Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupować e-papierosa jak nigdy nie paliłem?

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Tak jak wyżej w temacie bo kolega chce mi sprzedać ijusta 2 za 50 zl z olejkami jakies bez nikotyny które sam robi tylko pytanie czy to jest zdrowe i czy warto zaczynać bo na internecie czytałem na morele że ''Glikol, gliceryna i nikotyna nie mają na człowieka żadnego, negatywnego oddziaływania. Zło, które przypisywane jest nikotynie, wynika tylko i wyłącznie z tego, że jest ona uzależniająca. W małych ilościach wykazuje natomiast działanie terapeutyczne np. wspomaga serce.'' i niewiem czy w to wierzyć :) , bo dał mi na imprezie popalić i fajny bajer ale sam niewiem dlatego będę wdzięczny za odpowiedź

źródło: https://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-e-papierosa-czy-warto-kupic-jaki-najlepszy/1931/

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak nie palisz normalnych fajek, to nie bierz się za to.. Funkcja e-papierosa miała się spełniać w jednym kryterium - pomoc w rzuceniu normalnych fajek i palenia ogólnie. Tylko jacyś kretyni wymyślili puszczanie dymu jako "umiejętność" itd. 

graphic.png

Opublikowano

Jak nie palisz normalnych fajek, to nie bierz się za to.. Funkcja e-papierosa miała się spełniać w jednym kryterium - pomoc w rzuceniu normalnych fajek i palenia ogólnie.

No nie palę normalnych bo mnie to nie kręci i źle smakuje a e-papieros są różne smaki i właśnie ciągnie mnie to ale chodzi czy to zdrowe bo ja niechce szpanować tylko tak sobie podmuchać :)

Opublikowano

Nie ważne jak bardzo by cię ludzie zapewniali.. Nie wiadomo czy to jest zdrowe, czy nie. Za krótko jest na rynku, żeby stwierdzić, czy za 10,20 albo 40 lat dostaniesz raka czy innego chujstwa.

graphic.png

Opublikowano

Nie ważne jak bardzo by cię ludzie zapewniali.. Nie wiadomo czy to jest zdrowe, czy nie. Za krótko jest na rynku, żeby stwierdzić, czy za 10,20 albo 40 lat dostaniesz raka czy innego chujstwa.

To Zrezygnuję z Kolegi Oferty skoro faktycznie nie mam pewności czy coś mi będzie za 10-20 lat

Opublikowano

Palenie jest dla słabych, palacze to głównie ludzie słabi...  :ninja:

To już Lepiej Alkohol ? :D :D

To i to nie na chama. Chyba, że chcesz poszpanować przed znajomymi. 

Opublikowano

Vape to tez jakies hobby, ale ijust nie jest super, moze przynajmniej Ci sie znudzi, albo zlapiesz zajawe i kupisz cos lepszego. Mysle ze mozna sprobowac, mody to nie zwykle "dlugopisy", nie ma znaczenia czy palisz imo. Mam duzo znajomych co lubia sie pobawic modem, ale nie pali fajek. 

steam: /awesomeplayer1337

Pomocnik
Opublikowano

Oczywiście że nie to też syf.

Picie, palenie to cechy ludzi słabych, którzy po pierwsze nie mają odwagi aby to rzucić, a po drugie byli tak słabi, że to w ogóle tknęli. 

Opublikowano

Picie, palenie to cechy ludzi słabych, którzy po pierwsze nie mają odwagi aby to rzucić, a po drugie byli tak słabi, że to w ogóle tknęli. 

Oczywiście mam nadzieję, że nie mówisz to o ludziach, którzy pierw spróbowali alkoholu, a potem leczyli alkoholizm, bo to co innego i tego nie odczułeś.  

Opublikowano

Co to w ogóle za myślenie. Trzeba ćpać wszystko jak leci.

Do autora: jeśli ci smakuje, to bierz. 50 zł nie pieniądz, a jak się znudzisz, to pewnie jeszcze będziesz mógł zarobić sprzedając. A zdrowiem się nie przejmuj, po miesiącu nic ci nie będzie. Pewnie nawet po kilku latach nic złego by się nie stało.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR*AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Który gimbus zachciał przebudzenia idiotów?

Nigdy nie palił i chce kupować ajdżasta żeby się lansować przed lachociągami.

czasami naprawdę zapominam w jakim ja świecie żyję...  :pls:  :pls:  :pls:  :pls:  T_T  T_T  T_T  T_T  :(:santa:

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie warto, nawet dla szpanerstwa...a jeszcze po tym możesz się wciągnać w prawdziwe, bo to będzie dla Ciebie za mało, odpuść lepiej

Opublikowano

Ja osobiście palę zwykłe fajki i mam zamiar kupić sobie "elektryka", nie dlatego żeby rzucić tylko dla zabawy, rzucać palenia jak na razie nie zamierzam, bo mnie to relaksuję, jak Cię to kręci to czemu masz sobie odmawiać? ;)

7729614441163031041951.png

Opublikowano

czasami naprawdę zapominam w jakim ja świecie żyję...  :pls:  :pls:  :pls:  :pls:  T_T  T_T  T_T  T_T  :(:santa:

Nie Gimbus Bo Gimnazjum Dawno skończyłem pytam po prostu czy warto.

