Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

JAK ŻYĆ, JAK URUCHOMIĆ PLUGIN BY WSPIERAŁ WERSJE 1.10-1.8?

https://www.spigotmc.org/resources/protocolsupport.7201/

Instalujesz, instrukcje masz na stronie spigota, potem wgrywasz funnyguilds'y, cieszysz sie pluginem :)

W konfiguracji Protocol support'a warto zablokować wersje 1.7.x i starsze, ze względu że tab na tych wersjach jest aktualnie niewspierany. Tak, wiem że to pół środek ale póki nie będe miał weny, to pluginu nie ruszam.

JAK ŻYĆ, JAK URUCHOMIĆ PLUGIN BY WSPIERAŁ WERSJE 1.11.2-1.4.7? (pełne wsparcie + tab)

Najprościej napisać na PW, weszło dużo polepszeń względem tej wersji, których raczej tu nigdy nie będzie 

Opublikowano

ref bo żal mi że nikt tego nie używa, a irytuje mnie to że w tematach typu 'szukam programisty' krążą pytania typu ejjjj zrobisz mi plugin na gildie 1.9 z tabem???!11111one

TU SOM TAKIE GILDJE ZA DARMO :( 

Opublikowano

Ja akurat tworzę serwer z użyciem Twojego pluginu i mam jeden problem. Mianowicie mam ustawiony zapis, tylko i wyłącznie do bazy danych. W bazie danych wszystko ładnie się tworzy, ale niestety tab aktualizuję się tylko po restarcie serwera. Inaczej nie chcę, nawet przy wyjściu i wejściu na serwer, a odświeżanie mam ustawione na 3 sekundy, zapis do bazy co minutę. 

strange1.jpg

Opublikowano

No tak, już wcześniej się tego domyśliłem i faktycznie działa, ale to nie zmienia faktu, że autor powinen to naprawić. :D

strange1.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Plugin działa tylko na silniku 1.10 ale przy pomocy ProtocoleSupport nie ma problemu z innymi wersjami. Bardzo dobrze rozpieszczony plugin. Zero błedów. Sam mate1337 służy pomocą przy konfiguracji itp. :)

Opublikowano

siea,

niedługo wchodzi updejt z naprawą legendarnych tagów <3 Będą to pierwsze gildie na tym kufa forum wolne od wszelakich błędów :D

ref

#Gwarancja jakości #dobra_zmiana

Opublikowano

Napraw:

- gdy ktoś opuści gildie reszta gildi widzi się na czerwono (stary bug)

Zrobione, ale nietestowane; wersja nieoficjalna

http://ramewn.cba.pl/funnyguilds/version/FunnyGuilds-4.1jar

plany na przyszłość;

jako że dzikosyk do pełnoprawnej wersji zaczął dodawać nowe zmienne w configu, to również planuje iść w jego ślady i kiedyś tam coś dodać od siebie 

ewentaulna dotacja aka. psc baaaardzo zmotywowała by mnie do pracy xD

jako że fg to opensource, a dziki nie zdecydował sie jeszcze dodać plg na strone spigota, to mam w planach niedługo sam to zrobić

jak ktoś może, to niech napisze czy wszystko działa - jeżeli tak, to są to jw. "pierwsze gildie na tym kufa forum wolne od wszelakich błędów"

Opublikowano

ref - na 4.1 nie ma błędów? 

Tak, wszystko działa :) ~Testowane

A poza tym sadze że Minecraft 1.7 powinien być zniszczony - 1.11 

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Znalazłem bug, istniejący już od dawna ale jest. Gdy wysadzę tnt na spawnie niszczone są bloki dodane do configu jako wybuchające. Naprawiłbyś wysadzanie bloków na spawnie?

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@UP

To nie do końca jest błąd xD Bo plg nie ingeruje w regiony z world guard'a, więc robi w teorii to, co powinien; weź po prostu nałóż sobie odpowiednie flagi na spawna, wyłącz moby itd...

Opublikowano

Nawet gdybym napisał własne funkcje, to nie zmienia to faktu iż nie ma innej możliwości niż weryfikacja tego przez API, to nie wina Dzikoysk'a; 

jak kiedyś tam wejdzie jakiś apdejt to przy okazji dodam Twojo zachcianke xD 

no i ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...