Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Almadia [Easy]

Almadia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 290
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze mowiac dziwie sie ze to jeszcze stoi. Pamietam jak zaczynalem grac i jak konczylem. Serwer byl zajebisty. Wiec powodzenia z dalszym prowadzeniem serwera.

ezgif.com-add-text.gif

Opublikowano

Fajny server, misje okej, alchemik, biolog, drop i dungeony to wszystko ma swoje uroki. 

PVE jest super łatwe i każdą postać można bez problemu wylvlować nawet bez eq. 

Największym problemem tego serwera jest fakt, że im eq bardziej ulepszone tym coraz więcej chorych bonusów dochodzi i pvp wygląda tutaj komicznie, bo 500 lvl ma wszystkich na strzała. 

Ja mam 300 lvl szamanke z eq na 200 lvl i jakiś ninja mi rąbnął za 1.6 miliona dmg (chyba prawie 2 mln to było bo mam około 300k hp), na hita mnie ściągnął z chmury, a miałem potki na niego + tarcze też, więc siema i powodzenia na wojnach z takimi popieprzonymi bonusami. To samo archer jakiś na trującą strzałe mnie ścisnął, mental duchowym tak samo. Tu pvp nie istnieje, musisz wbić 500 lvl minimum zrobić wszystkie misje i wymaksować eq, inaczej wszystko ma cie na pierda. 

Taki "balans" sprowadza granie na tym serwerze tylko do jednego, do grindowania eq dziesiątki godzin by mieć je wymaksowane, to nie jest fajne, global metin2 ma lepszy balans niż ten serwer, nie mówiąc o innych grach. Nie pomoże ci pas z item shopu, nie pomoże fryzura, ani kostium, każdy 500 lvl który zrobił eq na wszystko na hita. To wszystko sprawia, że próg wejścia do gry jest gigantyczny i na serverze praktycznie niewiele się dzieje, bo ludziom się nie chce dobijać do 500 lvla i zrobić perfekcyjne eq by go na strzała nie ściągali. 

Przez to nie ma wojen na serwerze, bo wystarczy że jakaś gildia ma 300-400 lvl u siebie i przegrywają, bo przeciwnicy mają ich na hita, głupota totalna. 

Opublikowano
Dnia 29.06.2018 o 21:31, Nedkelly napisał:

Fajny server, misje okej, alchemik, biolog, drop i dungeony to wszystko ma swoje uroki. 

PVE jest super łatwe i każdą postać można bez problemu wylvlować nawet bez eq. 

Największym problemem tego serwera jest fakt, że im eq bardziej ulepszone tym coraz więcej chorych bonusów dochodzi i pvp wygląda tutaj komicznie, bo 500 lvl ma wszystkich na strzała. 

Ja mam 300 lvl szamanke z eq na 200 lvl i jakiś ninja mi rąbnął za 1.6 miliona dmg (chyba prawie 2 mln to było bo mam około 300k hp), na hita mnie ściągnął z chmury, a miałem potki na niego + tarcze też, więc siema i powodzenia na wojnach z takimi popieprzonymi bonusami. To samo archer jakiś na trującą strzałe mnie ścisnął, mental duchowym tak samo. Tu pvp nie istnieje, musisz wbić 500 lvl minimum zrobić wszystkie misje i wymaksować eq, inaczej wszystko ma cie na pierda. 

Taki "balans" sprowadza granie na tym serwerze tylko do jednego, do grindowania eq dziesiątki godzin by mieć je wymaksowane, to nie jest fajne, global metin2 ma lepszy balans niż ten serwer, nie mówiąc o innych grach. Nie pomoże ci pas z item shopu, nie pomoże fryzura, ani kostium, każdy 500 lvl który zrobił eq na wszystko na hita. To wszystko sprawia, że próg wejścia do gry jest gigantyczny i na serverze praktycznie niewiele się dzieje, bo ludziom się nie chce dobijać do 500 lvla i zrobić perfekcyjne eq by go na strzała nie ściągali. 

Przez to nie ma wojen na serwerze, bo wystarczy że jakaś gildia ma 300-400 lvl u siebie i przegrywają, bo przeciwnicy mają ich na hita, głupota totalna. 

Da się pograć fajnie pod warunkiem, że ma się z kim. :D
Ale tak jak wspomniałeś, te bonusy to przesada.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie,
Dziś o godzinie 19:30 odbędzie się Turniej PVP 1vs1 #11 wszystkich uczestników prosimy aby pojawili się 10 - 15 minut wcześniej na Arenie Walk zaś osoby chętne do udziału, które tego wciąż się nie zapisały mają szansę to zrobić na naszym forum w specjalnym temacie pod adresem: https://forum.almadia.pl/index.php?/topic/4404-turniej-pvp-1vs1-11/
Pozdrawiam.

