Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

shorter.pl - skracacz linków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Zrobiłem skracacz linków i chciałbym się nim pochwalić/zareklamować go.
Styl samej strony nie jest brzydki (jest naturalny, nie jest tam nawalone). Można skracać linki i w przyszłości ustalać hasło na dany link.

Jeśli macie jakieś propozycje to śmiało piszcie :)

Link: https://shorter.pl/

Pozdrawiam, boleknowak

#teamBolek

Opublikowano

Ciekawe.... Chyba będę z tego korzystał bo nie ma nawalonych reklam po brzegi...
Tylko mam jedno ale.. chodzi o to że w formularz w którym wpisuję link do skrócenia można wpisać wszystko, ja wpisałem "pierogi" bez żadnego rozszerzenia i strona to wczytała, więc radziłbym ci dodać jakiś systemik, sprawdzający czy link jest poprawny, albo czy istnieje, np. w php jest takie coś file_get_contents("link"), i mógłbyś sprawdzić, jak pobierze jakieś dane, to kontynuuje, a jak nie znajdzie nic, to wyświetli error... taki przykład :D

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Hmm...  jest okej jeżeli chodzi o frontend.

Mam kilka ale.

Dlaczego w response pobierasz całą strukturę htmla od początku?

Brak jakiejkolwiek weryfikacji czy dany string jest urlem czy nie.

Responsywność jest jaka jest....

Nie jestem pewien czy zabezpieczyłeś się przeciw SQL Injection.

Opublikowano

Ogólnie bardzo fajne, tylko taka rada ode mnie:

Skoro w linku po skróceniu masz po / pięć znaków, to ograniczasz się do tego, że Twój shorter skrócić może tylko 60.5mln linków, a gdyby ktoś napisał bota, albo Shorter stał się dość popularny, to możnaby Ci to bardzo łatwo zapchać

Proponowałbym Ci dać 6/7 znaków, bo wtedy masz już możliwość skracania miliardów linków :v

jw19e8.png

Opublikowano

I w sumie mozesz dodac auto recapche jak bedzie zbyt duzo req. Shorter ok, dodaj api (ps. chetnie pomoge ci z api, napisz do mnie na tele / pw)

aw

Opublikowano

Ogólnie bardzo fajne, tylko taka rada ode mnie:

Skoro w linku po skróceniu masz po / pięć znaków, to ograniczasz się do tego, że Twój shorter skrócić może tylko 60.5mln linków, a gdyby ktoś napisał bota, albo Shorter stał się dość popularny, to możnaby Ci to bardzo łatwo zapchać

Proponowałbym Ci dać 6/7 znaków, bo wtedy masz już możliwość skracania miliardów linków :v

zmienione. Linki z pięcioma znakami dalej działają.

I w sumie mozesz dodac auto recapche jak bedzie zbyt duzo req. Shorter ok, dodaj api (ps. chetnie pomoge ci z api, napisz do mnie na tele / pw)

co rozumiesz przez API?

#teamBolek

Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...