Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

H2K vs ANX

karol123742

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie na temat tych meczy obejrzałem 2 i stwierdzilem ze totalna pajacerka ze strony ANX na poziomie platyny :D dostaja po dupie od lee sina jayce i nie banuja w następnych meczach :D 

Opublikowano

Moim zdaniem łatwo mówić,  ale jednak to jest duży turniej i na wygraną/ porażkę działa wiele czynników.

Każdy ma gorszy dzień, tym razem padło na ANX. Jedno złe zagranie itd, może przeważyć na wyniku meczu.

Może i to wygląda jak "pajacerka" ale nie ma też skreślać kogoś po nieudanych kilku meczach.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Moim zdaniem łatwo mówić,  ale jednak to jest duży turniej i na wygraną/ porażkę działa wiele czynników.

Każdy ma gorszy dzień, tym razem padło na ANX. Jedno złe zagranie itd, może przeważyć na wyniku meczu.

Może i to wygląda jak "pajacerka" ale nie ma też skreślać kogoś po nieudanych kilku meczach.

Ale zauważ dostają po dupie od jakiegoś picka - dalej banują coś co się do wygranej nie przyczyniło (np sivir - w 1 meczu Forgiven nic praktycznie nie zrobił, a ci ją banują zamiast np jayca którym odoamne zaorał).Tak samo nie podbierają pickow. Jeden z nich mówił , że nie spodziewali się wyjść z grupy ale jak będą tak dalej robić (bany/picki) to nie sądze żeby daleko zaszli.

Edit: #H2KWIN

Opublikowano

Ale zauważ dostają po dupie od jakiegoś picka - dalej banują coś co się do wygranej nie przyczyniło (np sivir - w 1 meczu Forgiven nic praktycznie nie zrobił, a ci ją banują zamiast np jayca którym odoamne zaorał).Tak samo nie podbierają pickow. Jeden z nich mówił , że nie spodziewali się wyjść z grupy ale jak będą tak dalej robić (bany/picki) to nie sądze żeby daleko zaszli.

Masz rację, tak samo z tym co sami powiedzieli, ale nie ma co skreślać czy się naśmiewać.

Moim zdaniem, i za razem zasadą jest to, że porażka też czegoś uczy.

Tak czy inaczej, ja nie faworyzuję drużyn i kibicuje każdej, dlatego takie mam zdanie a nie inne.

*PS:

Nie spinam się itd, po prostu dyskutuje i wyrażam to co myślę, więc proszę o uszanowanie :)

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

No i wygrali 3:0, szkoda że dopiero w ostaniej grze ANX coś powalczyło.

Fakt w ostatniej coś im szło + dla nich :) Ale itak H2KWIN :D 

Masz rację, tak samo z tym co sami powiedzieli, ale nie ma co skreślać czy się naśmiewać.

Tak czy inaczej, ja nie faworyzuję drużyn i kibicuje każdej, dlatego takie mam zdanie a nie inne.

*PS:

Nie spinam się itd, po prostu dyskutuje i wyrażam to co myślę, więc proszę o uszanowanie :)

Luzik arbuzik ja też nie spinam :) 

Opublikowano

*PS:

Zauważyłeś ich ostatni mecz teraz? (Nr. 3)

Przegrali, ale zaczęli coś działać, o tym właśnie mówiłem wyżej ;) Cyt. - "Masz rację, tak samo z tym co sami powiedzieli, ale nie ma co skreślać czy się naśmiewać."

Opublikowano

Dwa mecze totalna miazga ze strony H2K w trzecim meczu troszeczkę ciężej ale i tak dziwi mnie to że skoro Jayce jest tak mocnym pickiem i ANX miało z nim spore problemy w każdym meczu nie banowali go ale i tak propsy dla Jankosa za Lee Sina kilka razy dał się złapać ale i tak pokazał że jest najlepszym Junglerem w Europie 

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

ANX już dokonało niemożliwego, jako Wildcard team wyszli z fazy grupowej jako pierwsi w historii Worlds'ów, a to że polegną na H2K było pewne, teraz tylko SSG szybki stompik H3-0K i zostaną same koreańce jak zawsze :v

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Osobiście? Wynik meczów mnie nie dziwił. Od samego początku obstawiałem na H2K, bo naprawdę ciężko trenowali w ostatnim okresie. Całkiem możliwa opcja, że pokonają Samsungów i wejdą do finału. Imo, postawiłem na Koreańców, choć zapowiada się ciekawie.

