Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pobrać dane ze strony WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję kogoś kto wyjaśni mi jak pobrać jakieś dane ze strony. Na podstawie strony [click] chcemy pobrać linijkę Steam Web API czyli Normal i umieścić to w naszym programie. Spędziłem dużo czasu na szukanie lecz nic nie było w stanie mi pomóc. 

Z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

Zrobiłem na szybko pobranie danych z tej strony co podałeś do richtextboxa i otrzymałem błąd "Additional information: Serwer zdalny zwrócił błąd: (403) Zabronione."

kod:

Public Sub csgoUpdate(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim button1 As Button
        button1 = sender
        Dim Klient As New Net.WebClient
        Dim kod As String
        kod = Klient.DownloadString("https://crowbar.steamdb.info/Barney")
        RichTextBox1.Text = kod

End Sub

2 sprawa, dałbyś wskazówkę jak powinien wyglądać kod który ma "wyciągać" jakieś dane? Byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

Musisz sobie poszukać cURL'a dla Visual Basica. Tutaj masz jak to wygląda w PHP, bo VB nie znam. Najważniejsze jest to, żeby ustawić nagłówki, wtedy zostaniesz normalnie przepuszczony.

Które nagłówki i skąd je wziąć

bd57aa417a6f48498a2651bce299d399.png

Ewentualnie sprawdź czy w Net.WebClient nie możesz ustawić nagłówków zapytania, wtedy nie musisz szukać liba cURL. Z kodem jak wyciągnąć dane niestety nie mogę pomóc, bo nie znam tego języka, musisz szukać w google jak dekodować json string i na nim później operować w VB.

<?php
$ch = curl_init("https://crowbar.steamdb.info/Barney");

curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array("accept:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8", "upgrade-insecure-requests:1", "accept-language:pl-PL,pl;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4", "user-agent:Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/52.0.2743.116 Safari/537.36"));
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); //ważne, żeby to ustawić, bez tego przynajmniej w PHP jest na końcu zwracany boolean, a to może potem przeszkadzać przy dekodowania na JSON

$jsonString = curl_exec($ch);
curl_close($ch);

$json = json_decode($jsonString, true);
var_dump($json); //wyświetla tablicę asocjacyjną wygenerowaną z JSONa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...