Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na Fałszywe Domeny

Анонимный

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MCzg7XS.png

Witam,

Chciałbym dzisiaj pokazać wam sposób, którym możecie wyeliminować konkurencję oraz pobawić się z nimi.

Domeny w firmach takich jak nazwa, home ,az i te, które są wzięte w promocji w 70% są stworzone na fikcyjne dane, które niby nic....

Otwiera nam to lukę w ich zabezpieczeniach, a raczej bez żadnego ataku ddos / dos / exploitacji etc. możemy unieszkodliwić serwer

zagrażający nam.

Jak wysłać wiadomość?

Witam,

Chciałbym prosić o zweryfikowanie danych właściciela domeny blazespeak.pl utrzymywaną w Państwa firmie. Właściciel tej domeny zaszkodził mi groźbami oraz ataki ddos na moją infrastrukturę, a sądząc że domena może być na fałszywe danej może uniknąć problemów związanych z rozsyłanymi atakami oraz groźbami.

Sądzę, że domena wzięta była tylko jednorazowo poprzez okres promocyjny i chciałbym prosić o weryfikację danych osobowych.

Z Poważaniem,
XXXX

Gdzie wysłać wiadomość?

Nazwa.pl - kontakt [@] nazwa.pl
Az.pl - domeny [@] az.pl
home.pl - https://pomoc.home.pl/kontakt/

Jak sprawdzić gdzie jest zarejestrowana domena?

https://who.is/whois/nazwadomeny.pl

np. https://who.is/whois/rafonixspeak.pl

# --- #
whois.domaintools.com

Jak sprawdzić czy faktycznie domena została zablokowana?

DOMAIN NAME:           blazespeak.pl
registrant type:       individual
nameservers:           ns1.blocked.nazwa.pl. [85.128.128.13]
                       ns2.blocked.nazwa.pl. [85.128.129.13]
created:               2016.04.18 21:22:03

DOMAIN NAME:           rafonixspeak.pl
nameservers:           ns1.blocked.nazwa.pl. [85.128.128.13]
                       ns2.blocked.nazwa.pl. [85.128.129.13]

Koniec braku odpowiedzialności za ataki dos & ddos bez żadnych konsekwencji!

Jeżeli nie możemy obronić naszego serwera, to najważniejszą obroną jest atak!

Zaatakuj już teraz i zgłaszaj domeny!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Omg, kolejny poradnik który ma na szkodę innych serwerów.. Czy wy nie potraficie spokojnie żyć tylko musicie zawsze podbijać swoje konkurencje i rozwalić wszystko co się rusza?! ..

Nie polecam..

Opublikowano

Omg, kolejny poradnik który ma na szkodę innych serwerów.. Czy wy nie potraficie spokojnie żyć tylko musicie zawsze podbijać swoje konkurencje i rozwalić wszystko co się rusza?! ..

Nie polecam..

Czy w tym poradniku jest coś nielegalnego?

A jak ty ze swoimi kolegami nawalasz atakami na lewo i prawo, reklamujecie ten swój lujowy serwer etc?

Zgłoszenie domeny nie jest niczym nielegalny, wręcz przeciwnie. Zapobiegać to będzie tworzenia fałszywych serwerów ts3, które mają na celu jedynie wybicie się poprzez atakowanie innych serwerów.

Wtedy jest szansa, że jeżeli nie zablokują domeny to można pozwać osobę o włamanie, bądź ddosowanie serwera.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Nie polecam..

A jak ty ze swoimi kolegami nawalasz atakami na lewo i prawo, reklamujecie ten swój lujowy serwer etc?

Zgłoszenie domeny nie jest niczym nielegalny, wręcz przeciwnie. Zapobiegać to będzie tworzenia fałszywych serwerów ts3, które mają na celu jedynie wybicie się poprzez atakowanie innych serwerów.

Wtedy jest szansa, że jeżeli nie zablokują domeny to można pozwać osobę o włamanie, bądź ddosowanie serwera.

Witam,

Przepraszam Cię bardzo ale dlaczego oskarżasz mnie o coś czego tak na prawdę nie zrobiłem? Nie miałem styczności z atakowaniem jakiegoś serwera.. Ponadto nie mam potrzeby żeby się wybijać na innych serwerach ts3 ;) A wręcz tego nie lubię skoro jakiś projekt wybija się na czyjejś ciężkiej pracy.. Nikt z mojej administracji oraz jako właściciel projektu nigdy nie mieliśmy styczności z reklamami na innych serwerach..

Polecam zapoznać się z polskim prawem, bo takie fałszywe oskarżenia w Polsce są karalne (Ostrzegam). Następnym razem zastanów się co piszesz..

Ponadto czekam z niecierpliwością na dowody :)

Co do samego poradnika to tak jak wspomniałem wcześniej, poradnik nic nie wnosi a ponadto zagraża innym projektom.

