Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery Metin2 w obecnym momencie

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, założyłem temat , abyśmy mogli sobie luźno podyskutować co by było gdyby....

Teraz przez przypadek natchnąłem się na filmik , z którego wynika , że GF zamyka niemieckie serwery -> https://www.youtube.com/watch?v=yNA9eDBfe8U , byle gównixy robią serwery małym kosztem a po miesiącu uciekają z walizkami $$(taki Antaris).Palców do kwadratu by nie starczyło, żeby to wszystko powymieniać.To co się teraz dzieje na scenie prywatnych serwerów, wali mnie na kolana , zresztą Sa*al dużo nawet o tym nagrywał.

Co by było , gdyby GF wziął się w końcu za polskie serwery prywatne? Zapewne nie byłoby to dla nich zbyt opłacalne , ale patrząc z perspektywy czasu może i byłoby. Według mnie , część ludzi na pewno wróciłaby na PL'a a co za tym idzie, gospodarka nabrała by rozpędu i jakoś się to dalej kręciło.... Co na ten temat sądzicie? Czy zamknięcie polskich serwerów ożywiłoby jakoś PLa? Czy to jest worth dla nich? Szczerze powiedziawszy jestem ciekawy jak to się dalej potoczy  na przestrzeni lat , bo jednak metin ma to coś w sobie , że ludzie grają w niego mimo , że na rynku jest dużo innych ciekawszych MMORPG produkcji. Ja natomiast wierzę i czekam , że powstanie jeszcze gra takiego pokroju.

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.

Opublikowano

Nigdy w życiu nie wrócę na globala. Może bym się przełamał, gdyby nie było na każdym kroku full super promocji 'KUP SM!!!' 'SUPER OFERTA KUP SM!!!' 'PRZECENA w IS!!'. Zamiast skupić się na rozgrywce oni martwią się o IS'a. 

Wolę grać na takim Vesterisie gdzie mam wszystko za darmo niż na p2w.

­

Opublikowano

Trochę stare info, ale kolega ma rację. Kilka serwerów zostało zamkniętych, lecz tylko tych, które stały na terenie Niemiec i na tym terenie działały.

Polacy nie mają się czego obawiać (narazie), jako że pierw trzeba posprzątać swoje podwórko.

News jest już trochę nieświeży, ale informację się potwierdziły: KLIK.

Problem w tym, że privy były, są i zawsze będą, więc to taka walka z wiatrakami.

Ogólnie gracze mogę spać spokojnie - przecież to tylko wirtualne śmieci.

A administratorzy... no cóż :D Szczęścia? Przyda się.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Według mnie, system bossów jest nieopłacalny w metinie. Nie opłaca się polować na bossy , bo nie sypią niczym ciekawym. Inaczej by to wyglądało, gdyby zmianka/dodanie dropiło z bossów , a nie bylo dostępne tylko w isie i raz na ruski rok eventy, to jest dla mnie parodia.... rynek też inaczej by funkcjonował , no ale co tam , lepiej zarobić sobie przecież...

Opublikowano

Jeśli Gf zamykalby polskie serwery to nigdy nie wróciłbym na globala

Na takie coś by już było za późno, już gdy powstawały privy powinni reagować, mleko się wylalo i teraz już 80% starych wyjadaczy skończyła grę, a ludzie Ci co grają na privach to może cześć by wróciła.

Nie te czasy już, nie ten klimat.

Opublikowano

Jeśli Gf zamykalby polskie serwery to nigdy nie wróciłbym na globala

Na takie coś by już było za późno, już gdy powstawały privy powinni reagować, mleko się wylalo i teraz już 80% starych wyjadaczy skończyła grę, a ludzie Ci co grają na privach to może cześć by wróciła.

Nie te czasy już, nie ten klimat.

Jak nie miałbyś gdzie grać  to nie wróciłbyś :D?

Żadne aiony ,drakensangi,ds i inne questopodobne gry , przynajmniej mnie nie zachęcają do rozpoczęcia rozgrywki.

No nic , pożyjemy zobaczymy. Może coś ciekawego w końcu wyjdzie..

Opublikowano

Walka z prywatnymi serwerami to jak wcześniej pisali walka z wiatrakami. 
Nie ma sensu z nimi walczyć. Padnie jeden priv na jego miejscu powstanie 5 kolejnych i tak w kółko.

GF ma tego świadomość.

call of duty zombies GIF by Omaze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...