Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum czy zawodówka [ANKIETA]

hooligan333

Technikum czy zawodówka/  

81 użytkowników zagłosowało

1. 1. Techniku czy zawodówka (Co wy wolicie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla tych z pytaniem co bym robil itd. Jeśli chodzi o pracę to mam wrazie czego załatwiona w firmie amerykańskiej która produkuje części do aut typu BMW (firma jest w polsce) gdzie pracuje mój brat. Zarobki są dobe itd. A jeśli chodzi o taka pracę co ja myślę to zastanawiam się nad Żandarmeria Wojskowa, kierowca ciężarówki no i tam już inne kilka al to co wymieniłem to tylko nad tym głównie mysle.

Opublikowano

Dla tych z pytaniem co bym robil itd. Jeśli chodzi o pracę to mam wrazie czego załatwiona w firmie amerykańskiej która produkuje części do aut typu BMW (firma jest w polsce) gdzie pracuje mój brat. Zarobki są dobe itd. A jeśli chodzi o taka pracę co ja myślę to zastanawiam się nad Żandarmeria Wojskowa, kierowca ciężarówki no i tam już inne kilka al to co wymieniłem to tylko nad tym głównie mysle.

A nie myślałeś o tym, aby żyć po to, żeby pracować, a nie pracować, żeby żyć? ;) Od tego się zaczyna błąd w myśleniu Polaków - myślą w kategoriach "no do roboty trzeba chodzić". Ja śmiało mogę powiedzieć, że żyję po to, żeby pracować, a nie na odwrót i to co robię jest taką pasją, że robiłbym to też za darmo. :)

5465845486.png

Opublikowano

A nie myślałeś o tym, aby żyć po to, żeby pracować, a nie pracować, żeby żyć? ;) Od tego się zaczyna błąd w myśleniu Polaków - myślą w kategoriach "no do roboty trzeba chodzić". Ja śmiało mogę powiedzieć, że żyję po to, żeby pracować, a nie na odwrót i to co robię jest taką pasją, że robiłbym to też za darmo. :)

@Risen. No właśnie ciężarówki są moim hobby, uwielbiam je i mi pasuje życie kierowcy ciężarówki, i robiłbym to z przyjemnością, jeśli chodzi o wojsko to też się tym interesuje, oraz survivalem i innymi, dlatego żandarmeria wojskowa, a jeśli nic nie będzie dla mnie {to nie możliwe} to do brata pójdę z nim robić, albo też gdzie indziej 

Opublikowano

Tylko o to chodzi, że po co jestem w tym technikum informatycznym, skoro tutaj głównie nauczają do zawodu informatyka, a jakoś mnie to nie kręci a z nauki jakiś nerd nie jestem :p

i pracy przed kompem tez nie chce, no nie wiem nie mogę zdecydować czy iść do tej zawodówki czy zostać w tym technikum, ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 

Dlatego zakładam tyle tematów z tym

Opublikowano

To po co Ci papier, skoro go i tak nie wykorzystasz? W dodatku siedzisz 1 rok dłużej. Poza tym otrzymasz podstawy wiedzy z informatyki, ale skoro Cię to nie kręci to nie ma sensu.

Lepiej jak zmienisz na zawodówke, będziesz do szkoły chodził przynajmniej z zaangażowaniem i chęcią, dowiesz się czegoś co Ci się w życiu naprawdę przyda i pokręcisz trochę praktyk.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Technikum > zawodówka > liceum

nie ma innej hierarchii, jak widzę typów którzy wypisują, że po zawodówce ma się więcej umiejętności praktycznych niż po technikum to współczuję wam panowie waszych szkół, ich wyposażenia itp. Zawodówka jest dobra jak masz nastawienie, że chcesz zapie*dalać robiąc rzeczy wąsko okrojone, których nauczysz się na praktykach. A liceum, to wiadomo, że ch*ja się po tym ma, matura to tak naprawdę gówno w porównaniu do kwalifikacji zawodowych w technikum/zawodówce. Liceum jest dla babeczek, ew. facetów którzy myślą o studiach, i pracy w branży bardziej umysłowej niż technicznej. 

Opublikowano

No dobra no to dajmy, że przenoszę się do zawodówki. Niby łatwiej i 3 lata a nie 4 jak w technikum informatycznym. Tylko niby wszyscy. Piszą że 3 lata itd no ale jak chce się mieć już średnie to teza iść na 2 lata do liceum doksztalcajacego więc jest 5 lat :p

Opublikowano

Jedyne co mi się  nie podoba w technikum to egzaminy zawodowe. Wszystkie zadania są robione pod egzamin. Układy na egzaminie są wzięte z kosmosu albo nie mają nic wspólnego z rzeczywistością( w rzeczywistości czegoś takiego się nie robi).  Według mnie aby uzyskać tytuł technika wszystkie przedmioty powinny być zaliczone na +3 i powinna być praca techniczna(mini  praca inżynierska).

Deus vult

Opublikowano

No dobra no to dajmy, że przenoszę się do zawodówki. Niby łatwiej i 3 lata a nie 4 jak w technikum informatycznym. Tylko niby wszyscy. Piszą że 3 lata itd no ale jak chce się mieć już średnie to teza iść na 2 lata do liceum doksztalcajacego więc jest 5 lat :p

to idź do liceum, bo to najsensowniejsza opcja.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Liceum odpada, nie chce iść na studia, więc najbardziej odpowiada zawodówka i chyba to wybiorę, stolarz albo mechanik , więc będę musiał lecieć do sekretariatu, aby mnie z technikum info przeniosła do zawodówki jak sie praktyki załatwi.

Opublikowano

Wg mnie lepsza zawodowka bo masz odrazu kwit oraz umiejetnosci i mozesz szkolic sie dalej w zawodzie lub odrazu znalesc prace i w miedzy czasie oczywiscie tez szkolic sie. Po liceum to mcdonald wita 

Opublikowano

@Risen. No właśnie ciężarówki są moim hobby, uwielbiam je i mi pasuje życie kierowcy ciężarówki, i robiłbym to z przyjemnością, jeśli chodzi o wojsko to też się tym interesuje, oraz survivalem i innymi, dlatego żandarmeria wojskowa, a jeśli nic nie będzie dla mnie {to nie możliwe} to do brata pójdę z nim robić, albo też gdzie indziej 

No to o co chodzi? Robisz uprawnienia na C i masz zajebistą robotę. Potem wbijasz 21 lat i robisz C+E. Jezdzisz po Europie i robisz kokosy. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...