Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kisi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na stronie znajduje się lista z banami. Co do modyfikacji to znajduje się ona w paczce jako dodatkowy mod. Oraz taka blokada nie miała u nas miejsca.

Opublikowano

Jak narazie nie jest planowana nowa edycja. Jeśli jednak będzie już coś zaplanowane to pierwsze informacje pojawia się u nas na stronie jak i w grze.

Opublikowano

Serwer nie jest zły ale tego ogromnego laga przydało by się ogarnąć. 99% graczy leci na automatach i tego nie odczuwają, nowa osoba zaczynająca grę może się bardzo zirytować zaczynając kopać blok po 3-4 razy

Opublikowano

Ciągle pracujemy nad zniwelowaniem lagow. Trzeba jednak wziąć pod uwagę że edycja stoi już jakieś 4 miesiące i jest w zaawansowanej fazie rozwoju.

Opublikowano

Jeszcze kilka pytań.

1. Przegrzebałem forum i spawn, nie widzę odpowiedzi - posiadam zero "money" za które kupuję creditsy, skąd brać money?

2. W przedmiotach zablokowanych jest QuarryPlus z powodu wydajności, na mapie surowcowej aktualnie znalazłem 7 kopiących QuarryPlus które otrzymują rangi EVip. Czy te Quarry nie jest przegięciem, nie lepiej podmienić je na zwykłe Quarry, którego btw craft jest zablokowany.

3. QuarryPlus były rozdawane? Gram co prawda od kilku dni ale widziałem tylko 1 osobę EVIP a przewinęło się grających raczej na stałę około 16 osób.

4. Działki i część przedmiotów zablokowana jest dla zwykłych graczy - nie ma możliwości zdobycia ich w grze nie płacąc prawdziwych pieniędzy, rozumiem, że serwer trzeba utrzymać ale za takie ceny? Z ilości maszyn na mapie surowcowej, które można otrzymać tylko za zakup sms, przelew itp wnioskuję iż maszyna na której stoi serwer powinna wytrzymać nie małe obciążenie a tu max 2 graczy i lag.

Opublikowano

Kolego po 1 masz w banku wypłatęco 7 dni, po 2 quarry jest zablokowane TYLKO do stawiania na mapie survival, po 3 maszyna jest obciążona tak jakby było na niej 500-700 os bez przerwy

Opublikowano

Kolego po 1 masz w banku wypłatęco 7 dni, po 2 quarry jest zablokowane TYLKO do stawiania na mapie survival, po 3 maszyna jest obciążona tak jakby było na niej 500-700 os bez przerwy

O wypłacie informacji nigdzie nie ma.

Zablokowany jest Crafting Quarry czytaj ze zrozumieniem, a QuarryPlus jest za real $$

Skoro tak mocno obciążona maszyna to należało by to ogarnąć - a co będzie jak zagra na raz na niej 20 osób? (przy 3 osobach na serwerze blok kopie się przynajmniej 2 razy, przy 7 było już 3-4 razy, więcej osób na raz nie widziałem, pewnie przy 20 nie będzie możliwości gry)

Opublikowano

Widzę że dyskusja zmierza w złym kierunku a więc trochę naprostuje. Quarry plus nie jest do kupienia za prawdziwe pieniądze tylko można je samemu zrobić i postawić na mapie surowcowej może każdy. Działkę posiada każdy. Zanim wejdziesz na serwer przeczytaj regulamin, wejdź w zakładkę informacje a napewno coś ciekawego tam znajdziesz. No a naprwno nie było by tyłu problemów. Mówisz że są okropne lagi przy 2-3 osobach. No dobra grywa i te 20-30 osób i raz one są a raz ich nie ma, a podaj mi serwer gdzie po 4ch miesiącach serwer stoi nie ma na nim lagow, jest 20-30 graczy gdzie większość z nich ma tak rozbudowane dzialki jak u nas.

Opublikowano

Widzę że dyskusja zmierza w złym kierunku a więc trochę naprostuje. Quarry plus nie jest do kupienia za prawdziwe pieniądze tylko można je samemu zrobić i postawić na mapie surowcowej może każdy. Działkę posiada każdy. Zanim wejdziesz na serwer przeczytaj regulamin, wejdź w zakładkę informacje a napewno coś ciekawego tam znajdziesz. No a naprwno nie było by tyłu problemów. Mówisz że są okropne lagi przy 2-3 osobach. No dobra grywa i te 20-30 osób i raz one są a raz ich nie ma, a podaj mi serwer gdzie po 4ch miesiącach serwer stoi nie ma na nim lagow, jest 20-30 graczy gdzie większość z nich ma tak rozbudowane dzialki jak u nas.

Słuszna uwaga z tą dyskusją.

Q+ jest jako dodatek do rangi przy zakupie za 50zł, oczywiście można je samemu zrobić ale jak ogromnym kosztem, nie lepiej zablokować Q+ a zmienić craft na zwykłe Quarry? Z pewnością lag się zmniejszy, gdyż nie będzie ich stało powiedzmy 7 o wielkości 100x100 lecz 7 o wielkości 20x20.

Z działkami dorzuciłem za mocno gracz posiada 31x31.

Przeczytałem informację itp - rozchodziło się tylko o to jak zdobyć money na kupno coinsów.

Nie podam ci serwera gdyż szukałem zawsze czegoś normalnego a nie jakiegoś HC itp, z ciężkim bólem trafiłem do was gdyż nie widziałem od dawna nic dobrego modowanego. Prób gry na serwerze miałem kilka, irytowało mnie trochę podejście graczy którzy byli ale ich nie było gdy zadawałem pytania. 

Serwer sam w sobie ma kilka plusów: za to że na modach, za launcher, stronę, własne mody ale za ten lag..... :) 

Ogólnie pozytywnie i polecam wszystkim którzy lubią zabawę z modami.

Opublikowano

Q+ jest lepszym rozwiązaniem ponieważ lepiej jak stoi jedno quarry 100x100 niż 25 quarry 20x20. Dodatkowo Q+ jest zmodyfikowane przez nas by nie generowalo takich lagow i tego nie robi. Problemem natomiast są farmy i kwiatki z botania gdyż niektórzy mają je w tysiącach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...