Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sterwoniki usb

KibiXe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po formacie i zainstalowaniu sterowników z płyty dołączonej do płyty głownej oraz po ponownym uruchomieniu systemu wyskoczył komunikat ze instalacja sterownikó nie powiodła się.Nie działa mi usb i w menadzerze są takie wykrzykniki

Co zrobić aby to działało?

post-470323-0-29194000-1476640715_thumb.png

Opublikowano

Okna lubią mieć kaprysy.

Możesz spróbować tak jak pisałem wyżej poszukać nowszej wersji. Upewnij się, że inna instalacja czegokolwiek nie leci w tle. Spróbuj wyszukać sterowników z poziomu menedżera urządzeń. Pojawiło się cokolwiek co mogłoby pomóc? Kod błędu? Dokładny komunikat?

Opublikowano

Wystarczy sprawdzić ID urządzeń które nie instalują sterowników i użyć google do znalezienia co to jest.

Raczej to nie USB2 bo windows ma sterowniki do usb2 ( z obsługą USB3 ) , chyba że załączyłeś w międzyczasie w  biosie jakieś opcje dla USB3 to znowu nie na każdym systemie działają, np w10  nie obsługuje czasem  zewnętrznych sterowników USB3 poza tymi w systemie. 

Masz zainstalowane sterowniki do płyty głównej, powinny być wcześniej instalowane niż sterowniki dodatkowe dla USB

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Spróbuj zainstalować sterowniki od chipsetu

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki od chipsetu i te wykrzykniki zniknęły.NIby wszystko jest ok ale gdy podpinam tel to chwile szuka sterownika i zaraz wyswietla ze niepowodzenie.

Nie znaleziono sterownika mtp

Wystarczyło zainstalowac media player 

Po tych reinstalcjach sterowników itp zauważyłem,że wolniej się komputer włącza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...