Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klęska Metin2

XTheX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma co się dziwić nad tym co się dzieje, gdy fala prywatnych serwerów zalała cały rynek Metin2.

GF robi co może, dodaje jakieś niepotrzebne pierdoły, które i tak lepiej sprawdzają się na privach, niżeli na globalnych serwerach.

Padnie Global, priv serwery i tak zostaną.

Pozdr.

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Fajnie się grało gdy było 4 serwery bodajże w 2004/5 grałem na astralu z kolegami sql . 

Fajnie było , nie było widać poziomu postaci obok nicku jak się brało pvp to nikt nie wiedział kto jaki ma lvl .

A teraz jedna wielka lipa bot botowi ksuje , wszystkie te dodatki 105lvl ? Co oni do ch... chcą  przyciągnąć graczy tym wprowadzając takie zmiany ?

W dodatku wprowadzając klase Likan , całe eq do przerobienia .

Mam 80poz mentala lecz nie gram i raczej nie zagram z powrotem .

Opublikowano

Moim zdaniem połowę serwerów powinni zrobić fuzję i wystartować z nowym serwerem tylko np. raty 2/3 razy szybsze analogicznie biolog i itp.

Tobie to kolego się już całkiem powaliło w głowie od tych privów. 

Fajnie się grało gdy było 4 serwery bodajże w 2004/5 grałem na astralu z kolegami sql . 

Fajnie było , nie było widać poziomu postaci obok nicku jak się brało pvp to nikt nie wiedział kto jaki ma lvl .

A teraz jedna wielka lipa bot botowi ksuje , wszystkie te dodatki 105lvl ? Co oni do ch... chcą  przyciągnąć graczy tym wprowadzając takie zmiany ?

W dodatku wprowadzając klase Likan , całe eq do przerobienia .

Mam 80poz mentala lecz nie gram i raczej nie zagram z powrotem .

Trochę informacje Ci się kupy nie trzymają, bo w 2k4 i 2k5 nie było metina w Polsce, tym bardziej Astrala 

Do konca jesteś pewien, że wtedy grałeś? Bo kiedyś było 3x więcej botów niż teraz

To jest logiczne, że  wiele osob wbiło 99. Zwiększa się poziom, żeby było co robić

Całe EQ do przerobienia. Ja to bym chciał zobaczyć te Twoje EQ "xdddd"

Najwięcej o klęsce metina mówią Ci, co w niego nie grają, tu mówię o globalu. Albo jakieś dropki 35 lvl do m2, co im się gra znudziła. I jest za ciężko, to grają na privach.

Opublikowano

Jest to banalnie proste do rozwiązania. Spadek spowodował rozwój gier i gry z roku 2008 a gry z 2016 nie mają jakiej kolwiek podobizny do siebie są zdecydowanie lepsze graficznie itp ;)

Opublikowano

Jest to banalnie proste do rozwiązania. Spadek spowodował rozwój gier i gry z roku 2008 a gry z 2016 nie mają jakiej kolwiek podobizny do siebie są zdecydowanie lepsze graficznie itp ;)

I co z tego, że są graficznie lepsze weź przykład cs'a 1.6 nadal sporo ludzi strzela i jakoś z CS:Go widzę, że ludzie wracają jednak do klasyki i przerzucają sie na 1.6...

To nie jest kwestia grafiki tylko po prostu ludzi którzy tą grę stworzyli, robienie na siłę śmiesznych update oraz śmieszne rzeczy w is'ie do kupienia co kiedyś było nie do pomyślenia.

Opublikowano

I co z tego, że są graficznie lepsze weź przykład cs'a 1.6 nadal sporo ludzi strzela i jakoś z CS:Go widzę, że ludzie wracają jednak do klasyki i przerzucają sie na 1.6...

To nie jest kwestia grafiki tylko po prostu ludzi którzy tą grę stworzyli, robienie na siłę śmiesznych update oraz śmieszne rzeczy w is'ie do kupienia co kiedyś było nie do pomyślenia.

tu chodzi raz o wprowadzenie nowych mapek,a co za nimi poszło stalki +7 co daje ? spadek cen,spadki cen też powodują boty,Administracja miała zawsze wszystkich gdzieś,wszystko pod is.Kiedyś byliśmy dziecmi nie dostrzegaliśmy tego gdyż ta gra nas wciągała.Zrobili w święta drop kart Okay,a znając GF już nie będzie teraz tych kart okay tylko w IS.Okradanie ludzi co raz to nowsze triki,ale pamietajcie Karma wraca kradzież wirtualna to to samo jak realna.Administracja zaczeła po kilku latach pisac na czacie ostrzeżenie na temat wyłudzania passow.O wiele za pozno.Za pozno wprowadzili przywiązanie itemow do eq.Można się rozwodzić i rozwodzić.Grę Popsuło to ,ze kiedyś eventy zuo to normalnie metek na metku a teraz ? szukasz jak igły w stogu siana jak dużo ludzi gra.Czy tez inne venty z piłkami  czy blaskami tak zmiejszone dropy byle tylko nie dac zarobić,a hajs w is się zgadzał.Kradzież kont ,eq piszesz do administracji,a oni do ciebie było zabezpieczyc się w programy antywirusowe itd.Mogli by odzyskac konto czy eq ale po co skoro mają Hajs z is .Wprowadzenie Autołowów to jak Strzał w kolano dla GF.Nie chce im się walczyc z botami w sumie to nigdy im się nie chciało.Tyle hajsu przez tyle lat zarobili to mogliby zainwestowwac w nowe silniki nową szate graficzną itd.Ale po co.Albo zrobili fuzje i zaraz po niej wprowadzili nowy serwer dla kaski oczywiscie.No i kiedyś było lepsze pokolenie i z tamtyki ludzmi w latach 2008 świetnie się grało.A teraz  w tych czasach to sama patola.No i ludzie teraz za bardzo nie chcą wam pomagać maja was gdzieś no i trudno zdobyć yangi.To chyba tyle pozdro ludzi z 2007/2008 rok  Pozdrawia Gildia Phoenix PlayBoyPL kto mnie kojarzy moze pisac na priv :) lub Zyge z Astrala :)

