Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy

Ytrew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile trzeba mieć lat żeby móc legalnie zdawać prawko i jeździć samochodem? Coś słyszałem że jak się ma 17 to już można zdać, ale jeździć tylko z osobą dorosłą która też posiada prawko. Prawda to jest?

Opublikowano

Żeby przystąpić do kursu na prawo jazdy wymagane jest ukończone 18 lat, do samego kursu możesz przystąpić na 3 miesiące przed urodzinami, a zdawać w WORDzie dopiero po ukończeniu 18 roku życia. 

Z tego co wiem to potem na kurs jest tylko potrzebna zgoda rodzica, bo bez tego nie możesz prowadzić samochodu. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Blaaszka

Tak średnio prawda to co napisałeś, bo zdawać w WORDzie można nie mając jeszcze 18 lat (rzecz jasna trzeba ukończyć kurs czyli zasada "do 3 miesięcy przed" obowiązuje nadal), a jeżeli zdasz to dopiero dokument możesz odebrać mając lat 18.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@Blaaszka

Tak średnio prawda to co napisałeś, bo zdawać w WORDzie można nie mając jeszcze 18 lat (rzecz jasna trzeba ukończyć kurs czyli zasada "do 3 miesięcy przed" obowiązuje nadal), a jeżeli zdasz to dopiero dokument możesz odebrać mając lat 18.

O lol, mi mówili, że do egzaminu mnie nie dopuszczą jak nie skończę 18 lat, ale szanuję :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Maksymalnie miesiąc przed osiemnastką można zdawać egzamin, ale plastik wydadzą najwcześniej w dzień 18stych urodzin

Opublikowano

Żeby przystąpić do kursu na prawo jazdy wymagane jest ukończone 18 lat, do samego kursu możesz przystąpić na 3 miesiące przed urodzinami, a zdawać w WORDzie dopiero po ukończeniu 18 roku życia. 

Z tego co wiem to potem na kurs jest tylko potrzebna zgoda rodzica, bo bez tego nie możesz prowadzić samochodu. 

zdecyduj sie.

do egzaminow mozna przystapic na miesiac przed 18ka.

Opublikowano

3 miesiące przed możesz zacząć szkolenie w osk, a miesiąc przed zdawać w WORDzie. Plastik jak mówili wcześniej - w dniu 18 urodzin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...