Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z komputerem po 'zabawie' brata

WyszyxD

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam młodszego brata, który ostatnio wraz ze swoim kolegą dobrał się do mojego komputera. Coś zrobili, przestraszyli się i powiedzieli mi, że coś zepsuli i faktycznie jak włączam komputer i się loguję mam usunięte prawie wszystkie ikony gier ale np. steam i origin pozostały, tak samo jak pirackie gry. Innym problemem jest to że przez steama nie mogę odpalać niektórych gier np CS:GO działa normalnie, ale np EU4 muszę odpalać z folderu steamapps. Inną zauważalną zmianą jest że np jak przeglądam dysk C i mogę sobie przesuwać to okno to wcześniej robiło się to płynnie w sensie, że jak przyciągałem to się ruszało,a teraz tylko pokazuje mi przewidywaną pozycję, a przemieszcza się dopiero jak puszczę przycisk myszy. Innym problemem jest że jak ściągam pliki przez Chrome, przestały mi się zapisywać w folderze ,,Pobrane" tylko nie wiem gdzie. Inną sprawą jest również to, że zaraz po uruchomieniu wyskakuje mi komunikat, że zostałem zalogowany z konta domyślnego (wtf?), a gdy kliknę na ten komunikat to on znika i nic się nie dzieje proszę o pomoc.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam rozwiązanie więc mam na to rozwiązanie 

1. Postawienie windowsa na nowo ( nie ma czasu się z tym twoim problemem bawić )

2. Jeżeli to jest windows 8.1 odśwież go ( nie usuwa np. folderów ( tylko same aplikacje i ustawia system taki jaki byl fabrycznie )

3. załóż hasło żeby rodzeństwo nie korzystało z tego komputera ( lub założyc konto " Gościa " )

Opublikowano

Możesz się domyślać co oni zrobili i próbować to naprawić albo postawić system na nowo. Jak nie dzielisz komputera z rodzeństwem to założyć hasło na profil i blokować komputer kiedy od niego odchodzisz, jeśli dzielisz to założyć osobne konto dla brata oczywiście bez uprawnień administratora i pobawić się ograniczaniem dostępu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...