

prawie 20 netto na godzine

robie srednio 220 h w miesiacu (takj trzepie nadgodziny bo jestem pazerny na hajs i potrzebuje na koks, ktory jest drogi)

jestem kierownikiem magazynu, mam pod soba 4 ludzi i pisze im List ładowań na podstawie planu stanowiska. nie wiem jak to napisać dokladnie po naszemu xD

miesiecznie srednio zarabiam 3.5k euro do 4k 

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Legalna w Anglii, podstawa £80-100 dziennie za 8 h ( 370-470 zł )  + overtime £9 ( ok 40 zł ) za każdą godzinę  , od 4 do 6 dni pracy.

Wychodzi £400-500 tygodniowo. 

Pracuję kiedy chcę i mam okazję. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Temat ciekawy bo może ktoś dzięki niemu pozna realia albo obierze dobry kurs zawodowy!

Fajnie byłoby dorzucić kilka słów jak znaleźliście się tam gdzie jesteście.

Osoby zza granicy - jak wyglądają koszty mieszkań/usług/knajp itp vs zarobki ?

Ja żyłem z metina a teraz jestem bezrobotny i czasem jak na dworcu centralnym złapie mi darmowe wifi to wchodzę na MPC i tęsknię za starymi czasami...

...

A tak na serio to jestem "inżynierem materiałowym".
Odpowiadam za surowce i technologię w firmie produkującej "lany marmur".

Zarobki sympatyczne, znacznie przewyższające średnią krajową (konkretów podać nie mogę).
Zadaniowy tryb pracy, który niestety w praktyce przekłada się czasem na kilka(naście) darmowych nadgodzin w miesiącu.

Do tego jakieś zagraniczne delegacje, spotkania z dostawcami, kawki, ciasteczka, bajery i przeciętny socjal.

Dość stresująca i pochłaniająca praca ale daje sporo satysfakcji.

Mimo tego chciałbym pracować w branży poza granicami kraju (stąd pytania wyżej).

f.png

Opublikowano

Patrząc na koszty np w Anglii wydajesz miesięcznie tylko część  tego co zrobisz np na jedzenie i  piwko 2-3  codziennie ( £100-200 ) , dojazdy i mieszkanie ( £400 ), dla niektórych to tygodniowy zarobek dla innych wystarczą 2 tygodnie, reszta to już zysk do wydania na cokolwiek. Koszty zmniejszają się jak jest się we dwoje. ;)

W sumie zależy to zawsze gdzie mieszkasz bo różnice w cenach duże. 

Popularność tego typu wyrobów z lanego marmuru głownie oparte na węglanie wapnia marlble ( wyroby łazienkowe, kuchenne i ozdobne ) jest dość duża, średni zarobek w podobnej pracy to dla zwykłego robola powyżej do 30 tyś funtów rocznie, przy linii produkcyjnej inżynier albo technolog 40 i więcej tyś funtów rocznie pracując  na umowie o pracę. Z agencji na kontrakty 1-3 letnie ok 15-20 funtów za godzinę.  Pracowałem kiedyś na lini gdzie robiono ze spieków ceramicznych , może to nie marmur ale materiałowo podobne.  

Najniższy zarobek to 11 tyś funtów rocznie.

A tak naprawdę to najwięcej  nie kosztuje sam przedmiot i akcesoria do niego bo w sumie wypadają tanio  tylko jego założenie, np komplet umywalki z kranami ( cena za usługę jaką widziałem ostatnio ) za 200-300 funtów montują za ponad 300. Głupi kominek marmurowy tylko 400 funtów, montaż z podbiciem podpięcia gazu i uzbrojeniem kominka do działania 500 za wszystko. 

Polacy jak widać zbijają kokosy na tego typu usługach, wolą montować, remontować niż pracować przy produkcji. 