Nie ma czegoś takiego, jak zły dzień na mistrzostwach w League of Legends. Grasz na tyle dobrze, aby wygrywać i za złe calle płaci się porażką. To nie jest Hearthstone, gdzie wszystko opiera się na RNG. Jedziesz na turniej, nie siądą ci karty, więc wracasz z wynikiem 0:4 do domu. Tutaj wszystko zależy od graczy, dlatego ich czas skończył się na ćwierćfinałach.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Osobiście? Wynik meczów mnie nie dziwił. Od samego początku obstawiałem na H2K, bo naprawdę ciężko trenowali w ostatnim okresie. Całkiem możliwa opcja, że pokonają Samsungów i wejdą do finału. Imo, postawiłem na Koreańców, choć zapowiada się ciekawie.

Nie ma czegoś takiego, jak zły dzień na mistrzostwach w League of Legends. Grasz na tyle dobrze, aby wygrywać i za złe calle płaci się porażką. To nie jest Hearthstone, gdzie wszystko opiera się na RNG. Jedziesz na turniej, nie siądą ci karty, więc wracasz z wynikiem 0:4 do domu. Tutaj wszystko zależy od graczy, dlatego ich czas skończył się na ćwierćfinałach.

I właśnie jest tak jak mówisz, wszystko zależy od graczy.

A tutaj wystarczyło że jeden, dosłownie jeden zawodnik wstanie lewą nogą, a cała drużyna na takim czymś traci.

Ja tutaj ich nie bronie i nie tłumaczę, jedynie chodzi mi o fakty.

Nie ma na to reguły, kto z kim wygrywa i odwrotnie.

W następnych meczach(mówię ogólnie) może akurat im się powiedzie?!

Opublikowano

A tutaj wystarczyło że jeden, dosłownie jeden zawodnik wstanie lewą nogą, a cała drużyna na takim czymś traci.

(z pełną kulturką) Przepraszam cię bardzo, ale fakty są takie, że przegrali grę. Mimo, iż piszesz całkiem sensownie, to twoje odpowiedzi mają pustą głębię. Kopanie w temacie, bo może "ten zawodnik" miał taki, a nie inny dzień są bezsensowne. Reguł nie ma, ale są umiejętności, które kreślą te granice między nimi.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

(z pełną kulturką) Przepraszam cię bardzo, ale fakty są takie, że przegrali grę. Mimo, iż piszesz całkiem sensownie, to twoje odpowiedzi mają pustą głębię. Kopanie w temacie, bo może "ten zawodnik" miał taki, a nie inny dzień są bezsensowne. Reguł nie ma, ale są umiejętności, które kreślą te granice między nimi.
W zupełności się z Tobą zgadzam. Tym razem umiejętności zawiodły, mimo tego nie wiesz co będzie dalej.

Doskonale wiemy o tym, że każdemu zawodnikowi, a nawet drużynie zdarzają się dni w których -cyt."Reguł nie ma, ale są umiejętności, które kreślą te granice między nimi."

Myślę że na tym powinniśmy zakończyć naszą małą dyskusje.

Miłego dnia Ci życzę :-)

Opublikowano

Nie ma co pisać, że słabszy dzień bla bla. Po prostu są lepsi i gorsi, nie ma słabszych dni. Oni tam się przygotowują, a nie, że wstają rano, o kurde mam mecz i bez przygotowania. H2K zasłużyło definitywnie na ten półfinał, ANX nie najgorzej zagrało, trzeba im to przyznać. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie ma co pisać, że słabszy dzień bla bla. Po prostu są lepsi i gorsi, nie ma słabszych dni. Oni tam się przygotowują, a nie, że wstają rano, o kurde mam mecz i bez przygotowania. H2K zasłużyło definitywnie na ten półfinał, ANX nie najgorzej zagrało, trzeba im to przyznać. 

