Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.4.2][Survival] The Old Craft

Nekrosmanteia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-1520431-0-48485600-1475518385_thumb.png

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

IP: oldcrafters.hostmc.pl

Sloty: 10 (nie trzeba więcej na ten tryb)

Otwarcie o 18:00 WhiteList

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Server powstaje z chęcią zrzeszenia osób którym przejada się

mega drop na server EasyHC oraz różnorodne dodatki na "Survivalach"

Server ToC będzie typowym Survivalem z wersji 1.4.2 bez stoniarek czy innych zbędnych

rzeczy które nikomu się nie przydają.

Spotkasz na serverze typowe działki z tamtych lat które rozda Ci Administrator

na jednej mapie bez dodatkowego świata PlotMe!

Bez zbędnych dodatków w pluginach i różnorakich opcjach

Mapa na której jest rozgrywka została wygenerowana na wersji 1.4.2, wokół spawnu znajdują się

działki które muszą zostać kupione za $$ na serverze

Na serverze spotkasz

• Klasyczne działki rozdawane przez Administratora
  • Drop z Rud, brak dropu z kamienia
  • Otwarty End i Nether
  • Pluginy wersji 1.4.2 typu Jobs

post-1520431-0-90080100-1475519156_thumb.png

post-1520431-0-11437400-1475519161_thumb.png

post-1520431-0-90025700-1475519166_thumb.png

post-1520431-0-70630300-1475519175_thumb.png

post-1520431-0-44106000-1475519179_thumb.png

post-1520431-0-97672200-1475519187_thumb.png

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

ref

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Jeśli ktoś chce wrócić to starych czasów mc to spoko, mi np. się już to przejadły te oldskulowe serwery. Ale ten godny polecenia

Opublikowano

Pewnie wpadnę, bo dawno nie grałem na wersjach wcześniejszych niż 1.6.4 :)

Oby liczba graczy była dwucyfrowa. 

Antyxray obowiązkowy. :p

Opublikowano

O ktorej ten start jutro? 

Podajcie IP 

Start będzie o 18:00

Ip podam około godziny 17:00 :)

Pewnie wpadnę, bo dawno nie grałem na wersjach wcześniejszych niż 1.6.4 :)

Oby liczba graczy była dwucyfrowa. 

Antyxray obowiązkowy. :p

Też mam taką nadzieję, choć nie ma co szukać tutaj dziesiątek graczy, ponieważ serwer jest na wersji 1.4

Dodatkowo nie jest to EasyHC a ciężki survival, gdzie nie ma ułatwienia dla dzieciaków

Świetny pomysł, ciekawe jak będzie z wykonaniem :)

A o co się martwisz? :)

Skończyłem już miasto oraz działki, dropu nie ma bo jest z rud nie kamienia.

Ceny w sklepie są wyrównane i takie jak dawniej, jest to stary survival na jakich grałem na samym początku gdzie była 1 mapa :)

Mój zestaw

Opublikowano

Ms @Lady Quarti Sama będziesz mogła zobaczyć za 30minut :D

Ip servera: s14.hostmc.pl:2670 bądź oldcrafters.hostmc.pl

Dodane także do prezentacji

Mój zestaw

Opublikowano

Zachęcam do gry na serwerze. Dawno nie było już freebuild w starym dobrym stylu bez (tak jak to administracja nazywa) bajerów. Widać że administracja wie co robi i stawia na poważne i mądre decyzję. Osobiście będę grał na serwerze do póki gra mi się nie przeje, a naprawdę jest co robić. Wersja stara a graczy na stracie (jak na obecne czasy) dosyć sporo. To tylko potwierdza to że nowy minecraft nie oznacza lepszy minecraft, a serwer z rozgrywką łatwą, nie oznacza przyjemną. Życzę wam sukcesu.

Kapelutek z serwera.

Opublikowano

Dziękuję za miłe komentarze ^_^

Udało mi się powiększyć działki przez noc, oraz dodać plugin MobArena, dziś zostanie wybudowana arena i wieczorem około godzin 20/21 można będzie spokojnie wejść :) i zabić potwory

Mój zestaw

Opublikowano

ref

Mój zestaw

Opublikowano

Cudowny !  Wprost nei da sie okreslic, jaki klimat trzyma ten oto serwer, tylko jedno jest mankamentem - brak graczy oraz slotów, gdyby rozruszac ten serwer, bylby jednym z najlepszych serwerów w calej Polsce, tylko potrzeba reklamy...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Cudowny !  Wprost nei da sie okreslic, jaki klimat trzyma ten oto serwer, tylko jedno jest mankamentem - brak graczy oraz slotów, gdyby rozruszac ten serwer, bylby jednym z najlepszych serwerów w calej Polsce, tylko potrzeba reklamy...