Opublikowano

Patrząc na koszty np w Anglii wydajesz miesięcznie tylko część  tego co zrobisz np na jedzenie i  piwko 2-3  codziennie ( £100-200 ) , dojazdy i mieszkanie ( £400 ), dla niektórych to tygodniowy zarobek dla innych wystarczą 2 tygodnie, reszta to już zysk do wydania na cokolwiek. Koszty zmniejszają się jak jest się we dwoje. ;)

W sumie zależy to zawsze gdzie mieszkasz bo różnice w cenach duże. 

Popularność tego typu wyrobów z lanego marmuru głownie oparte na węglanie wapnia marlble ( wyroby łazienkowe, kuchenne i ozdobne ) jest dość duża, średni zarobek w podobnej pracy to dla zwykłego robola powyżej do 30 tyś funtów rocznie, przy linii produkcyjnej inżynier albo technolog 40 i więcej tyś funtów rocznie pracując  na umowie o pracę. Z agencji na kontrakty 1-3 letnie ok 15-20 funtów za godzinę.  Pracowałem kiedyś na lini gdzie robiono ze spieków ceramicznych , może to nie marmur ale materiałowo podobne.  

Najniższy zarobek to 11 tyś funtów rocznie.

A tak naprawdę to najwięcej  nie kosztuje sam przedmiot i akcesoria do niego bo w sumie wypadają tanio  tylko jego założenie, np komplet umywalki z kranami ( cena za usługę jaką widziałem ostatnio ) za 200-300 funtów montują za ponad 300. Głupi kominek marmurowy tylko 400 funtów, montaż z podbiciem podpięcia gazu i uzbrojeniem kominka do działania 500 za wszystko. 

Polacy jak widać zbijają kokosy na tego typu usługach, wolą montować, remontować niż pracować przy produkcji. 

@Ktosiu

Dzięki za odpowiedź!

Pracowałem w UK jako recepcjonista w hotelu zanim poszedłem na studia więc realia nie są mi obce ale to było 6 lat temu...

I właśnie tutaj jest cały myk, bo wiem że koszt usług (od fryzjera po serwis) są porównywalne z wysokościami wypłat. Pytanie czy taka relokalizacja jest opłacalna i podniesie mi standard życia.

Pamiętam, że znajomym po emigracji może nie żyło się dużo lepiej ale znacznie "spokojniej" bez większych zmartwień o pieniądze i słabą sytuację w kraju.

W każdym razie powodzenia w życiu życzę i pozdrawiam. F

f.png

Opublikowano

Standard życia podniesie, tylko założyć trzeba szukając pracy że dostaniesz najniższą proponowaną przez zakład, nawet z dużym doświadczeniem w Polsce. Potrzebna praktyka w Anglii i znajomość tamtejszego rynku. 

Czy mi podniosło nie wiem. Mam na życie, mam na szkołę ( 8-9 tys funtów rocznie )  mam na DUŻE bieżące wydatki ( np kupić nowy samochód z salonu do 10 tyś funtów, czy kupić dom 2-3 pokojowy z ogrodem  na kredyt  ). 

Królowa ze swojej kiesy dokłada jeszcze praktycznie pełen zwrot podatku, opiekę zdrowotną za darmo ( paskudna, czarownik z Kenii leczy lepiej )  i dodatkowo ok 3 tyś funtów na rok wypłacane w ratach co miesiąc  bo za mało zarabiam. ;)

Mając ogólnie dochodu ok 2000 funtów nie oszczędzam a kasa się odkłada jakoś sama na koncie. 

Tu trzeba być i poszukać sobie pracy. Wystarczą wakacje 2-3 miesiące, byle jaka praca jaką ci zapewni agencja od ręki  ( 250-300 funtów tygodniowo ) i możesz  spokojnie szukać ofert pracy jakie Cię interesują. Miesięcznie 100 na mieszkanie, 50 na żarcie, 100-200 funtów zostaje w kieszeni. Jak mieszkasz z kimś masz koszty jeszcze niższe nawet o 50% , 120-140 pokój duży. 

W moim regionie akurat ceny mieszkań niskie i za 60-70 za tydzień spokojnie znajdzie mieszkanie. 

