Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows XP

DiviXe3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy jest warto instalować windows'a xp na ten czas? czytałem coś że microsoft już nie wspiera o co chodzi ?

Opublikowano

Nie wydaje aktualizacji, przez co jest on mniej bezpieczny, jesli nie musisz to radziłbym zainstalować nowszą wersję, 7 albo 10 :)

Opublikowano

Chodzi o to że Microsoft nie będzie już aktualizował zabezpieczeń i jeśli powstanie jakiś wirus na ten system to Microsoft nie zrobi aktualizacji blokującej tego wirusa.

(')(.)(;)

Opublikowano

Chodzi o to że Microsoft nie będzie już aktualizował zabezpieczeń i jeśli powstanie jakiś wirus na ten system to Microsoft nie zrobi aktualizacji blokującej tego wirusa.

Luki, nie wirusy i nie powstaną, a raczej zostaną odkryte.

@top

Jaki masz komputer?

Opublikowano

Luki, nie wirusy i nie powstaną, a raczej zostaną odkryte.

@top

Jaki masz komputer?

Masz rację. Ale odkrycie luki prowadzi do powstania oprogramowania wykorzystującego tę lukę więc trochę to uprościłem. :)

(')(.)(;)

Opublikowano

Okej dzięki za odpowiedzi, tak pytałem ciekawią mnie w miarę wydajne systemy operacyjne miałem już 7, 8, akutalnie 8.1, 10 i kiedyś XP znacie może jeszcze jakieś warte uwagi ?

Opublikowano

Polecam Debiana ale możesz sobie poczytać. Każdy dystrybutor oferuje swoje udogodnienia (trochę inne komendy itp.).

(')(.)(;)

Opublikowano

Myśle nad Ubunt'em lub Lubunt'em jak sądzisz ? chodzi mi bardziej o granie.

Linux jest słaby do gier. Prawda, producenci zaczynają powoli wydawać gry na Linux'a, ale jednak nie jest to system na którego producenci pierwszorzędnie robią gry. Czasami jest wsparcie już na premierze, czasami po jakimś czasie, a czasami w ogóle.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Linux jest słaby do gier. Prawda, producenci zaczynają powoli wydawać gry na Linux'a, ale jednak nie jest to system na którego producenci pierwszorzędnie robią gry. Czasami jest wsparcie już na premierze, czasami po jakimś czasie, a czasami w ogóle.

Z tym muszę się zgodzić, nie jest to priorytetowy system dla producentów oprogramowania.

Ja bym wybrał Ubuntu ale zależy jakie są twoje preferencje.

(')(.)(;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...