Tak, ciężko przebić się przez EasyHc na 1.7.2 bo to ocean serverów

Bardzo dobrze dobrany gotowy spawn z Internetu. ;-; Też mi się zawsze ten spawn podobał. xD

A to jakaś różnica i tak na spawnie nikt nie siedzi tylko idzie w mapę :)

Mój zestaw

Opublikowano

Świetny pomysł tylko że, te 10 osób to i tak mało a jak by się to bardziej zareklamowało to, by było więcej graczy. Tylko nie wiem czy będziesz miał na takim trybie stałych graczy

Opublikowano

postaram się poszukać innych for z Mc i rozreklamować mocniej server ale nic nie obięcuję

To wina także osób, bo gdyby posiedzieli choć po 20minut to w tym ciągu znalazłby się ktoś inny i zamiast 1 osoby byłyby 2 itd.

Ale także póki co server przechodzi zmianę za zmianą :) działki z 15x15 zmieniły się na 20x20 potem na 30x30 aż w końcu zostają na 50x50 wokół spawnu

Została także naprawiona ekonomia (/sell) dodana MobArena a wokół spawnu powstanie arena PvP oraz parkour

DOdam także stary plugin na Igrzyska Śmierci (Survival Games) jak i Spleef

Mój zestaw

Opublikowano

Nie ma to jak winić graczy za to ze nie ma graczy :v :v :v
Siedziałam dziś jakieś 2h i wbiły 2 osoby w tym czasie a po 2-5 min wyszły.
Działki 20x20 czy max 25x25 były by ok. bo 30/30 i większe, są dużo za duże.
Mobarena psuję całą filozofię gry, bo po co czekać na noc, szukać mob spawnerów, jak ma się to na miejscu. 
Po co arena pvp, skoro jakieś 40 kratek za spawnem jest to pvp?

Z tego co napisałeś, jak dla mnie wszystko idzie w stronę wszystkich "survivali" z obecnego czasu a nie tych starych.

Opublikowano

Typowa kobieta , na wszystko by tylko narzekać umiała, idź ty lepiej grami się zajmij , a nie grami , jeśli tylko masz jojczec , że coś ci się nie podoba. Jeśli uważasz, że wszystko idzie w stronę tamtejszych survivali , to na prawdę widać, że jesteś obeznana w temacie i grałas na starszych wersjach jak nic ! ( Jeśli nie wyczulas, mówię ironia) Irytuje mnie taka postawa , nie znasz się na tym wszystkim , to po kobre wdrazasz swoją wypowiedź do obiegu , bo nie rozumiem. I zostało mi parę wątków do omówienia, otóż MobAreny. Były od zawsze na starszych wersjach , to pamiętam jak nic jest jedną kwestia , nie wiesz jak do końca działają , skoro uważasz , że w dzień od tak mogę sobie nabić tam expa , czy wydropic z nich itemy otóż; nie ! MobAreny jak sama nazwa wskazuje , teleportuje nas na arenę , gdzie za zadanie mamy zabijać , z kazda runda sa bardziej, trudniejsze fale do pokonania tutaj musze powiedzieć jasno , nie nie dostajemy za to expa czy dropu, dostajemy jednak randomowy przedmiot taki jak dirt , gravel , diamond swoje , no teraz zależne jak daleko zaszles. A teraz arena pvp , do czego jest i po co ? No jest może dlatego , żeby gracz nie uciekał z pola bitwy , jak wiesz często zdarza się , że osoba z którą się bije "ora" , właśnie areny pvp są od tego, moja droga. To już chyba była ostatni termin do wyjaśnienia , a teraz słuchaj mnie , nie interesuje mnie to , czy po tym poście zostane znienawidzony przez ciebie, czy zgłoszony. Pamiętaj jedno , wiele osób nie zgadza się z twoim tokiem myślenia i maja prawo wydać swoje zdanie , w nich właśnie jestem ja , wiec na przyszłość przemysl to co napiszesz bo były to totalna bzdury...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bardzo spoko serwer. Jedyne co to brak graczy bo oczywiście lepiej siedzieć na oklepanych serwerach z milionem dodatków. Zostaw tak jak już jest nie dodawaj niczego innego bo i tak jobsy to tak średnio pasują.