Co do jedzenia to np u mnie ok 20 sklepów polskich z towarami z Polski, to co masz w spożywczych, a ceny normalne jak na Polskę wizualnie niższe np dobra kiełbasa ok 20 zł w Polsce tu 7 funtów minimum ( 35 zł ) .

W kraj pracujesz 2-3 godziny by ją zjeść tu godzinę. 

Za godzinę pracy kupisz flaszkę wódki 0.5 albo 7 piwek . 

Bilety samolotowe tanie, sam latam za 40-50 funtów tam i z powrotem, oczywiście kupując tanie loty wcześniej.

Jak masz samochód, jeszcze lepiej , możesz 6 miesięcy jeździć bez problemu. Paliwo tanie jak piwo w polsce ok 1-1,5 funta za litr,  sorka dokładniej tutaj  piwo jest droższe niż paliwo bo 0.5 l polskiego piwka  kosztuje ok 1 funta, angielskie piwa ok 2-5 funtów za 0.5 l ,  pamiętaj że zarabiasz najmniej 7.20 na godzinę. 

Wcale nie znaczy jak jesteś np informatykiem czy serwisantem będziesz pracował w zawodzie bo w innym co potrafisz zarobisz więcej.

Zawsze pierwszy można traktować jak hobby na którym możesz dorobić dodatkowo. 

Opublikowano

NIR, Belfast

Sprzątam stadion po koncertach, meczach (hokej, tenis), ogólnie po jakis większych wydarzeniach, 8f/h 20-30h tygodniowo, tu wynajem całego mieszkania/domku to tyle co w Londynie za jeden pokój 350-500f. Godzin robie mało ale nie trace na transport (popierdalam na bike'u bo wszedzie blisko) a hajs jeszcze zostaje na pierdoły, jak mi mało to do agencji ide sie zarejestrować i mam srednio 2-4 telefony tygodniowo od nich z oferta pracy (śmieciówki, bo bez znaczącego expa jestem) na dany dzień (np. dzis dzwonią abym poszedł na myjnie samochodową na kilka godz, a jutro mogą zadzwonić abym poszedł na zmwyak do jakieś tam knajpy itd..). Ceny jedzenia, alkoholu benzyny bardzo podobne do tych w Londynie (większych miastach Anglii), jednak usługi dużo tańsze, nawet taxówki są bardzo tanie, w Londynie płaciłem około 15f za kilka kilometrów, a tu kwestia kilku funtów (nawet sporo ludzi jeździ taxówkami do pracy bo takie tanie są i to nawet osoby które pracują za najniższą stawke )- porównuje Belfast do Londynu (większych miast Anglii).

Przyleciałem do Belfastu na ślepo i robota po 2 tygodniach była (dla bardziej ambitnych byłaby pewnie i w 1 tygodniu :D) także odważnym, którzy znają chociaż podstawe angielskiego to polecam. Belfast nie należy do bezpiecznych miast (jedno z najniebezpieczniejszych miast Wlk. Bryt.), ale gdy sie już wdrąży w ten klimat, pozna troche okolice to można zmienić miasto np. bliżej wschodniego wybrzeża leży miasto Bangor, jest troche mniejsze niż Belfast, ale też jest masa Polaków szukających pracowników bez expa i języka, a jest całkiem inaczej niż tu.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Jackhot 

10 zł/h + napiwki, robie 2 na 2 z czego wyciągam ponad 2000+

Ochrona

Dorabiam sobie w sklepie rosman xD 9zł/h 

Po szkole kucharskiem jestem, a robie wszędzie bo uznałem że kuchnia nie jest dla mnie :#

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Skończyłem jedynie liceum, aktualnie studiuje dziennie (2 rok) i zarabiam 12zł/h pracując w Instytucie PAN. Godziny pracy od 8 - 15. Jeśli chcę wyjść wcześniej, wychodzę ze spóźnieniami także nie ma problemów, lecz nigdy się nie spóźniłem. Chcę dzień wolnego to biorę. Wcześniej pracowałem w wakacje wiadomo, teraz Poniedziałek, Środa i Piątek.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...