Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] eBot - TeamSpeak3 Multibot - BetaTesterzy

ExusX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

eBot - TeamSpeak3 Multibot

Witam, chciałbym przedstawić mojego multibota (który to już? :D ) napisanego w trochę innej formie niż pozostałe. ;)

Charakterystyka

Multibota będzie można nabyć na różne sposoby i w pełni dostosować do swoich wymagań dzięki całkowitej modularności. Na stronie projektu (przyszłej) będzie możliwość w każdym momencie w pełni automatycznie dostosowania własnej licencji. Każdy użytkownik dostanie własną licencje uprawniającą go do korzystania z wybranych modułów, licencje nie będą przypisywane do osoby fizycznej więc jeśli będziesz chciał możesz udostępnić ją w internecie lub oddać znajomemu jednak nie oznacza to że z takich licencji będzie można normalnie korzystać.

Aktualnie poszukuję Betatesterów którzy chcieliby pomóc mi w początkowym rozwoju a następnie uzyskać promocję lub pełną (najbardziej wypasioną) wersję za darmo, w zależności od wkładu w rozwój. Promocja lub gift'y gwarantowane.  :lenny: Zapraszam na PW.

Nie jest to oferta handlowa. W tym momencie wszystko udostępniane będzie za darmo.

Opublikowano

A co ten BOT potrafi lub ma, czego nie mają inne BOT'y?

Czy w punkcie na którym się zdecydujemy, musimy na razie zrezygnować z niektórych funkcji w czasie kiedy nie są gotowe?

Napisany w inny sposób? A w jaki jeśli można spytać? PHP, Java ? Modularnie, obiektowo? Baza danych?

pytam bo ciekawi mnie jaką jeszcze wariację można wymyśleć na temat jednej rzeczy.

Kto ma dostęp do plików? instalujemy wszystko sami, czy jest hostowane u Ciebie? Bo jeśli tak to wątpię żeby każdy chciał podawać passy do Query itp.

To nie jest post na hate, to jest post abyś doinformował i mnie i innych ewentualnie zainteresowanych

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Czy w punkcie na którym się zdecydujemy, musimy na razie zrezygnować z niektórych funkcji w czasie kiedy nie są gotowe?

Napisany w inny sposób? A w jaki jeśli można spytać? PHP, Java ? Modularnie, obiektowo? Baza danych?

pytam bo ciekawi mnie jaką jeszcze wariację można wymyśleć na temat jednej rzeczy.

Kto ma dostęp do plików? instalujemy wszystko sami, czy jest hostowane u Ciebie? Bo jeśli tak to wątpię żeby każdy chciał podawać passy do Query itp.

To nie jest post na hate, to jest post abyś doinformował i mnie i innych ewentualnie zainteresowanych

Modularnie, obiektowo to raczej sposoby programowana w różnych językach. W "inny sposób" rozumiem że jeżeli chcesz sobie dodać np. jakąś funkcję to pobierasz pliczek wrzucasz do folderu i np. poprzez komendę na serwerze ts3 lub aplikację odpalasz sobie tą funkcję i konfigurujesz lub logujesz się do panelu na mojej stronie i zakupujesz nową funkcję po czym bot automatycznie w ciągu powiedzmy 5min pobiera Ci ją instaluje i uruchamia. Wszystko jest pisane w C++, wszystkie pliki masz u siebie na serwerze. Jeżeli jakaś funkcja będzie tego wymagać będzie mogła używać dodatkowych funkcjonalności np. sqlite, MySQL. Jak na razie od innch botów nie różni się niczym pod względem funkcji, dopiero po jakimś czasie kiedy napiszę nowe funkcje będzie mógł na tym polu konkurować z innymi. Teraz jedynie może konkurować wydajnością i lepszym/gorszym sposobem zarządzania. I jeszcze będzie konkurował ceną, będzie znacznie tańszy niż inne popularne komercyjne polskie multiboty. Będzie możliwość również odsprzedania mi dostępu do różnych modułów żeby wymienić je na inne.

Opublikowano

Modularnie, obiektowo to raczej sposoby programowana w różnych językach. W "inny sposób" rozumiem że jeżeli chcesz sobie dodać np. jakąś funkcję to pobierasz pliczek wrzucasz do folderu i np. poprzez komendę na serwerze ts3 lub aplikację odpalasz sobie tą funkcję i konfigurujesz lub logujesz się do panelu na mojej stronie i zakupujesz nową funkcję po czym bot automatycznie w ciągu powiedzmy 5min pobiera Ci ją instaluje i uruchamia. Wszystko jest pisane w C++, wszystkie pliki masz u siebie na serwerze. Jeżeli jakaś funkcja będzie tego wymagać będzie mogła używać dodatkowych funkcjonalności np. sqlite, MySQL. Jak na razie od innch botów nie różni się niczym pod względem funkcji, dopiero po jakimś czasie kiedy napiszę nowe funkcje będzie mógł na tym polu konkurować z innymi. Teraz jedynie może konkurować wydajnością i lepszym/gorszym sposobem zarządzania. I jeszcze będzie konkurował ceną, będzie znacznie tańszy niż inne popularne komercyjne polskie multiboty. Będzie możliwość również odsprzedania mi dostępu do różnych modułów żeby wymienić je na inne.

