Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miłość przez internet

Venefiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mam zyciowy problem, bo spotykam pelno osob, ktore miluja sie przez internet, no i chcialbym sie was zapytac, co o tym myslicie?????

Jak mozna pokochac kogos przez internet, z kim sie wylacznie pisze? Zamiast kogos poznac? A jak mozna poznac kogos, skoro sie z nim wylacznie pisze?

Zapraszam do dyskusji. 

Opublikowano

No pewnie, że można. Z tym, że nie zakochujesz się przez internet w realnej osobie, a w swoim własnym wyobrażeniu tej osoby. Wiem co mówię xD

Qui est le prochain?

Opublikowano

Ok, to zakochamy sie w sobie i kazdy bedzie mial inne wyobrazenie tej drugiej osoby, ma to sens?

Oczywiście, że nie ma to sensu. Ale to emocje biorą górę, nie rozsądek. To się po prostu dzieje. Przywiązujesz się do kogoś, kogo tak naprawdę nie znasz i - co gorsza - nie jesteś w stanie funkcjonować bez kontaktu z tą osobą. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Z miłością only via Internet jest jak z maskowaniem smutku na co dzień – wszyscy myślą że jesteś najszczęśliwszą osobą na świecie, a jest w rzeczywistości zupełnie na odwrót... ;p

Opublikowano

Nie, aby kogoś pokochać potrzeba oksytocyn(tzw. "hormon miłości") w mózgu i musi zajść reakcja chemiczna pomiędzy dwoma osobami, która raczej nie jest możliwa poprzez samo pisanie. Chyba, że przez złudzenia/psychozy/jakieś inne zaburzenia ale to jest już szkodzenie sobie na psychice.

Opublikowano

Można się zakochać, bo charakter tej osoby można poznać pisząc, ale bez spotkań to nie to samo.

Opublikowano

musi zajść reakcja chemiczna pomiędzy dwoma osobami, która raczej nie jest możliwa poprzez samo pisanie. Chyba, że przez złudzenia/psychozy/jakieś inne zaburzenia ale to jest już szkodzenie sobie na psychice.

Jaka znowu reakcja chemiczna? Pseudonaukowe pierdolenie, które brzmi mniej więcej tak:

No, wszyscy psychiczni.

I nie angażuj się tak, to po prostu głodny Troll xD

Qui est le prochain?

Opublikowano

musi zajść reakcja chemiczna pomiędzy dwoma osobami, która raczej nie jest możliwa poprzez samo pisanie. Chyba, że przez złudzenia/psychozy/jakieś inne zaburzenia ale to jest już szkodzenie sobie na psychice.

Jaka znowu reakcja chemiczna? Pseudonaukowe pierdolenie, które brzmi mniej więcej tak:

No, wszyscy psychiczni.

Jeżeli to nie jest według Ciebie reakcja chemiczna to poproszę argument dlaczego tak nie jest, chętnie się dowiem :P 

"wszyscy psychiczni", nawet nie wiesz ile w tym zdaniu jest prawdy(lol), ale jeśli myślałaś, że dużo ludzi na świecie tak ma to jesteś w błędzie, który jest spowodowany prawdopodobnie przebywaniem wokół środowiska ludzi, którzy tak mają, co powoduje, że odnosisz wrażenie, że tak jest. Myślisz, że troll a jak ktoś w google wyszuka coś podobnego to przynajmniej trafi na jakąś normalną odpowiedź xD

Opublikowano

No, wszyscy psychiczni.

Jeżeli to nie jest według Ciebie reakcja chemiczna to poproszę argument dlaczego tak nie jest, chętnie się dowiem :P 

"wszyscy psychiczni", nawet nie wiesz ile w tym zdaniu jest prawdy(lol), ale jeśli myślałaś, że dużo ludzi na świecie tak ma to jesteś w błędzie, który jest spowodowany prawdopodobnie przebywaniem wokół środowiska ludzi, którzy tak mają, co powoduje, że odnosisz wrażenie, że tak jest. Myślisz, że troll a jak ktoś w google wyszuka coś podobnego to przynajmniej trafi na jakąś normalną odpowiedź xD

0fce8c947cac4cb6ba95df71b688e7cb.png

Bardzo miło mi się z Panem dyskutowało xD

Qui est le prochain?

Opublikowano

Można, ale k***a nie polecam. 

Chyba, że blisko siebie mieszkacie w miare i będziecie mieli okazje się często spotykać, to luźno 

Opublikowano

Gdy człowiek jest samotny przez dłuższy czas to nawet taka pseudo miłostka go ucieszy. Ogólnie jest to zazwyczaj bezsensowna "miłość", bo partner zazwyczaj mieszka 59202747281 km od drugiej osoby.

I ogólnie ktoś się wtedy zakochuje w osobie, z którą pisze, a nie w tej, z którą się może spotkać. Prawdopodobnie przy ew. spotkaniu jedna osoba oczekuje, że druga będzie się zachowywała tak samo jak w internecie. Zazwyczaj dochodzi do rozczarowania, czego przyczyną są zbyt duże wyobrażenia.

