Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wejściem do ustawień komputera w Windows 8

Maksymalny11

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem z windowsem 8 na laptopie HP.

Bład jest w tym, że gdy próbuję wejść w opcję "zmień ustawienia komputera" na prawym pasku po naciśnieciu ustawienia pojawia się na 0,5 sekundy biały ekran, a następnie wyrzuca mnie do "start". nie mogę reinstalować windowsa, jest ktoś kto może miał taki błąd, bądź wie jak to naprawić lub obejść tą opcję i zainstalować windows podownie bez płyty - nie posiadam Jej z Racji, że miałem win8 wbudowanego.

Piszę poprawnie po polsku.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Windosowy bootloader nie uruchomi recovery firmowego w laptopie więc nie szukaj tego czego tam nie ma. 

Jak napisałem przy recowery trzeba wiedzieć jak je załączyć, wystarczy na stronie supportu przeczytać albo zainstalować program do uruchomienia recovery.

Czasami recovery załącza się w biosie. Znowu kierunek support, dosłownie każdy dokument z instrukcją obsługi jest tam dostępny bez problemu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Instrukcja obsługi i masz napisane jak uruchomić recovery. Czasem do tego jest program który trzeba sobie zainstalować, jest na stronie supportu laptopa.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Instrukcja obsługi i masz napisane jak uruchomić recovery. Czasem do tego jest program który trzeba sobie zainstalować, jest na stronie supportu laptopa.

niestety ale do instrukcji nie mam dostępu, ponieważ nie mam przy sobie wszelkich papierków z laptopa. mógłbyś podać mi jakiś program?

Opublikowano

Wyloguj się z konta. Naciśnij przycisk odpowiedzialny za wyświetlenie menu, gdzie możesz wybrać akcje (restart, uśpienie, wyłączenie). Naciśnij restart przytrzymując przy tym [sHIFT]. Po restarcie powinno Ci się pojawić menu, gdzie do wyboru masz 'Rozwiązywanie problemów' (środkowa opcja, nie pamiętam dokładnie nazwy po polsku). W zależności od tego co potrzebujesz wybierz odświeżanie lub zerowanie systemu (po ang. ta opcja nazywa się 'Reset your PC').

Opublikowano

Wyloguj się z konta. Naciśnij przycisk odpowiedzialny za wyświetlenie menu, gdzie możesz wybrać akcje (restart, uśpienie, wyłączenie). Naciśnij restart przytrzymując przy tym [sHIFT]. Po restarcie powinno Ci się pojawić menu, gdzie do wyboru masz 'Rozwiązywanie problemów' (środkowa opcja, nie pamiętam dokładnie nazwy po polsku). W zależności od tego co potrzebujesz wybierz odświeżanie lub zerowanie systemu (po ang. ta opcja nazywa się 'Reset your PC').

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź. zrobiłem tak jak kazałeś, lecz po pojawieniu się menu z 3 opcjami jedyne co mogłoby mi pomóc to opcja z coś w stylu przywracanie systemu lecz jest to z USB, bądź płyty CD. (mam po angielsku menu więc nie jestem w stanie dokładnie tego przetłumaczyć) pozostałe dwie opcje to wyłączenie komputera lub powrót do windowsa.. 

Opublikowano

Jak Ci się pojawią pierwsze 3 opcje masz do wyboru

• Continue
  • Troubleshoot
  • Turn off your PC

Wchodzisz w Troubleshoot, a tam powinno być

• Refresh your PC
  • Reset your PC
  • Advanced options

I wybierasz refresh/reset w zależności od potrzeb. Co Ci się wyświetla po przejściu do opcji Troubleshoot?

Opublikowano

Jak Ci się pojawią pierwsze 3 opcje masz do wyboru

• Continue
  • Troubleshoot
  • Turn off your PC

Wchodzisz w Troubleshoot, a tam powinno być

• Refresh your PC
  • Reset your PC
  • Advanced options

I wybierasz refresh/reset w zależności od potrzeb. Co Ci się wyświetla po przejściu do opcji Troubleshoot?

jesteś w stanie coś poradzić na brak tej opcji ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...