Opublikowano

Nie polecam..

Witam,

Przepraszam Cię bardzo ale dlaczego oskarżasz mnie o coś czego tak na prawdę nie zrobiłem? Nie miałem styczności z atakowaniem jakiegoś serwera.. Ponadto nie mam potrzeby żeby się wybijać na innych serwerach ts3 ;) A wręcz tego nie lubię skoro jakiś projekt wybija się na czyjejś ciężkiej pracy.. Nikt z mojej administracji oraz jako właściciel projektu nigdy nie mieliśmy styczności z reklamami na innych serwerach..

Polecam zapoznać się z polskim prawem, bo takie fałszywe oskarżenia w Polsce są karalne (Ostrzegam). Następnym razem zastanów się co piszesz..

Co do samego poradnika to tak jak wspomniałem wcześniej, poradnik nic nie wnosi a ponadto zagraża innym projektom.

Zagraża innym projektom ? te które działają uczciwie nie są zagrożone , czyżbyś bał się o swój serwer ?

Myślę że jak ludzie zaczną używać tego poradnika to wreszcie gimby przestaną robić serwery ts3.

Opublikowano

Nie polecam..

Witam,

Zagraża innym projektom ? te które działają uczciwie nie są zagrożone , czyżbyś bał się o swój serwer ?

Myślę że jak ludzie zaczną używać tego poradnika to wreszcie gimby przestaną robić serwery ts3.

Boi się :P

\

DOMAIN NAME:           sunnight.pl
nameservers:           chin.ns.cloudflare.com. 
                       jonah.ns.cloudflare.com. 
created:               2015.12.08 23:50:51
last modified:         2016.05.02 17:21:08
renewal date:          2016.12.08 23:50:51

no option

dnssec:                Unsigned

REGISTRAR:
AZ.pl Sp. z .
Al. Papie?a Jana Paw?a II 19/2
70-453 Szczecin
Polska/Poland
+48.914243780

Bardziej chodzi o to, że cebula używa domen na fałszywe dane, żeby mocno językiem klepać na lewo i prawo.

Chroni ich wtedy bariera internetowa.

@Lukass nie przypominasz sobie, jak ludzią na GG groziłeś ?

Że przyjedziesz z dziewczyna i ludzi będziesz bił?

--- Coś dla Ciebie ---

Nie mogę tego zacytować, ale wraz z pojawieniem się tego posta twoja prezentacja uciekła do kosza.

http://www.mpcforum.pl/topic/1512473-sunnightpl-nowe-%C5%9Bwiat%C5%82o-rozm%C3%B3w-g%C5%82osowych/page-8#entry13228441

Witam,

Muszę jednak potwierdzić te słowa przedmówców.

Osoba wulgarna, pyskata etc.

Tu macie groźby o tej dewiacji :
http://screenshot.sh/mK9Z5EnttPHeA
http://screenshot.sh/n9DmTAZDnDcQI
http://screenshot.sh/oBE21GSi9lidm

* Kto chce to mogę cała rozmowę przesłać.
Beka w c**j !

Nie pozdrawiam.

@vest IT

Twój post nie wnosi nic do tematu!

Report 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Nie polecam..

Witam,

Witam,

Nie mam potrzeby się bać o własną domenę ; )

Opublikowano

Nie polecam..

Witam,

Boi się :P

\

DOMAIN NAME:           sunnight.pl
nameservers:           chin.ns.cloudflare.com. 
                       jonah.ns.cloudflare.com. 
created:               2015.12.08 23:50:51
last modified:         2016.05.02 17:21:08
renewal date:          2016.12.08 23:50:51

no option

dnssec:                Unsigned

REGISTRAR:
AZ.pl Sp. z .
Al. Papie?a Jana Paw?a II 19/2
70-453 Szczecin
Polska/Poland
+48.914243780

Bardziej chodzi o to, że cebula używa domen na fałszywe dane, żeby mocno językiem klepać na lewo i prawo.

Chroni ich wtedy bariera internetowa.

@Lukass nie przypominasz sobie, jak ludzią na GG groziłeś ?

Że przyjedziesz z dziewczyna i ludzi będziesz bił?

--- Coś dla Ciebie ---

Nie mogę tego zacytować, ale wraz z pojawieniem się tego posta twoja prezentacja uciekła do kosza.

http://www.mpcforum.pl/topic/1512473-sunnightpl-nowe-%C5%9Bwiat%C5%82o-rozm%C3%B3w-g%C5%82osowych/page-8#entry13228441

Witam,

Muszę jednak potwierdzić te słowa przedmówców.

Osoba wulgarna, pyskata etc.

