Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się wybrać Windows 10?

Grygla13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie to napisać jak zły dział proszę przenieść.

Ja z zapytaniem czy opłaca się brać windowsa 10. Podobno on jest na podsłuchu i ma nasze hasła itp. tak samo jak blokuje piraty. Czy to prawda?

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Tak, jest tak samo na podsłuchu jak każdy inny windows co posiadasz, blokuje tak samo każdy piracki windows jak w obecnym Windowsie co masz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Opłaca się, bardzo.

Design, wydajność i w ogóle nowoczesność.

Złączenie windowsa 7 z mniejszością ósemki.

System ładuje się masakrycznie szybciej (mnie z 30 sekund od naciśnięcia przycisku spadło do 15-20 sekund do włączenia się pulpitu).

Z prywatnością jest tak jak wszędzie. Czyli MS ma info o nas tak samo jak FB czy Google wiec nie boj sie niczego.

Przy instalacji ewentualnie wyłącz te wszystkie raporty pisma czy błędow (2/3 strony wylaczania xD),

Piraty dzialaja, jest zajebiscie. Nie umiem juz wrocic do win7 ;D

POLECAM

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale ja chce być anonimowy. To po instalacji windows'a 10 będę anonimowy? Nie będą mieć moich żadnych danych (haseł, piratów itp.). Czytałem dużo stron, że Windows 10 jest na podsłuchu. A po instalacji da rade coś wyłączyć? :p Wiem, że te forum nie pomaga piratom, ale ja z zapytaniem czy się nie przyczepią do gier, muzyki i wszystkiego co pobiorę.  :D

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Wystarczy pobrać taką aplikacje i wyłącza funkcje szpiegowskie Windows'a 10 :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, ale ja chce być anonimowy. To po instalacji windows'a 10 będę anonimowy? Nie będą mieć moich żadnych danych (haseł, piratów itp.). Czytałem dużo stron, że Windows 10 jest na podsłuchu. A po instalacji da rade coś wyłączyć? :p Wiem, że te forum nie pomaga piratom, ale ja z zapytaniem czy się nie przyczepią do gier, muzyki i wszystkiego co pobiorę.  :D

Cholera. @Ktosiu ci przecież napisał. Każdy Windows szpieguje. Każdy Windows wysyła informacje. A to, że wyszło to przy okazji premiery Windows 10 - zrzucono wszystko na niego.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Cholera. @Ktosiu ci przecież napisał. Każdy Windows szpieguje. Każdy Windows wysyła informacje. A to, że wyszło to przy okazji premiery Windows 10 - zrzucono wszystko na niego.

Przy W10 wyciekło najwięcej o telemetrii. W10 zebrało wszystko na klate, wszyscy chwalili jakie to poprzednie systemy są fajne, a W10 jest ble. Tylko mało kto z tych dzielnych bojowników wie, że W7/W8/W8.1 dostało telemetrie w postaci KB.

Dzięki za odpowiedź, ale ja chce być anonimowy.

Dobry żart. Anonimowość dla zwykłego zjadacza chleba to jest mit. Zapewne korzystasz z Google i posiadasz konto na facebooku. Myślisz, że jesteś anonimowy xD? Którego systemu z rodziny Windows i Mac nie wybierzesz to będzie on zbierał mniej lub więcej informacji o Tobie, zazwyczaj potrzebne po to, żeby dostarczać lepszej jakości usługi/spersonalizować reklamy i tyle.

Anonimowość coraz bardziej jest tylko złudzeniem. Z jednej strony dobrze, z drugiej źle. Można krzyczeć lub siedzieć na tyłku, w praktyce wyjdzie na to samo, bo niewiele zależy od nas. Jak chcesz być anonimowy wyrzuć telefon, odłącz kabel od internetu i zamieszkaj w lesie.

Opublikowano

Więcej niż Windows 10 szpiegują telefony, tablety, praktycznie kazda aplikacja jaką ściągniesz i zainstalujesz jest dodatkowo potencjalnym szpiegiem i może nawet za nas pisać posty np na Fp, twitterze itp 

Chcesz być anonimowy wywal najpierw telefon a potem komputer, kup sobie tabliczkę do pisania z rysikiem, zapewniam że będziesz w 100% anonimowy. 

Opublikowano

To nie głupi pomysł by zamieszkać w lesie. To chyba zastanowię się nad Windowsem 10 bo póki co mam Windowsa 8.1 pro i się dobrze spisuje.

mjlk5s.jpg

Opublikowano

No to masz identycznie jak w Windows 10 , pytanie w tym przypadku wydaje sie trochę bezcelowe.  

Rożnica w systemach to tylko poprawiony wygląd i lepsza kompatybilność z nowszym sprzętem, do tego dx12 w w10. 

Opublikowano

Nie pisz mu bezsensów, nie da sie wcale wyłączyć w jakikolwiek sposób w 100 %.  Skoro wszystko jest zintegrowane z systemem i tak pobiera dane mimo wyłączenia. Żadne dobre rady nie pomogą na to.  

Zasada prosta, nie chcesz używać nie używaj. Wyraźnie to pisze w licencji na którą się zgadza instalując system.

Opublikowano

Nie, nie przyczepio się. Sam mam pirackiego Windowsa, tyle że aktywowany KMSpico, jak narazie bez problemów ;-)

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...