Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przenoszenie Serwera ts3 wraz z ikonkami.

muchomor321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś pokaże jak przenieść całego ts'a wraz z ikonkami na inną wersje.

Jest to bardzo łatwe przenosimy pliki z 1 ts'a na drugi takie jak:

-Folder files

-folder sql

-libts3db_sqlite3.so

-ts3server.sqlitedb

Teraz możemy się cieszyć całym serwerem bez wgrywania od nowa ikonek na maszynę :)

Poradnik banalny, lecz może komuś się przyda. Sam do tego doszedłem ponieważ gdy szukałem pomocy znalazłem tylko że przenosi się plik ts3server.sqlitedb a gdy przeniesiesz tylko ten plik, nie ma ikonek i trzeba all od nowa :D

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

• 2 miesiące temu...
Specjalista
Opublikowano

A co jeśli ktoś nie miał serwera na VPS tylko np: net-speak? 

Jeśli miałeś ofertę slotową to z tego co pamiętam nie da rady wyciągnąć bazy serwera, jedynie ikonki.

Jeśli VoiceVPS to taka opcja powinna być w panelu.

Opublikowano

Jeśli miałeś ofertę slotową to z tego co pamiętam nie da rady wyciągnąć bazy serwera, jedynie ikonki.

Jeżeli chodzi o net-speak to ten hosting posiada funkcje zapisów kopi zapasowych :)

Co do poradnika to słabo to rozpisałeś ale wystarczająco. Duże brawa.

Specjalista
Opublikowano

Jeżeli chodzi o net-speak to ten hosting posiada funkcje zapisów kopi zapasowych :)

Co do poradnika to słabo to rozpisałeś ale wystarczająco. Duże brawa.

Ma ale nie możesz w żaden sposób pobrać je i wgrać na np. serwer VPS. Jedynie co możesz zrobić to uzyć jej na tym samym serwerze później.

@Pantoflarzek

Mówie o slotówce....

Opublikowano

@PGS z oferty voice VPS można wyciągnąć bazę i użyć gdziekolwiek chcesz, wystarczy że przy starcie serwera na drugiej maszynie użyjesz parametru który zmieni hasło do serveradmina.

Ja tak robię gdy testuje i nigdy nie miałem problemu :v

Co do oferty slotowej, nie spotkałem się z żadnym hostingiem który Ci baze udostępni bo na jednej bazie mają zwykle kilka dziesiąt serwerów na raz.

Poradnik - niby prosty i fajny ale w sumie wygląda słabo :P

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...