Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2x2, czyli kanał m.in. n.t. anime - Dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc, w necie ostatnio słychować, że w polskiej telewizji ma być kanał z anime, nazwa 2x2 (c**j wie jak to się czyta, Buki miał problemy, ja przez tego niedojeba tez mam)...

https://www.facebook.com/telewizja2x2/

http://www.2x2tv.pl/

I film zjeba Bukiego https://www.youtube.com/watch?v=vtBiby3Ylf8

I co o tym myślicie, wypali? Wątpię... Rozumiem, że gdyby wydawali anime, którego nie dostałbym w necie... No ale po chuy mi to, skoro mają zamiar wydać anime, które już oglądałem xD

Opublikowano

Buki = Gówno - to tak słowem wstępu, ale cieszy mnie, że podzielasz moje zdanie o nim. Na ANSI dyskusja o tym kanale jest od wczoraj. Ogólnie nic nadzwyczajnego. Dwie serie anime: "K-on" oraz "Służąca przewodnicząca" o których wiadomo. Także nie spodziewałbym nic nowszego niż wspomniane przed chwilą 6 latki (oba anime miały swoją premierę w 2010r.). Nie nastawiałbym się również na jakiś wielki rozwój tej stacji... tym bardziej, że będzie ona dostępna tylko w kablówkach. Obstawiam, że anime to swoisty "click bait" dla pewnej rzeszy odbiorców (w końcu sruki nagrał film, który ma już 10k wyświetleń więc jak widać działa). Oprócz tego będą jakieś stare bajki, których nikt już nie chce (wiadomo - tania licencja) oraz materiały "lubianych przez młodzież Youtuberów" czyli jakiś no-name portal AntyGaming, który ma zawrotną ilość subskrypcji w postaci 1k i przeogromne wyświetlenia filmów, które nie przekraczają magicznej setki (Kwaśniewski czuje się zażenowany, że nie osiągnęli setki...) do tego wyzywają komentujących od niedojebanych dzieci czy czegoś takiego...

Ogólnie na plus, że chcą robić, ale to takie dobrych 5 lat za późno...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

hahaha ale wpadli na pomysł w 2016 roku kiedy telewizja umiera... Mam taką polewkę, że nawet nie macie pojęcia - pomysł dobry lecz na obecną chwilę nie wypali czemu? Bo w internecie jest wszystko + oglądasz to co chcesz, a nie to co ktoś Tobie narzuci. 

Moim zdaniem uważam, że ten pomysł nie ma sensu - szkoda ich czasu, pieniędzy jak i nerwów.

True love survives all

Opublikowano

Jak dla mnie pomysł okej. W Polsce jest wiele osób, co nie wiedzą co to anime, a oglądają od czasu do czasu telewizje. To może ich zachęcić do poznania większości ilości serii. Szkoda jednak, ze pierwsze anime, które będzie "wypuszczone" jest już przeze mnie obejrzane.

Opublikowano

No wiec tak: 

Pomysł dobry - propsy za inicjatywę, ale...

W dobie internetu oraz umierającej TV, pomysł jest skreślony na porażkę. Jednak nie tylko dlatego. Głównym problemem jest to, kto ma by odbiorcą? My (czyt. osoby siedzący w tym gównie od paru lat), którzy mają jednak trochę tytułów na swoim koncie? Czy osoby dopiero zaczynające z tym? Również nie. A czemu? Bo internet. Albo onlajny albo ANSI + wstawki grup.  Oraz do tego dochodzi pytanie, co będą puszczać? (zakładam) SAO, DN i inne mainstreamowe śmieci. I nie sądzę, by to były jakieś stare tytuły. 

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Starszy tytuł = tańsza licencja. Rzecz jasna pomijając klasyki (oczywiście to tylko moje przypuszczenia)...

Bo w internecie jest wszystko + oglądasz to co chcesz,

Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Jednak skoro mają licencje to mogą trochę online "postraszyć", a i sami ludzie od ANSI powiedzieli, że jeżeli ktoś się do nich zgłosi to napisy usuną (chociaż zabij mnie, a nie znajdę kto i kiedy to napisał). Oczywiście zostanie IRC itd. Jednak wystarczy "wyeliminować" tytuł z łonlajnów i już 90% ludzi nie ma jak tego obejrzeć... Niestety smutna prawda, którą odkryłem mając nieprzyjemność zwiedzić facebookowskie grupy zrzeszające mangozjebów, czyli skoro nie ma na online to p******* i nie oglądam tego...

