Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem po najnowszej aktualizacji win10

irreplaceable

Pytanie

Opublikowano

Nie wiem, w którym dziale mam zawrzeć ten problem, więc zakwalifikuje go do usterek. Dzisiaj zdecydowałam się na aktualizację systemu Windows10, bo wyskoczyło mi, że mam aktualizację i bla bla. Zauważyłam, że to aktualizacja urodzinowa. Stwierdziłam, że i tak przez pół dnia nie będę go używać, więc zostawiłam aktualizujący się lapek i poszłam do rodziny. Aktualizował mi się z 2 godziny, włączyłam, sprawdziłam co nowego dodali i chciałam sobie pograć w CS:GO. Włączyłam CS'a, wszystko okej, ale nagle komputer się zaciął, to go wyłączyłam za pomocą przycisku włączającego laptopa. Odpaliłam znowu i od razu zauważyłam, że laptop mi się włączał około 7 min (normalnie to 7-10 sekund) i przestał mi działać pasek zadań, nie mogę odpalić ustawień systemowych ani nic z tych rzeczy. Nie jestem aż tak bardzo doświadczona, jeśli chodzi o komputery, ale da jakoś się to naprawić?

Jeśli tak, to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na sam początek sprawdź czy nie masz dostępnych jakichś aktualizacji. W przypadku kiedy nie działa Ci Metro UI możesz to zrobić naciskając kombinację klawiszy [Windows] + . Następnie przechodzisz do Aktualizacje i zabezpieczenia, Windows Update i naciskasz przycisk Sprawdź aktualizacje.

W przypadku kiedy to nie pomoże możesz spróbować przywrócić system do poprzedniej kompilacji. Tutaj trzeba zaznaczyć, że mimo wszystko warto zrobić kopię zapasową wszystkich ważnych danych, bo nigdy nie wiadomo co się może stać. Spróbuj najpierw wyszukać aktualizacje i daj znać jak wygląda sytuacja.

Opublikowano

Wyłączyłam laptopa na jakiś czas i pasek zadań normalnie działa. Ogólnie laptop działa i nic się nie dzieje. Nie wiem jak z CS'em, bo aż strach mi go włączać. Ale sprawdzę, napiszę zedytowaną odpowiedź.

EDIT 20:01 - nie działa mi żadna gra, tj. po załadowaniu się cały system się zawiesza i nic nie mogę zrobić, wszystkie aktualizacje mam zrobione, najwidoczniej muszę cofnąć kombilację.

EDIT 21:08 - cofnęłam do wcześniejszej wersji Windowsa i wszystko działa bez zarzutów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...