Usunąłbym jobsy, dał darmowe działki (ale trzeba poprosić administracje o nią), mob arenę itp rzeczy które zaburzają idee survivalu

Dodał plugin na gignatyczne drzewa (Giant Trees) ale żeby były cięzkie do znaleznienia, plugin More Mobs 1i 2  (tworzysz własne moby, plugin bardzo prosty w obsłudze wystarczy ogarnąć na czym polega kod pluginu i już sam piszesz jakiego chcesz moba, plugin ma już wbudowane pare mobów), zmniejszyl dzialki do 25x25

Opublikowano

Nie ma to jak winić graczy za to ze nie ma graczy :v :v :v

Siedziałam dziś jakieś 2h i wbiły 2 osoby w tym czasie a po 2-5 min wyszły.

Działki 20x20 czy max 25x25 były by ok. bo 30/30 i większe, są dużo za duże.

Mobarena psuję całą filozofię gry, bo po co czekać na noc, szukać mob spawnerów, jak ma się to na miejscu. 

Po co arena pvp, skoro jakieś 40 kratek za spawnem jest to pvp?

Z tego co napisałeś, jak dla mnie wszystko idzie w stronę wszystkich "survivali" z obecnego czasu a nie tych starych.

Mylisz się moja droga :)

MobArena to rodzaj minigry, wchodzisz na arenę i walczysz z falami mobów z przyjaciółmi z servera :) nie wypadają z nich itemy ale otrzymasz nagrodę za "fale" potworów.

Może przesadziłem z Spleefem i SvGames :) postaram się to jakoś zgrać aby nie psuć dotychczasowego typu :)

@Lady Quarti

Typowa kobieta , na wszystko by tylko narzekać umiała, idź ty lepiej grami się zajmij , a nie grami , jeśli tylko masz jojczec , że coś ci się nie podoba. Jeśli uważasz, że wszystko idzie w stronę tamtejszych survivali , to na prawdę widać, że jesteś obeznana w temacie i grałas na starszych wersjach jak nic ! ( Jeśli nie wyczulas, mówię ironia) Irytuje mnie taka postawa , nie znasz się na tym wszystkim , to po kobre wdrazasz swoją wypowiedź do obiegu , bo nie rozumiem. I zostało mi parę wątków do omówienia, otóż MobAreny. Były od zawsze na starszych wersjach , to pamiętam jak nic jest jedną kwestia , nie wiesz jak do końca działają , skoro uważasz , że w dzień od tak mogę sobie nabić tam expa , czy wydropic z nich itemy otóż; nie ! MobAreny jak sama nazwa wskazuje , teleportuje nas na arenę , gdzie za zadanie mamy zabijać , z kazda runda sa bardziej, trudniejsze fale do pokonania tutaj musze powiedzieć jasno , nie nie dostajemy za to expa czy dropu, dostajemy jednak randomowy przedmiot taki jak dirt , gravel , diamond swoje , no teraz zależne jak daleko zaszles. A teraz arena pvp , do czego jest i po co ? No jest może dlatego , żeby gracz nie uciekał z pola bitwy , jak wiesz często zdarza się , że osoba z którą się bije "ora" , właśnie areny pvp są od tego, moja droga. To już chyba była ostatni termin do wyjaśnienia , a teraz słuchaj mnie , nie interesuje mnie to , czy po tym poście zostane znienawidzony przez ciebie, czy zgłoszony. Pamiętaj jedno , wiele osób nie zgadza się z twoim tokiem myślenia i maja prawo wydać swoje zdanie , w nich właśnie jestem ja , wiec na przyszłość przemysl to co napiszesz bo były to totalna bzdury...

Można to było łagodniej wyjaśnić ;) nie trzeba agresji w wypowiedziach aby udowodnić swoją rację :)

Bardzo spoko serwer. Jedyne co to brak graczy bo oczywiście lepiej siedzieć na oklepanych serwerach z milionem dodatków. Zostaw tak jak już jest nie dodawaj niczego innego bo i tak jobsy to tak średnio pasują.

Usunąłbym jobsy, dał darmowe działki (ale trzeba poprosić administracje o nią), mob arenę itp rzeczy które zaburzają idee survivalu

Dodał plugin na gignatyczne drzewa (Giant Trees) ale żeby były cięzkie do znaleznienia, plugin More Mobs 1i 2  (tworzysz własne moby, plugin bardzo prosty w obsłudze wystarczy ogarnąć na czym polega kod pluginu i już sam piszesz jakiego chcesz moba, plugin ma już wbudowane pare mobów), zmniejszyl dzialki do 25x25

Ostatecznie działki mogę dać 30x30

MobAreny nie usunę bo to plugin wersji 1.4 i sam grywam na arenkach :3

Temat jest po to aby go komentować i oceniać server :) nie ma powodu żeby oceniać server pod ostatecznym kątem :)

Mój zestaw

Opublikowano

REF

Mój zestaw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...