/niereg. sygna

Opublikowano

Okey, ta gra nigdy nie będzie miała zerowej liczby graczy. Czemu ? Bo jest jedyna w swoim rodzaju..

W co mielibyśmy grać innego ? Diablo 3 ? Lineage? No nie wiem sam. Gta V jest do przejscia.

Overwatche i inne gry typu skakanie po scianach i strzelanie w lby sa fajne ale nie na dluzszy czas.

METIN TO METIN. Nigdy nie upadnie. Taka prawda;d

Opublikowano

Szkoda że GF nie chce zaczerpnąć pomysłów od twórców prywatnych serwerów, mogli by chociaż te sklepy offline dodać, zamiast jakichś skinów na sklepy.

Opublikowano

tęskno mi za czasami gdy rzeczy były w normalnych cenach, byłem wtedy w podstawówce, faktycznie to były lata jakoś nie pamiętam... 2008 do 2k12, może 2k13. xenox, pierwsze dosłownie pierwsze chinole na kamermodzie, pierwsze boty do expienia... pamiętne czasy.. a teraz? nie wiem czy coś by przykuło moją uwagę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Grę zniszczył sam GF, który zrobił z niej 90%-owy pay to win.

pay to win był od prowadzenia metka.A cieszył sie dużą popularnością.Więc nie wprowadzaj ludzi w bład

/niereg. sygna

Opublikowano

Gra jest wciąż popularna, dużo ludzi nadal gra, jeśli znalazły by się dobre pomysły na polepszenie sytuacji tej gry, na pewno znaleźli by się ludzie którzy chętnie by wrócili.

Opublikowano

Gra jest wciąż popularna, dużo ludzi nadal gra, jeśli znalazły by się dobre pomysły na polepszenie sytuacji tej gry, na pewno znaleźli by się ludzie którzy chętnie by wrócili.

Ja myślę , że jednak coś się jeszcze wydarzy grubszego na scenie metina

Opublikowano

e tam gadacie , teraz mozna wiecej osiagnac bez isu niz kiedys :) , na Negrosie ciagle baardzo duzo ludzi , sklepow , najazdow na inne krolestwa czy pvp :)

Opublikowano

Nie chce mi sie czytać wszystkich komentarzy ale jako stary gracz metina napiszę co myślę. Grałem na becie UK kiedy jeszcze Polska nie słyszała o tej grze. Pamiętam gdy po paru miesiącach gry skończyłęm ją na levelu 53. Byłem wtedy top 7. Co kilka miesięcy z ciekawości zaglądałem na serwer UK i co było ? Goście którzy grali razem ze mną po około pół roku mieli najwyżej 65 poziom. Dzisiaj jest to nie dopomyślenia. Taki przedział levelowy robi się w dzień a za tamtych czasów trwało to miesiące i to jest właśnie ta ulotna cecha która nigdy już nie zaistnieje w tej grze. Być może czasy też się zmieniły i teraz większość graczy ma parcie na szkło by jak najszybciej być w topce. Osobiście nie podoba mi się to zjawisko, było super gdy ludzie jeszcze nie wiedzieli wszystkiego gdy ta gra toczyła się powoli, rozkwitała, teraz już jest to nie możliwe.

Opublikowano

Stary , Metin istnieje kilka ładnych lat i każdy wie już jakich błędów nie popełniać , gdzie expić co dropić.. Jak gra ruszyła i byłeś top 7 na 50 którymś levelu to prawdopodobnie siedziałeś w m2 4 tygodnie :v . Dziwisz się ,że teraz idzie osiągnąć z Is w dwa dni 65 level ? ;d - Ja wcale.. Więc nie porównuj starych czasów do teraźniejszych i w między czasie nie oceniaj tego na ,,to już nie wróci" tak samo jak nauczyłeś się płynnie czytać , nie wrócą już czasu kiedy dukałeś. Pozdro , pozdrawiam tych którzy cenią sobie grę dla przyjemności i w wolnym czasie-Ci właśnie wybiorą globala ze względu na stabilność . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...