Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System nie chce wystartować po instalacji

Beduin24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej to znowu ja. Wczesniej pisalem inny post o podobnej tematyce ale dalem do zamkniecia, niestety. (Z windowsa 10 do 8.1) Teraz mam kolejny problem. Po pobraniu Iso i wgraniu windowsa 10 laptop sie zresetowal (mam Lenovo g50-30) i od tamtej pory mam ciagle ekran po nacisnieciu startu (widnieje na nim napis Lenovo) i nic wiecej sie nie dzieje po ok 3h zresetowalem laptopa. Ciagle to samo i nie wiem co mam z tym zrobic. (Nie jest to bład e ktorym mam czarny ekran z kursorem i nie moge z tym nic zrobic)

Opublikowano

Tak troche nie wiem o czym mówisz( informatykiem nie zostane) Pobralrm ten program o ktorym mowiles z strony microsoftu, uruchomilem dalem pomin przy pytaniu na klucz i reszta sama sie robila, pisalo ze komputet moze pare razy sam sie zresetowac. Sygnałow nie wykryłem zadnych( moze dlatego ze wiekszosc bylem na telefonie i ogladalem)

Opublikowano

Czyli robiłeś za pomocą asystenta? Nie zgrywałeś na płytę ani nie robiłeś bootowalnego Pena? O sygnały chodzi teraz jak włączasz. Czy nic nie wydaje dźwięków

Opublikowano

Tak, robilem przez asystenta. nie, nie robilem zadnego pena ani plyty. Dzwiekow nie ma. Dodam tez ze sluchawki i myszka sie swiecął i dzialają

Opublikowano

Tak, robilem przez asystenta. nie, nie robilem zadnego pena ani plyty. Dzwiekow nie ma. Dodam tez ze sluchawki i myszka sie swiecął i dzialają

Czyli normalnie przywracałeś system do starszej wersji? Też kiedyś z 10 do 8.1 to robiłem, efekt był podobny jak u ciebie, mi się nie chciało tracić czasu i po prostu na czysto zainstalowałem 8.1, ale jak chcesz możesz spróbować jeszcze naprawić system za pomocą dysku instalacyjnego z Windowsem 8.1

strange1.jpg

Opublikowano

Zainstaluj ponownie, po pierwszym restarcie usuń nośnik ( pena czy DVD ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Gdzieś kiedyś czytałem że jak odłączysz od zasilania chyba 3 razy w odpowiednim czasie to windows sam wykryje problem i włączy Menu gdzie możesz dać naprawe systemu. Ale poczekaj na odpowiedź kogoś bardziej doświadczonego.

Opublikowano

Nie mam pojęcia. Możesz spróbować na tym napisie lenovo. Tylko to chodzi że całkowicie. Czyli bateria wyjęta skoro to laptop i wyłączasz wtyczkę. Ale mówię lepiej poczekaj na Wolena albo Ktosia albo kogokolwiek kto się zna bardziej na tym. Pewnie coś wykombinują. 

To co mówie nie jest pewne.

Opublikowano

Skombinuj płyte DVD lub pena i wypal przez asystent normalnie obraz ISO na nośniku. Nie wiem ile kosztuje płyta DVD obecnie, ale z tego co pamiętam to w okolicach 2zł idzie dostać zwykłą płytkę w kiosku. Ilość rzeczy, która może się zepsuć przy upgradzie jest w sumie mała, ale trudno odgadnąć w jakiej kwestii system walnie focha. Przy czystej instalacji zazwyczaj ciężko o jakiś błąd, więc też taką metodę Ci zalecam. Normalnie asystent wypala Ci płytę, wyłączasz kompa, w BIOSie zmieniasz boot order, żeby w pierwszej kolejności szukało plików startowych na płytce i normalnie lecisz z instalacją jak z każdą inną wersją systemu, bo to akurat wygląda praktycznie tak samo od 7 wersji Windowsa, nie pamiętam jak wyglądał instalator w Viście. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...