No to mogę powiedzieć że ciekawie.

Pisane w C++ czyli stworzyłeś własną bibliotekę Query? Czy istnieje już jakaś pod ten język? Bo tutaj akurat nie mam pojęcia :D

Czyli rozumiem że podejście typu masz to za co zapłacisz --> ciekawy motyw, nie powiem, na pewno coś co aktualnie jest rzadko spotykane chyba że ktoś piszę sam sobie BOT'y i wtedy wie czego chce i jak to ma działać itp.

Życzę powodzenia i czekam na rezultaty owego projektu :)

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

No to mogę powiedzieć że ciekawie.

Pisane w C++ czyli stworzyłeś własną bibliotekę Query? Czy istnieje już jakaś pod ten język? Bo tutaj akurat nie mam pojęcia :D

Czyli rozumiem że podejście typu masz to za co zapłacisz --> ciekawy motyw, nie powiem, na pewno coś co aktualnie jest rzadko spotykane chyba że ktoś piszę sam sobie BOT'y i wtedy wie czego chce i jak to ma działać itp.

Życzę powodzenia i czekam na rezultaty owego projektu :)

Pozdrawiam

Dokładnie, masz za co zapłaciłeś i nie musisz dopłacać żeby coś zmienić tylko zrezygnować z czegoś innego. "Biblioteka" Query jest mojego autorstwa, niezbyt nadaje się do udostępnienia bo jest trochę słaba "niskopoziomowa" ja ts3admin w php ale oferuje też dzięki temu lepszą wydajność. ;) Licencje będą mogły być wykorzystywane w jednym momencie na jednym urządzeniu więc ze sprzedażą nie będzie problemu.

Opublikowano

A co w momencie w którym załóżmy usunę część kodu która łączy się ewentualnie z Twoją bazą i stwierdza czy licencja jest poprawna czy nie?

Pytam bo chojraki na tym forum to odrazu by sie za to wzięli, a ciekawi mnie czy ktoś potrafi stworzyć taki system na boty które są hostowane przez klienta? :D

Opublikowano

A co w momencie w którym załóżmy usunę część kodu która łączy się ewentualnie z Twoją bazą i stwierdza czy licencja jest poprawna czy nie?

Pytam bo chojraki na tym forum to odrazu by sie za to wzięli, a ciekawi mnie czy ktoś potrafi stworzyć taki system na boty które są hostowane przez klienta? :D

W tym momencie mamy do czynienia z crackiem tak jak w każdej grze czyli bot działa za free. W 100% bezpiecznego systemu nie da się stworzyć bo jeżeli komuś uda się zdekompilować taką aplikację ma dostęp do całego kodu a wtedy już bez problemu może usunąć wszystkie zabezpieczenia, jedynie można jak najbardziej utrudniać ten proces. Na szczęście dekompilacja programów napisanych w C/C++ nie jest taka prosta i na większości "programistów" zajmujących się ts'em prawdopodobnie zbyt trudna ponieważ później jeszcze taki kod często trzeba poprawiać żeby działał poprawnie. :)

Opublikowano

Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem to bot będzie płatny?

Chyba tak ;3 bo jakby byl free to udostepnil pliczki i nie bylo problemu..

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Możliwe że będzie wersja darmowa.

szczerze powina być wersja darmowa ponieważ nikt w ślepo nie zapłaci ci ... weź przyklad abota @artur8889  podobna sytułacja jest co u niego na początku potrzebował ludzi do testów wiec opublikowal abota... a poźniej przestał aktualizować itd  ale temat został i pomaga... a osobom którym się to spodobało to kupują pełnego abota..

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

szczerze powina być wersja darmowa ponieważ nikt w ślepo nie zapłaci ci ... weź przyklad abota @artur8889  podobna sytułacja jest co u niego na początku potrzebował ludzi do testów wiec opublikowal abota... a poźniej przestał aktualizować itd  ale temat został i pomaga... a osobom którym się to spodobało to kupują pełnego abota..

Wiem o tym, wersja trail na pewno będzie dostępna, jedynie zastanawiam się nad bezpłatną wersją bez żadnych ograniczeń (oczywiści z ograniczoną ilością funkcji bo np. welcomemessage bez problemu można znaleźć w innych botach i sprzedawanie takiej funkcji jest trochę nie na miejscu ;) )

Opublikowano

Wiem o tym, wersja trail na pewno będzie dostępna, jedynie zastanawiam się nad bezpłatną wersją bez żadnych ograniczeń (oczywiści z ograniczoną ilością funkcji bo np. welcomemessage bez problemu można znaleźć w innych botach i sprzedawanie takiej funkcji jest trochę nie na miejscu ;) )

ja ci polecam zrobic cos podobnego do abota darmowego tylko troche wiecej funkcji dla atrakcyjnosci ...

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...