Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy Huawei P8 Lite dostanie aktualizacje do Android 6.0?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spytaj operatora albo zrób sobie sam , wszystko dał producent. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To też spróbuj softem ze strony, na niektórych modelach można bezproblemowo przeprowadzić aktualizację nawet bez brandu operatora, np Orange.  ;) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To też spróbuj softem ze strony, na niektórych modelach można bezproblemowo przeprowadzić aktualizację nawet bez brandu operatora, np Orange.   ;)

W przypadku Huawei może być problem. Pozwoliłem sobie przed wakacjami do nich napisać czy taka operacja jest dozwolona, czy grozi utratą gwarancji itd.

Szanowny Kliencie,

dziękujemy za kontakt z biurem Obsługi Klienta Huawei.

Nawiązując do zapytania chcielibyśmy poinformować, iż firma Huawei nie zaleca ingerencji w oprogramowanie sprzętu, jak również jego zmianę.

Naprawa gwarancyjna może być odrzucona przez Autoryzowany Serwis w wyniku wystąpienia usterek związanych z nieoryginalnym lub niewłaściwym oprogramowaniem, w przypadku, gdy wynikają one z ingerencji użytkownika (np. instalacji nieprawidłowych sterowników, użytkowania oprogramowania bez licencji).

Kiedy zwróciłem im uwagę, że przecież nie chcę wgrywać jakiegoś customowego systemu tylko ich stockową wersje (bo dla mnie to jest różnica np. cyanogen, a ich stock), dostałem odpowiedź z automatu

Szanowny Panie,

dziękujemy za kontakt z biurem Obsługi Klienta Huawei.

Nawiązując do zapytania chcielibyśmy poinformować, iż firma Huawei nie zaleca ingerencji w oprogramowanie sprzętu, a zatem nie w jego zmianę.

Dalszej próby jakiekolwiek rozmowy z nimi nie podejmowałem, bo stwierdziłem, że nie ma co z debilami odpisującymi z automatu rozmawiać. 

Można próbować przeprowadzić taką aktualizacje, ale trzeba się liczyć z ewentualną utratą gwarancji. Niestety jak widać nawet support nie potrafi udzielić odpowiedzi czy za wgranie ich customowego softu traci się licencje czy nie.

Opublikowano

Na aktualizacje od operatorów będzie trzeba jeszcze trochę poczekać, lecz jeśli zrobisz "debrand" telefonu bez odblokowywania bootloadera, a później zainstalujesz 6.0 to gwarancja powinna zostać. Nawet jak oddasz brandowany telefon do serwisu, to przeważnie wraca on z wgranym systemem takim, jak mają telefony z wolnego rynku.

Jeśli będziesz potrzebował pomocy z instalacją i debrandem bez odblokowywania bootloadera, to pisz do mnie na steam, telegram, pomogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...