Opublikowano

zrzeszające mangozjebów, czyli skoro nie ma na online to p******* i nie oglądam tego...

Hahah, no to pozdro xD 

Skoro zahaczyliśmy już o ANSI - to będą emitowane odcinki z napisami, czy może z dubbingiem? Wszystko naraz? 

@indywidualistaA

Starszy tytuł = tańsza licencja. Rzecz jasna pomijając klasyki (oczywiście to tylko moje przypuszczenia)...

No to spis już znamy: Mononoke Hime, Dragon Ball, Shaman King - czyli to, co dostawaliśmy na Jetixie lub na Polsacie. 

Serio, "Przewodnicząca służąca"?

Coś tam buki mówi o streamingu (abonament) zamiast TV... Wchodzę na nyaa i nie p******e się w jakieś płacenie 20 zł za 3 odcinki, które pierwsze dwa są z napisami, a ten trzeci z dubbingiem... Lekka cebula? Może, ale jeszcze mnie tak nie powaliło na łeb.

Wgl. co ja teraz czytam... "bestseller" roku, ta jasne...

gfgdf

Opublikowano

zrzeszające mangozjebów, czyli skoro nie ma na online to p******* i nie oglądam tego...

Hahah, no to pozdro xD

Skoro zahaczyliśmy już o ANSI - to będą emitowane odcinki z napisami, czy może z dubbingiem? Wszystko naraz? 

@indywidualistaA

No to spis już znamy: Mononoke Hime, Dragon Ball, Shaman King - czyli to, co dostawaliśmy na Jetixie lub na Polsacie. 

Serio, "Przewodnicząca służąca"?

Coś tam buki mówi o streamingu (abonament) zamiast TV... Wchodzę na nyaa i nie p******e się w jakieś płacenie 20 zł za 3 odcinki, które pierwsze dwa są z napisami, a ten trzeci z dubbingiem... Lekka cebula? Może, ale jeszcze mnie tak nie powaliło na łeb.

Wgl. co ja teraz czytam... "bestseller" roku, ta jasne...

Zacznijmy od tego, że to nie wypali :) moim zdaniem nawet nie ma sensu debatować o tym bo tak jak już napisałem telewizja umiera. Jeżeli chcieliby COKOLWIEK zdziałać aby im ten projekt wypalił musieliby puszczać nowości z polskimi napisami, a jak doskonale wiemy tak się nie stanie bo.... (ładnie to podsumował @indywidualistaA w tym poscie).

No wiec tak: 

Pomysł dobry - propsy za inicjatywę, ale...

W dobie internetu oraz umierającej TV, pomysł jest skreślony na porażkę. Jednak nie tylko dlatego. Głównym problemem jest to, kto ma by odbiorcą? My (czyt. osoby siedzący w tym gównie od paru lat), którzy mają jednak trochę tytułów na swoim koncie? Czy osoby dopiero zaczynające z tym? Również nie. A czemu? Bo internet. Albo onlajny albo ANSI + wstawki grup.  Oraz do tego dochodzi pytanie, co będą puszczać? (zakładam) SAO, DN i inne mainstreamowe śmieci. I nie sądzę, by to były jakieś stare tytuły. 

Załóżmy, że im się uda i co? będą puszczali SAO oraz stare tytuły, a do nowych będą przechodzili rok po wydaniu ostatniego odcinka? Mija się to z celem biorąc pod uwagę, że już TEORETYCZNIE nikt nie ogląda telewizji, a dostęp do nowości i tak będzie miał każdy zaraz po wypuszczeniu odcinka...

@1373230489-U611928.pngPitbull_

Delete.

True love survives all

Opublikowano

A i wątpię aby cokolwiek zrobili z tym ponieważ w pewnym sensie im jest to nie na rękę, a czemu? (mówić sobie tam będą zawsze, że będą z tym walczyć.. ale jest to zwykłe pierdzielenie) ponieważ dzięki temu mają większe grono odbiorców, które później przyczynia się do rozrostu pod względem handlowym (ile osób z innych krajów kupuje mangi, koszuleczki, kubeczki i inne pierdoły). Jedynie gdzie mogę sobie powalczyć to tubach o usuwanie filmów z ich prawami autorskimi i to na tyle (wątpię aby kiedykolwiek zniknęły większe "animo" z sieci).

Do czego ty teraz pijesz? Do tego, że oryginalni twórcy (anime) nic nie robią z piractwem?