Rozpoczynamy Turniej PVP 1vs1 #11
Ciekawe kto tym razem stanie na podium!
Poniżej zdjęcie prezentujące tabelę walk:

iR9MQAZ.png

tPjGr76.png

RNwc7Lb.png

Su1iYt4.png

Opublikowano

Turniej PVP 1vs1 #11 został zakończony!

Wyniki:
TOP1: Wujasz3k1337
TOP2: Arthos
TOP3: Quense

Gratulacje dla zwycięzców oraz wszystkich uczestników!
Zapisy na Turniej PVP 1vs1 #12 oraz data jego startu zostanie opublikowana na forum już jutro.
Pozdrawiam oraz zapraszam do gry.

xmhrWpx.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Dziś w nocy odbyła się krótka ok. 10 minutowa przerwa techniczna. Jej celem była optymalizacja niektórych funkcji w kodzie gry tak by zapewnić jak najlepszy komfort rozgrywki prócz tego zostały wprowadzone także inne poprawki oraz mniejsze unbugi - kwestie stricte techniczne.

Pozdrawiam.

G1bsJQ7.png

Opublikowano

Witam,

Dziś w nocy odbyła się przerwa techniczna, a co w niej?

- Niespodzianka dla graczy z DMG

- Poprawiono działanie automatycznych mikstur.

Wymagana aktualizacja clienta!

Pozdrawiam

[HA]Lawrence

Opublikowano

5wh8Iwu.png

Witam dziś o godzinie 22:00 odbyła się przerwa techniczna trwająca ok. 15 minut. Co w niej zostało zmienione?

- Poprawiono działanie grupy - wyliminowano lag postaci oraz kilka innych rzeczy.

- Poprawiono działanie autopot - została dodana nowa funkcja dzięki której działają natychmiastowo.

- Poprawiono działanie petów - została dodana nowa funkcja która poprawia ich działanie.

- W związku z wyeliminowaniem lagów przy używaniu owych przedmiotów dodano timer żeby zablokować spamowanie nimi (Autopoty używać można co 0.3 sec, Pety 0.5 sec)

- Nowy pasek hp u mobów.

- Dodano widoczny pasek hp u przeciwnika.

- Wymiana doświadczenia jest dostępna teraz od 535 poziomu postaci jednak exp w postaci przedmiotu mogą używać wszyscy od 530 poziomu.

- Usunięto drop małży z mobów.

- Poprawiono Ostrze niebios które na jednym z poziomów ulepszenia miało mniejszą wartość ataku.

- Pety Azrael oraz Smok (który zostanie dodany) dodają teraz wszędzie bonusy.

- Kilka innych mniejszych poprawek i optymalizacji.

NAJWAŻNIEJSZE - ZAKTUALIZUJCIE CLIENT GRY!

Jeżeli tego nie zrobicie będzie was z niej wyrzucało.

Temat z całością oraz postem wyjaśniającym zmiany z wytwarzaniem czar: https://forum.almadia.pl/index.php?/topic/4550-lista-zmian-przerwa-techniczna-1608/

Pozdrawiam

[HA]Lawrence

Opublikowano

b2WhLvE.png

Przypomnienie!

W niedziele o godzinie 17:00 odbędzie się Turniej PVP 1vs1 #12! Zapisy na owe wydarzenie trwają do godziny 16:45 i można to zrobić na naszym forum pod adresem znajdującym się na końcu postu.

Co nowego w tym turnieju?
Nagrodą za turniej tym razem będzie unikatowy skin - na zawsze, a nie jak dotychczas to było na określony wcześniej okres.

Zapisy: https://forum.almadia.pl/index.php?/topic/4437-turniej-pvp-1vs1-12/

Pozdrawiam i zapraszam do udziału.
[HA]Lawrence

Opublikowano

Turniej PVP 1vs1 #12 rozpoczęty!

yCIk3l4.png

IuS3JVg.png

hzjerCW.png

4hmyQ7f.png

Turniej PVP 1vs1 #12 - Zakończony!

TOP1: Slawciuu
TOP2: SEQVENCE
TOP3: DicoCristala

Serdeczne gratulacje dla zwycięzców oraz całej reszty walczących dających z siebie wszystko by stanąć na podium, niestety miejsca są tylko 3.

Zapisy na kolejny turniej pojawią się na dniach w nim także będzie możliwość zdobycia zupełnie nowego unikatowego skina na broń na zawszę! Ponadto inne standardowe nagrody jak SM, prefiks przed nickiem oraz plakietki na forum.

Pozdrawiam.

[HA]Lawrence

• 2 tygodnie później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Almadia [Dedyk][Easy]
Gość 67d64b62d9
Opublikowano

wydaje mi się czy obrazki w prezentacji wygasły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...