Nooo ogólnie teraz mówię teraz o ludziach pełnoletnich, bo jeżeli chodzi np. o takie dzieci 8-letnie co się zakochują przez metina to wiadome, dzieci nawet nie wiedzą chyba co robią. xD Nie no wiedzieć może wiedzą, ale raczej nie "zakochują" się tak naprawdę.

19.jpg

Opublikowano

Powiem Ci, że z tą miłością przez internet jest różnie.

Znam przypadek znajomych którzy dzięki temu są w tym momencie małżeństwem, lecz jak wiadomo sprawy mogą się różnie potoczyć.

Czasami warto zaryzykować, innym razem nie.

Twoja decyzja. 

Powiem Ci, że z tą miłością przez internet jest różnie.

Znam przypadek znajomych którzy dzięki temu są w tym momencie małżeństwem, lecz jak wiadomo sprawy mogą się różnie potoczyć.

Czasami warto zaryzykować, innym razem nie.

Twoja decyzja. 

nE6BLlT.png

Opublikowano

Da się, dla przykładu dam siebie i mojego chłopaka. Ogółem mamy 21 wiek, więc nawet jeśli mieszkamy od siebie dosc daleko istnieja połączenia chociażby pkp czy busy. Jeśli ktoś chce sie spotykać, to będzie sie spotykał i jedyne co moze stać na przeszkodzie to chyba tylko kwestie finansowe, bo to trochę kosztuje.

Dlatego zazwyczaj do takich związków trzeba dojrzeć, dorosnąc (nie mowie o konkretnym wieku 18 lat). Oczywiście uczucia biorą tu górę, bo naprawdę można się zakochać, przywiązywać do osoby, z którą tylko komunikujemy się przez Internet, ale jeżeli chcemy się poważnie wiązać to nie da się funkcjonowac bez spotkań. Chociazby raz w miesiącu spędzić kilka dni ze sobą. Ja tak funkcjonuje 3 lata, rok bez spotkań, następne 2 lata wypełnione spotkaniami do dziś. Często przyjaciele i rodzina nie mogą tego pojąć jak tak można się wiązać, a juz w szczególności rodzina, bo to starsze pokolenie. Ale u mnie na szczęście wszyscy to zrozumieli, z każdej strony jest akceptacja i podziw, że tak nam sie powodzi. Także ten, wszystko jest możliwe.

Opublikowano

Da się, dla przykładu dam siebie i mojego chłopaka. Ogółem mamy 21 wiek, więc nawet jeśli mieszkamy od siebie dosc daleko istnieja połączenia chociażby pkp czy busy. Jeśli ktoś chce sie spotykać, to będzie sie spotykał i jedyne co moze stać na przeszkodzie to chyba tylko kwestie finansowe, bo to trochę kosztuje.

Dlatego zazwyczaj do takich związków trzeba dojrzeć, dorosnąc (nie mowie o konkretnym wieku 18 lat). Oczywiście uczucia biorą tu górę, bo naprawdę można się zakochać, przywiązywać do osoby, z którą tylko komunikujemy się przez Internet, ale jeżeli chcemy się poważnie wiązać to nie da się funkcjonowac bez spotkań. Chociazby raz w miesiącu spędzić kilka dni ze sobą. Ja tak funkcjonuje 3 lata, rok bez spotkań, następne 2 lata wypełnione spotkaniami do dziś. Często przyjaciele i rodzina nie mogą tego pojąć jak tak można się wiązać, a juz w szczególności rodzina, bo to starsze pokolenie. Ale u mnie na szczęście wszyscy to zrozumieli, z każdej strony jest akceptacja i podziw, że tak nam sie powodzi. Także ten, wszystko jest możliwe.

ja kiedys z moja pierwsza dziewczyna gralem w najlepsza dynamiczna gre w margonem

expilem z nia i w ogole na zulusach

kupilem jej eq heroiczne za caly moj majatek

a ona mnie zdradzila bo na drugi dzien expila z kims innym :- (((

milosc przez internet nie istnieje, pls staph

Opublikowano

Mój kolega pisał z dziewczyną przez neta rok, potem się spotykali ale mało kiedy bo mieszkali od siebie 650km a teraz udaje im się to raz na miesiąc i planują razem zamieszkać. Przez neta można raczej coś "ogarnąć" a reszta zależy od możliwości i wytrwałości.

Opublikowano

Zależy. Ile ludzi tyle opinii. Moim zdaniem do pełni tej miłości musi dojść do spotkań. W dodatku trzeba mieć wobec siebie dużo zaufania, ale uważam, że takie uczucie jest możliwe.

Opublikowano

Według mnie i z doświadczeń to strata czasu i pieniędzy. Lepiej sobie wojaczka walnąć i poszukać kogoś blisko żeby spotykać się jak najczęściej i razem konie kraść.

ezgif.com-resize.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...