Na takie gry nie ma rzeczywiscie slabych dni, zagrali lepiej i tyle. Mozna byc tilted po przegranym meczu, mozna byc bardziej zdeterminowanym po przegranym meczu, na kazdego dziala inaczej, ale i tak na tak wielkim turnieju trzymasz swoj poziom i grasz swoje.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ciekawe jak H2K poradzi sobie na SSG stawiam na SSG bo na prawdę pokazali klasę na tych mistrzostwach i według mnie to oni  wygrają całe mistrzostwa ale z drugiej strony fajnie by było zobaczyć H2K w finałach 

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

Ciekawe jak H2K poradzi sobie na SSG stawiam na SSG bo na prawdę pokazali klasę na tych mistrzostwach i według mnie to oni  wygrają całe mistrzostwa ale z drugiej strony fajnie by było zobaczyć H2K w finałach 

H2K może ugra jedną mapę, reszta należy do SSG (obym się nie mylił).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

*PS:

Zauważyłeś ich ostatni mecz teraz? (Nr. 3)

Przegrali, ale zaczęli coś działać, o tym właśnie mówiłem wyżej ;) Cyt. - "Masz rację, tak samo z tym co sami powiedzieli, ale nie ma co skreślać czy się naśmiewać."

Oglądałem wszystkie 3 ( od początku do końca ) i widziałem , grali lepiej lecz nadal brakowało zbanowania jayca (chociaz jak 1 z "prezenterów" zauważył na h2k trudno banować , bo mają za duży pool mocnych pickow  czy jakos tak i jakby zbanowali go to forgiven pick sivirke i outfarm na bocie) . Chwilami myślałem że nawet mają szanse wygrać ten mecz lecz po paru akcjach sprawa była już przesądzona.

Opublikowano

Jedna sprawa, że H2K zagrało konkretnie. Inna sprawa, że ANX posiadało w kilku zagraniach mentalność platyn, albo i jeszcze gorzej. Bezsensowne pogonie, zły engage raz po razie, marne pozycjonowanie i ogólne podejmowanie decyzji. Nie popadajmy w hurraoptymizm przed półfinałem.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

ANX to wildcard który doszedł do ćwierćfinałów wordlsów  dla nich to już jest sukces. To że przegrali to tak naprawdę dla nich nic, możliwe też że zjadła ich presja dlatego ich gra mogła wyglądać słabiej,

Opublikowano

Płakanie o bany to najgłupsza wymówka jaką widziałem. To nie jest tak, że przegrali na Jayce'a, Lee Sina, czy Zyre.

Jak widzieliście, w pierwszym meczu ANX podjęło złe 2v2 na topie. Bezsensowny flash smurfa, doublebuff i double kill Jayce.
Gdyby to była inna postać, to samo by się wydarzyło. Ta gra owszem, opiera się w bardzo dużej mierze (szczególnie competitive) na drafcie,
ale w tych meczach to nie był problem. To nie był Jayce vs Gnar, to był Odoamne vs Smurf, gdzie Odo grał lepiej.
To samo można powiedzieć o midzie. 
Gdyby matchupy były odwrotne, to można było spodziewać się tej samej sytuacji. To nie jest tak, że ANX zagrało jak gówna, bo to kłamstwo.
ANX zagrało dobrze, ale problemem było to, że H2K zagrało lepiej.

Alubs pickowalo sobie komfortowe postaci, a przynajmniej starali się, natomiast przegrali, bo wszystkie mecze H2K nie dawało się zaskoczyć, snowballowali swoją przewagę jeszcze bardziej.

Przysięgam, że krew mnie zalewa jak widze, że jakieś silvery czy inne goldy wypowiadają się na temat jakiejkolwiek drużyny na wysokim poziomie, że "grali jak platyny" czy inny bullshit.

To tak wysoki poziom, że liczy się to czy k***a klikniesz w ten piksel, czy tamten. Każdy, najdrobniejszy błąd może skończyć się konkretnym stompem, jeśli nie potrafisz kontrolować gry.

DIG86Gz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...