Opublikowano

Witam , Tak jak wyżej w temacie bo kolega chce mi sprzedać ijusta 2 za 50 zl z olejkami jakies bez nikotyny które sam robi tylko pytanie czy to jest zdrowe i czy warto zaczynać bo na internecie czytałem na morele że ''Glikol, gliceryna i nikotyna nie mają na człowieka żadnego, negatywnego oddziaływania. Zło, które przypisywane jest nikotynie, wynika tylko i wyłącznie z tego, że jest ona uzależniająca. W małych ilościach wykazuje natomiast działanie terapeutyczne np. wspomaga serce.'' i niewiem czy w to wierzyć :) , bo dał mi na imprezie popalić i fajny bajer ale sam niewiem dlatego będę wdzięczny za odpowiedź

źródło: https://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-e-papierosa-czy-warto-kupic-jaki-najlepszy/1931/

Podobno nie długo nie będzie już smakowych liquidów zostaną same miętowe.

Pomocnik
Opublikowano

Oczywiście mam nadzieję, że nie mówisz to o ludziach, którzy pierw spróbowali alkoholu, a potem leczyli alkoholizm, bo to co innego i tego nie odczułeś.  

Oczywiście, że piszę o WSZYSTKICH, jak ktoś nie potrafi powiedzieć NIE to po prostu jest słaby?

Co to w ogóle za myślenie. Trzeba ćpać wszystko jak leci.

Do autora: jeśli ci smakuje, to bierz. 50 zł nie pieniądz, a jak się znudzisz, to pewnie jeszcze będziesz mógł zarobić sprzedając. A zdrowiem się nie przejmuj, po miesiącu nic ci nie będzie. Pewnie nawet po kilku latach nic złego by się nie stało.

Rozumiem, że palisz e-śmieci od 20 lat i możesz śmiało wypowiadać się w tym temacie? Za 20-30 lat będziemy mogli stwierdzić czy te elektroniczne śmieci szkodzą czy też nie, ale domyślam się, że za 20 lat to już nie będzie z kim o tym rozmawiać... :)

Opublikowano

Oczywiście, że piszę o WSZYSTKICH, jak ktoś nie potrafi powiedzieć NIE to po prostu jest słaby?

No ale nigdy tego nie przechodziłeś, więc powinieneś zamilczeć. 

Opublikowano

Nie Gimbus Bo Gimnazjum Dawno skończyłem pytam po prostu czy warto.

Mówisz ze skończyłeś ale tok myślenia masz jak gimbus.

Może odpowiedz sobie po co, uświadom że potem Cię to kosztuję masę kasy itp, a to wcale nie jest tylko "para" jak to palacze których znam (a nie chce znać bo to idioci) nazywają.

Czy warto jprdl...

Zresztą skoro obracasz się w towarzystwie palących to pal skoro chcesz nikt Ci nie zabroni, moim zdaniem nie warto nawet na to patrzeć ale przecież ja Ci życia układał nie będę...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Pomocnik
Opublikowano

Bronisz swojej słabości tym argumentem? Nie powiem ciekawie... Siła nie jest czymś fizycznym, ale siła przede wszystkim to psychika, uwierz mi dużo przechodziłem i swoje wiem, nie papierosów nigdy nie paliłem ani nigdy nie piłem. 

Opublikowano

nie papierosów nigdy nie paliłem ani nigdy nie piłem. 

To, że ktoś zapali albo trochę się napije, to też będzie słaby według Ciebie? 

Ktoś chce palić to pali, a jak ktoś chce pić to pije, a jak będzie chciał to zrezygnuje. 

Pomocnik
Opublikowano

nie papierosów nigdy nie paliłem ani nigdy nie piłem. 

To, że ktoś zapali albo trochę się napije, to też będzie słaby według Ciebie? 

Ktoś chce palić to pali, a jak ktoś chce pić to pije, a jak będzie chciał to zrezygnuje. 

Tak, dla mnie narkotyk to narkotyk. Narkotyki to sprzymierzeniec osób słabych. Jak ktoś jest słaby to bez tych świństw sobie nie poradzi, a jak ktoś ma siłę ( w sensie taką psychiczną ) to ani razu tych śmieci nie użyję i wykorzysta swoje życie na 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...