Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie mogę znaleźć sterowników do laptopa pod mój system

Tiro/BeHero

Pytanie

Opublikowano

Witam zakupiłem taki o to laptop http://www.x-kom.pl/p/309825-notebook-laptop-156-asus-r556lb-xo672-8-i5-5200u-8gb-1tb-dvd-rw-gt940m.html

Jak widzicie jest on bez systemu :) W domu miałem oryginalną płytkę z windows 8.1 więc zainstalowałem lecz teraz jest problem ze sterownikami gdyż płyta którą dostałem z laptopem posiada sterowniki tylko podw windows 10. Co więc mam teraz zrobić ? Szukałem sterowników na stronie asus ale jestem w tym zielony, nie wiem co pobierać a czego nie. Mógł by mi ktoś pomóc ? Np. napisać po kolei co mam zainstalować.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi się MISIĘ instalują z kosmosu i też mam, ha...

To że tobie się zainstalowały nie znaczy że komuś innemu muszą.

Domyślne nie są wcale tak wydajne ale do zwykłego użytkowania się nadają ALE do gier kompletnie nieprzydatne bo obniżają wydajność. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dobrze. Mam jeszcze jedno pytanie do was:

Mam oryginalną płytę z kluczem windows 8 pro. W tej chwili na starym laptopie mam win 10 bo aktywowałem tego windowsa bo była taka możliwość. Ten termin chyba już się zakończył więc w nowym laptopie będę miał tylko windows 8. I teraz pytanie, da się coś zrobić by aktywować na nowym laptopie do windows 10? Jakoś zgrać win10 ze starego laptopa i zainstalować na nowym? Bo nowy windows 10 troszkę kosztuje.. czy po prostu pójść gdzieś do sklepu typu komputronik, zapłacić i niech wgrają windows 10 i wtedy nie będzie problemu ze sterownikami bo Sb je zainstaluje z płyty CD która była z laptopem.

Opublikowano

Jest raczej przypisany do jednego laptopa, jak zainstalujesz na innym może nie przyjąć klucza albo żądać aktywacji.

Zresztą będziesz miał dwa lapki z tym samym windowsem i kluczem na którymś wywali i nie przyjmie klucza

Opublikowano

Nie , powinny być w systemie albo po instalacji się ściągną. 

Zresztą wszystkie sterowniki są do w8.1 i w10 na stronie Asusa jak instalujesz resztę śmieciowego softu. 

Opublikowano

Nie rozumiemy się Panowie, pokazujecie mi strzałkami jak idiocie...doskonale wiem gdzie szukać sterowników ale nie wiem co instalować jako pierwsze.. Poza tym np. zakładka Bios jest 2 opcje do pobrania to którą mam pobrać? Obydwie czy tą z najnowszą aktualizacją, o to mi chodzi. Poza tym pobrałem, zgrałem na pendrive, próbuje teraz zainstalować te sterowniki i zainstalował się tylko chipset intel, inne sterowniki nie chcą się zainstalować ponieważ wyskakują jakieś błędy instalacji pewnie dlatego, że czegoś brakuje, coś pewnie trzeba zainstalować jako pierwsze ale nie wiem co... to mi wytłumaczcie a nie gdzie szukać sterowników. Ale oczywiście dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

Pewnie wpisywał całe oznaczenie modelu i nie mogło znaleźć.   W sumie te pod w10 i w8.1 są prawie identyczne 

Szuka sie najlepiej po numerze seryjnym. 

Opublikowano

Instalować możesz wszystko jak ci się podoba, chyba logiczne jest że instalujesz to co ma najnowszą datę i to co potrzebujesz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...