Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym poznać waszą opinię na temat polskich serwerów EasyHC (W tym mediumhc). Ale i sam zadam wam pytanie. Dlaczego polskie serwery EasyHC, stoją na wersji 1.7.10 a nie pójdą  w górę, do np. 1.8?

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Tu się pomyliłeś, bo easyhc zazwyczaj stoją na 1.7.2

A odpowiadając na pytanie, bo easyhc najłatwiej zrobić (gotowe paczki) i przez to są robione przez 10 letnie dzieci, które mają kompa z drewna i jedyną wersją na którym płynnie pograją to 1.7.2 (ew. minecraft zyczu, bo zyczu z tego co wiem nie ma 1.8+)

Moja ocena: Easyhc są do dupy, są według mnie najgorszym trybem ever. Przynajmniej dla mnie.

76561197963952284.png

Opublikowano

Jak wyżej, serwery z paczek, pełne dzieci, nie wyróżniające się niczym, P2W. 

Opublikowano

Easyhc jest dla dzieci(wbijcie na chwile np. na dragon-survival.pl chat kuba2323412312: "Rzukam gildji jestem ogalniety mam 10 lat i skapjpa pisadz msgy" Większość ludzi robi easyhc dlatego że jest to chyba najłatwiejszy tryb do zrobienia, porównując np. do minigamesów. A stoją na wersji 1.7.X , dlatego że jest najwięcej pluginów kompatybilnych na tą wersje.

Opublikowano

Ciekawe, czy gdyby największe serwery tego typu zmieniły wersje, to inne mniejsze zrobiły by to samo. Trochę nie rozumiem, sensu aby tworzyć nowe EasyHC i HC. Każdy pisze "innowacje, tego jeszcze nie widziałeś" głównie chodzi im o, boyfarmery i sandfarmery więc nic specjalnego. 

goPYjbL.png

Opublikowano

A, nie przypadkiem nowszych wersjach?

goPYjbL.png

Opublikowano

Tu się pomyliłeś, bo easyhc zazwyczaj stoją na 1.7.2

A odpowiadając na pytanie, bo easyhc najłatwiej zrobić (gotowe paczki) i przez to są robione przez 10 letnie dzieci, które mają kompa z drewna i jedyną wersją na którym płynnie pograją to 1.7.2 (ew. minecraft zyczu, bo zyczu z tego co wiem nie ma 1.8+)

Moja ocena: Easyhc są do dupy, są według mnie najgorszym trybem ever. Przynajmniej dla mnie.

Na launcherze Minecraft by Zyczu jest wersja 1.9, ale 1.10 już nie. :)

Opublikowano

EasyHC są wciągające jeśli grasz z ekipą, a serwerów jest dużo bo "HAJS Z VIPÓW". Proste, unbany, vipy, srypy, dodatki do dropów i expa ze stone schodzą jak świeże bułeczki, na dodatek serwery nieziemsko prosto zrobić i wymagają niewiele uwagi jeśli odpowiednio skonfigurowane... Dodatkowo im większa popularność tym więcej ludzi chce za ciebie odwalać twoją robotę (tj. helperzy i admini) więc zatrudniasz ekipę 6-10 typów i się błogo lenisz podczas gdy hajs wpływa na konto bankowe, a twoja Administracja haruje za darmo tylko dla kolorowego nicku na chacie i z przywiązania do serwera który możesz w każdej chwili zamknąć gdy stanie się nieopłacalny.

Opublikowano

Serwery EHC mają do siebie to, że każdy jest praktycznie taki sam. Wchodzisz na kolejne i kolejne serwery easyhc i ciągle nic nowego. Wmawiasz sobie że jest super, a tak naprawdę nic cię nie satysfakcjonuje. Wszystko się powtarza, łącznie z mentalnością graczy, nad którą z resztą powinno panować grono pedagogiczne a nie administracja. Trudno o jakąkolwiek oryginalność w tym trybie. Mnóstwo gotowych spawnów w internecie i gotowych map. O przygotowanych i skonfigurowanych paczkach pluginów i skryptach już nie będę wspominać. Do tego polityka pay 2 win, co jest dnem dna. Vip - płać. Mieczyk - płać. Zbrojka - płać. Kolorowy nick  - PŁAĆ!

Jeśli jesteś ambitnym kreatorem serwerów, to na pewno twój wybór nie powinien paść na EHC, bo ten tryb u bardziej zaawansowanych graczy, którzy Minecrafta poznali jeszcze w fazie beta przyprawia o dreszcze i mdłości.

Szkoda, bo takich graczy jest coraz mniej.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Easy HC jest moim zdaniem dupne no bo co? Już lepiej zrobić serwer PvP...

Lepiej robić inne serwery, niż tylko izi hc.

A nie grają bo albo im nie działa 1.8 albo coś, ale i tak coraz więcej serwerów i osób gra na 1.8.

Opublikowano

EasyHC są moim zdaniem ok. Nie każdy chce zarywać nocki bezsensownie kopiąc stone'a. Ale muszę przyznać rację, że dzieciaki to prawdziwa zmora tego typu serwerów :(

Opublikowano

EasyHC to wg. mnie kupa delikatnie mówiąc. Stoją na wersjach 1.7, bo pewnie są problemy z robieniem TabList pod 1.8^. W dodatku na 1.7 jest peeełno paczuszek serwerowych dla 7-latków :). Oczywiście są dopracowane wyjątki, jednak ja skupiłem się na większości. Mógłbym się rozpisać, ale to nie ma sensu.

...

Pomocnik
Opublikowano

EasyHc powinno byc pare a nie z 736 ;-; Niby wlascicielw pisza ze jego serwerek easyhc jest inny... Gunwo prawda... Każdy taki sam!

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie warto tworzyć serwerów z tym trybem. To już się przejadło. Easyhc to tylko zwykly sv + gildie z nazwą "hard"

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Serwery szybko się nudzą i nie wiem dlaczego dalej jest na nie taki popyt. 

No cóż, jak ludzie się chcą bawić w niańki 9latków to róbcie :)

Opublikowano

Moim zdaniem EASYHC są w miarę spoko jeżeli graczy jest dużo, są fajne klepy, trzeba bronic cuboida przed wrogiem który wkracza na nasz teren, oczywiście nie ma lagów oraz można spokojnie sobie pograć. Jeżeli jest faworka na takich serwerach to odpada... lub gdy administracja mają w d***e gracza i robią serwer pod hajs oraz pod graczy. Jest jakiś brzydki spawn, administracja to dzieci to już jest masakra... Ale niektóre serwery są bardzo w porządku. :)

Pomogłem? Zostaw lajka!

Opublikowano

Stoją na 1.7.x dlatego że na tą wersję jest najwięcej paczek plugin'ów z neta. A na 1.8 nie grało by tyle graczy ponieważ większość tych serwerów stoi 1.7.x

8aVvxa2.png

Opublikowano

Only 1.7.x bo paczki z neta są właśnie pod tą wersje, jakieś gówno hostingi w ofercie "Bez Limitu" tylko pod hajs. Taka jest moja opinia ...

Opublikowano

Są po prostu źle zrobione. Lagi są jak się klepiesz itd. Server powinien być porządny i dużo ramu i żeby nie było lagów. Top na stronie i na tabliście. Fajne skrypty które umilą grę.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...