Tu macie groźby o tej dewiacji :
http://screenshot.sh/mK9Z5EnttPHeA
http://screenshot.sh/n9DmTAZDnDcQI
http://screenshot.sh/oBE21GSi9lidm

* Kto chce to mogę cała rozmowę przesłać.
Beka w c**j !

Nie pozdrawiam.

@vest IT

Twój post nie wnosi nic do tematu!

Report 

Nie mam potrzeby bać się o własną domenę bo akurat się składa że nie miałem zamiaru podawać nieprawidłowe dane przy rejestracji domeny.. Co do samych screen'ów to czasami nie potrafię odłożyć nerwów na bok i wszystko wychodzi ze mnie jak mnie tacy ludzie irytują.. Jednakże tutaj jest mowa o tym jak mnie oskarżałeś o ataki na inne serwery i reklamy mojego serwera na innych serwerach.. Te dowody miałeś mi pokazać a nie poprzednie z rozmowy VMWare! Co do samej prezentacji SunNight to wraz z administracją stwierdziliśmy że nie potrzebna nam na takim forum reklama ponieważ nic nie wnosi na serwer a ponadto szkoda tracić naszego celnego czasu na to aby na każdy post odpowiadać z waszej strony.

Moderator: Przepraszam że nie napisałem to w jednym poście ale nie zauważyłem poprzednią odpowiedź od @Анонимный

@Анонимный

Bardzo dobry poradnik tego nam trzeba na tym forum niech cebula wie że nie zostanie bezkarna.

Nie ma to jak stworzyć nowe konto i polecić swój własny poradnik..

Opublikowano

@Lukass

Nie wiesz kim jestem to się nie odzywaj, sam na siebie bata kręcisz cytując ciebie: "Polecam zapoznać się z polskim prawem, bo takie fałszywe oskarżenia w Polsce są karalne (Ostrzegam). Następnym razem zastanów się co piszesz..".

Opublikowano

@Lukass

Nie wiesz kim jestem to się nie odzywaj, sam na siebie bata kręcisz cytując ciebie: "Polecam zapoznać się z polskim prawem, bo takie fałszywe oskarżenia w Polsce są karalne (Ostrzegam). Następnym razem zastanów się co piszesz..".

Dobrze wiem z kim mam przyjemność rozmawiać, mógłbyś pisać po polsku? Bata? Tego nawet w Polskim słowniku nie ma.. Akurat mam dość tych fałszywych oskarżeń w moją stronę, w związku z tym że nie mam zamiaru tracić czasu na to aby odpowiadać na takie odpowiedzi.. Uprzedzalem wielokrotnie nie poskutkowało..
Opublikowano

Jak dla mnie, poradnik miodzio lodzio.

Sporo serwerów posiada te darmowe domeny, ponieważ większość osób zajmujących się tworzeniem serwerów, to nastolatki.

Opublikowano

@Lukass

Może powiesz kim według cb jestem?

Na luj spamujesz pod moimi postami i jeszcze kradniesz nicki.

Ziomek. Nic autorskiego nie możecie wymyśleć, tylko wolicie ukraść i zmienić kawałek.

Posiadasz w swoim hobby to :

▪ DOS/DDoS
▪ Firewall
▪ RAT
▪ Exploit

Nie wiesz jak działa exploit i jak się go buduje.

Słowo RAT jest Ci znane jedynie z korzystania gotowych rzeczy od hackforums, a nawet nie wiesz o cryptowaniu.

Firewall jest Ci opcją mało znaną, gdyż iptables to jedynie 1/1000000 tego co naprawdę trzeba umieć.

DOS i DDOS? smiechłem..

@Lukass to nie jest moje konto, tylko jakiegoś randoma MatiegoTM lub kogoś od nich z teamu.

Kruk - MatiTM - BANANEK - to jedna i ta sama osoba.

Zapewne ten nick to konto jakiegoś pseudo noobk'a, któremu brakuje oleju w głowie i nic nie potrafi.

@ Topic

Dziękuje za pozytywne i negatwyne opinie, które mobilizują mnie do tworzenia lepszego kontentu dla ludzi :)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry poradnik a widać tutaj tylko oburzenie osób, które wzięły domeny na lewo ;d. Ja wziąłem w ofercie promocyjnej, lecz ją przedłużyłem, bo oferta przypadła mi do gustu :)

Opublikowano

Nawet przydatny poradniczek, ja preferuję dzwonienie i załatwienie to przez telefon, mimo długich kolejek (czekanie nawet 15-30 minut) to i tak szybciej się to załatwi niż pisanie na email.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 9/26/2016 o 09:57, Argin™ napisał:

Dobry poradnik a widać tutaj tylko oburzenie osób, które wzięły domeny na lewo ;d. Ja wziąłem w ofercie promocyjnej, lecz ją przedłużyłem, bo oferta przypadła mi do gustu :)

Ja tak samo :D 

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...