Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fiberhost - Co się dzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Witajcie ;) Od pewnego czasu prawie wszystkim nie działają serwery na fiberhoscie (mi prawie 2 tygodnie). Dzisiaj sprawdziłem i przedłużyli mi maszynę o tydzień  (Chociaż taki +). Wiecie co się dzieję? Hosting wyłączają czy co? Wiem że kogoś musieli zwolnić bo  odpowiadanie na boku jak i jakiekolwiek nowości, posty na fb czy cokolwiek nie wchodzi w grę od kilku miesięcy. 

Opublikowano

Czego wymagasz od firmy, którą prowadzą dzieci? Jakiś czas temu, kiedy założyłem tam serwer, na stronie pod konsolą był rażący w oczy błąd ortograficzny. I tak był przez bardzo, bardzo długi okres i tego nie zmieniali. Zrezygnowałem z ich usług, kiedy przez 3 dni mój serwer nie mógł zostać uruchomiony, ponieważ cytując ich "Komuś się nudziło i na serwerze testowym używał pluginu lagującego stronę". Tak oto firma, która nie może sobie poradzić z usunięciem komuś serwera przez tydzień. Więc podejrzewam, że to samo co u mnie jest przyczyną, lub po prostu ktoś ich DDoSuje. 

Opublikowano

na stronie ani fp nic nie ma od kilku miesięcy 

hosting upada bo teraz każdy gimb używa enderchest

@Blaaszka wypowiedz sie

@Adder. no oczywiście, dzieci założyłyby firme i prowadziły kilka innych serwisów co nie?

nie to co ty nasz dorosły kidmoderatorze

Opublikowano

Właściciele Fiberhostu zajmują się teraz MicroSMS a na hosting maja wysrane ; )

Opublikowano

Właśnie chciałem dopisać że prawdopodobnie kogoś przenieśli albo zwolnili za opinie związane z tym że są dziećmi. Szkoda bo kilka poprawek i by mieli problem z konkurencją... Podejrzewam że czekają aż ludzią skończą się usługi i wyłączą hosting :/ Bo prawdopodobne jest to że maszyny nie działają, ponieważ już ich nie opłacili... 

Opublikowano

@Adder. idź kidmoderuj tam randomie, a się nie wypowiadaj jak nie znasz nawet ludzi prowadzących fiberhosta. Mieliśmy ogromną przyjemność współpracować z nimi przy MCWG (serwer na 300-400 osóB) i nie było najmniejszych problemów, swietny, szybki kontakt z załogą hostingu, pomoc w każdej sytuacji, brak oplaty instalacyjnej za maszynę. 

Na fp nie ma zadnej informacji, pewnie przejsciowe problemy, poczekaj

5465845486.png

Opublikowano

@Adder. idź kidmoderuj tam randomie, a się nie wypowiadaj jak nie znasz nawet ludzi prowadzących fiberhosta. Mieliśmy ogromną przyjemność współpracować z nimi przy MCWG (serwer na 300-400 osó B) i nie było najmniejszych problemów, swietny, szybki kontakt z załogą hostingu, pomoc w każdej sytuacji, brak oplaty instalacyjnej za maszynę. 

Jasne, bo mieliście duży serwer, i dla was robili więcej. Z mniejszymi już nie chcieli tak współpracować. A skoro MIELIŚCIE, to dlaczego już nie macie? Pewnie po prostu dotarła do was prawda, że hosting prowadzą małolaci, a nie doświadczeni ludzie. A co do tego gdzie co piszę, to mam do tego prawo. Jak ci to przeszkadza, zgłoś mój post. 

Jak myślisz, czemu nie ma? Pewnie właściciele czekają na rodziców, którzy pomogą im wstawić post. :v

@TheGacekTV Jak przez dłuższy czas nie naprawią, i dopiero za tydzień - dwa będzie hosting użyteczny, zalecam prosić ich o zwrot pieniędzy i zmianę hostingu na lepszy.

Opublikowano

@Adder. idź kidmoderuj tam randomie, a się nie wypowiadaj jak nie znasz nawet ludzi prowadzących fiberhosta. Mieliśmy ogromną przyjemność współpracować z nimi przy MCWG (serwer na 300-400 osó B) i nie było najmniejszych problemów, swietny, szybki kontakt z załogą hostingu, pomoc w każdej sytuacji, brak oplaty instalacyjnej za maszynę. 

Jasne, bo mieliście duży serwer, i dla was robili więcej. Z mniejszymi już nie chcieli tak współpracować. A skoro MIELIŚCIE, to dlaczego już nie macie? Pewnie po prostu dotarła do was prawda, że hosting prowadzą małolaci, a nie doświadczeni ludzie. A co do tego gdzie co piszę, to mam do tego prawo. Jak ci to przeszkadza, zgłoś mój post. 

Jak myślisz, czemu nie ma? Pewnie właściciele czekają na rodziców, którzy pomogą im wstawić post. :v

@TheGacekTV Jak przez dłuższy czas nie naprawią, i dopiero za tydzień - dwa będzie hosting użyteczny, zalecam prosić ich o zwrot pieniędzy i zmianę hostingu na lepszy.

Lol. Pewnie nigdy nie widziałeś i nigdy nie zobaczysz właścicieli FiberHosta więc skąd twoje durne wnioski? Tak jak mówiłem zajmują się czym innym i zarabiają tyle ile Twoi rodzice x30 : )

Opublikowano

Eh... to może się wypowiem tutaj jako były pracownik tego zacnego hostingu.

Powiem szczerze tak, przez to, że właściciele mają duży sentyment do Fiberhosta, nie chcą go zamknąć i się z nim po prostu męczą, jak to w każdym biznesie, coś co jest mało profitowe schodzi na dalsze plany. Kiedyś takich problemów nie było, bo wszystko było robione od ręki, aktualnie przez to, że MicroSMS, MicroVPS i RushPay są ich głównym środkiem dochodowym i od podstaw pisane przez właściciela skupiają się na tym, pewnie mają o wiele wiele większe zyski, niż z Fibera. 

Mógłbym powiedzieć wiele na temat tego hostingu złego, ale też sporo dobrego, bo jednak przepracowałem tam swoje lata i dalej wiem co się tam dzieje, co właściciele robią, co planują etc etc. 

Powiem tylko tyle, że aktualnie poziom Fiberhosta jest taki, że nie ma żadnego promowania, nie ma żadnego nacisku na zmianę oferty czy innych pierdół, bo pewnie czekają, aż ludzie przestaną kupować serwery i zamkną ten hosting. A szkoda, bo swego czasu mieli bardzo wysokie notowania i wiele osób przychodziło do nich z innych hostingów. :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Mają słabe servery i się same wyłączają jak się wsadzi za dużo pluginów. Lepiej wgrywać skrypty. Jak nie będzie żadnych błędów to server się nie wyłączy i nie będzie żadnych problemów. ;)

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Cały fiberhost, najlepiej przerzuć się na inny hosting, albo kup VPS'a, wtedy raczej twoje problemy się skończą. 

Opublikowano

Sry za odświeżenie ale tylko coś dodam... fiberhost nie działa już całkowicie :)

Co tu mówić... Upadł jak np. ownserwer. To było wiadome, tak było tam i tak było tu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...