Opublikowano

Spóźnili się o jakieś 5 lat bo teraz nikt nie ogląda tv, a zresztą i tak wygodniej jest oglądać anime na necie.

Y6V06tK.png

Opublikowano

Pomysł spoko, może jak więcej ludzi się tym zainteresuje to będziemy mieli większy wybór mang. Ostatnio na XD/cn leci trochę anime np. Doraemon, yokai-cośtam

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Pomysł spoko, może jak więcej ludzi się tym zainteresuje to będziemy mieli większy wybór mang. Ostatnio na XD/cn leci trochę anime np. Doraemon, yokai-cośtam

Te 'anime' co jest emitowane w CN albo X D to można sobie o kant dupy rozbić :) Do tego jest o wiele gorzej jak było 2-3 lata temu (sobie poszperałem w internecie), gdy leciały: Bakugany, BeyBlade (te nowe) czy ThunderCats no i rzecz jasna Pokemony. Zaś jeżeli już się za jakieś anime nasi kochani specjaliści z polszy biorą to wychodzi właśnie takie Yo-kai Watch, o którym napisałeś (100 odcinków u nas ~25), albo Inazuma Eleven , gdzie też jest ponad 100 odcinków. Zdubbingowali 26 czyli 1 arc, ale żeby było śmieszniej to puścili 25, zaś 26 pojawił się dobry miesiąc później, bo po 25 odcinku puścili serie od nowa (ogólnie śmiech na sali, bo zamiast rozepchać tym ramówkę to leciało 5 odcinków w ciągu tygodnia). Także nie oszukujmy się... polska telewizja prywatna przeznaczona dla dzieci traktuje je jak debili, albo osoby niedorozwinięte także dopóki się to nie zmieni to czego by nie puszczali to będzie gówno...

Opublikowano

Mówiąc, że telewizja umarła - z jednej strony macie racje, z drugiej nie.

Po pierwsze, telewizja umarła dla jednej strony społeczeństwa - tej nowe, młodej, czyli dla nas xP

po drugie, kupa ludzi nadal ogląda telewizje, są to osoby starsze (może nie stare stare, ale tak w średnim wieku).

Po trzecie, jak Ci się spierdoli komputer lub nie masz neta, to bez tv można oszaleć. Wiem z własnego doświadczenia xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzieliście ten poniższy opening ze Służącej Przewodniczącej? Co o nim sądzicie?

Jak dla mnie jest taki zły, ale osoba, która to nagrywała ma chyba nierówno pod kopułą. :D

Tego nie da się oglądać i słuchać, a w dodatku to tylko część openingu.

Żenada, ale można obejrzeć z ciekawości.

Ale ma jednak pewną wadę.

Podczas słuchania tej piosenki zauważyliście, że chwilami nie można zrozumieć słów?

To świadczy o żenującym wykonaniu czy jest czymś normalnym?

Poniżej przykłady.

https://www.youtube.com/watch?v=IT5Alx_a-mY

Od 04:37

Od 04:48

Czy ona nie mogła tego zaśpiewać wyraźnie?

Nie ma jednak to jak wersja oryginalna z polskimi napisami.

https://www.youtube.com/watch?v=rxYTuU_c-mU

W porównaniu z tym to polska wersja wygląda na amatorską.

Opublikowano

@armoro

no taki średni bym powiedział, ale bez przesady, że nie da się tego słuchać. a jeszcze na tak słabym jakościowo wideo (zarówno obraz jak i audio), to też trochę nie tak oceniać.

co do tych niewyraźnych słów no to nawet się wsłuchiwać nie musiałem i wszystko zrozumiałem.

a jak już jesteśmy przy polskich openingach, to czy kiedykolwiek jakiś polski op ci się spodobał?

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Shaman king miało zajeb.istyy polski opening

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

@armoro

no taki średni bym powiedział, ale bez przesady, że nie da się tego słuchać. a jeszcze na tak słabym jakościowo wideo (zarówno obraz jak i audio), to też trochę nie tak oceniać.

co do tych niewyraźnych słów no to nawet się wsłuchiwać nie musiałem i wszystko zrozumiałem.

a jak już jesteśmy przy polskich openingach, to czy kiedykolwiek jakiś polski op ci się spodobał?

shaman king pl op best forever

Opublikowano

No raczej nie, bo te słowa są praktycznie niesłyszalne. Jeśli sprawdziłeś dokładnie ten czas co napisałem.

To były polskie wersje amerykańskich openingów anime. I jeśli porównać z amerykańskimi to były dobre.

Trzeba pamiętać, że ten Szaman, którego oglądaliście to była wersja zamerykanizowana, a nie żaden oryginał z polskim dubbingiem.

Była cenzura i wiele innych zmian.

Polski OP:

https://www.youtube.com/watch?v=9KNCtw8be5g

Oryginalny OP:

https://www.youtube.com/watch?v=Ps0K-v0Pw0E

Całkiem inna jakość w porównaniu z tym polskim/amerykańskim shitem.

Opublikowano

No raczej nie, bo te słowa są praktycznie niesłyszalne. Jeśli sprawdziłeś dokładnie ten czas co napisałem.

To były polskie wersje amerykańskich openingów anime. I jeśli porównać z amerykańskimi to były dobre.

Trzeba pamiętać, że ten Szaman, którego oglądaliście to była wersja zamerykanizowana, a nie żaden oryginał z polskim dubbingiem.

Była cenzura i wiele innych zmian.

Polski OP:

https://www.youtube.com/watch?v=9KNCtw8be5g

Oryginalny OP:

https://www.youtube.com/watch?v=Ps0K-v0Pw0E

Całkiem inna jakość w porównaniu z tym polskim/amerykańskim s**tem.

Nie próbuj na siłę być inteligentnym, bo Ci to nie wychodzi.. Było pytanie, który polski opening był dobry.. Shaman king.. OK, ale ty k***a dodajesz sobie chyba po przez edycje elementów dodatkowe pytania "Czy był to zamerykanizowany s**t"

Nosz kurwica mnie trafia jak czytam co piszesz

Opublikowano

Nie dyskutujcie z amumu (ogólnie jakim podludziem trzeba być, by cytując to co piszę zmieniać amumu na armoro-sama...), bo nie warto - ogólnie najlepiej go do ignorowanych dodać to się odpierdoli i będzie dupę na innych forach męczył (wybacz ANSI i AniDB), 

Podstawowa zasada - nie karmić srarmoro to nie będzie was wkurwiał (trochę hipokryzja z mojej strony, ale czasami cholera bierze na to co on pisze).

W sumie... czego ja wymagam od człowiek, który mając 32 lata powinien mieć już dawno mieć żonę i dzieci, a zamiast tego wykłóca się z ludźmi w internecie, że chińskie bajki są najlepsze na świecie...

#Temat

Król Szamanów, polski opeinng - mistrzostwo! A gównomoro - dupa cicho i nie wychodź ze swojej piwnicy...

@arko - nic Ci nie poradze, że jedna komórka rakowa jest w stanie zainfekować cały organizm...

Opublikowano

Nie próbuj na siłę być inteligentnym, bo Ci to nie wychodzi..

Żenujący typ z ciebie. Ktoś taki jak ty mówi do mnie "nie próbuj na siłę być inteligentnym". :D I naucz się cytować posty, bo nawet tego nie umiesz. Jesteś podobny do tego trolla o nicku "Royal", czy jak mu tak  było.

Prezentujesz podobny prymitywizm i nieudolność w obsłudze forum (cytowanie całych postów). To ty? :D

Było pytanie, który polski opening był dobry.. Shaman king.. OK, ale ty k***a dodajesz sobie chyba po przez edycje elementów dodatkowe pytania "Czy był to zamerykanizowany s**t"

Nosz kurwica mnie trafia jak czytam co piszesz

Próbowałem wyjaśnić prostaczku, że amerykańskie wersje openingów to byle co, więc w porównaniu z nimi te polskie są dobre.

Jednak jeśli porównasz je do oryginału, to ssą.

Nie dyskutujcie z Armoro-sama.

Nie dyskutujcie z pitbulem bo nie warto. Mamusia nie nauczyła go kultury i nie wpoiła rozumu.

W sumie... czego ja wymagam od człowieka, który mając 32 lata powinien mieć już dawno mieć żonę i dzieci, a zamiast tego rozmawia się z ludźmi w internecie, że japońskie animacje są najlepsze na świecie...

Poprawiłem twój post. Na przyszłość naucz się pisać poprawnie. Zresztą człowieku jak ty się srasz. :D

I nie jesteś od tego by mówić co kto powinien, dzieciaku.

Król Szamanów, polski opeinng - mistrzostwo!

Chyba mistrzostwo dla ludzików, którzy nie mają pojęcia o anime i nic dobrego nie widzieli. :D G****o jakich mało.

Ten opening ssie, ale w porównaniu z amerykańskim to może jest trochę lepszy.

Do oryginalnego się nie umywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...