Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ogarnięcie działu "Pokemon GO"

Character

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile można? Jako iż interesuje się grą "Pokemon GO" chciałbym pomagać i wyrażać opinie w tematach, lecz w 70% tematów jest jednym wielkim spamem! Wchodzę w temat i wysyłam 10 zgłoszeń, są tam w ogóle moderatorzy czy coś? Proszę was, zróbcie coś z tym... Zmieńcie moderacje tego działu, lub poszukajcie kogoś kto naprawdę ogarnie tak MAŁY dział.

.

Opublikowano

Ile można? Jako iż interesuje się grą "Pokemon GO" chciałbym pomagać i wyrażać opinie w tematach, lecz w 70% tematów jest jednym wielkim spamem! Wchodzę w temat i wysyłam 10 zgłoszeń, są tam w ogóle moderatorzy czy coś? Proszę was, zróbcie coś z tym... Zmieńcie moderacje tego działu, lub poszukajcie kogoś kto naprawdę ogarnie tak MAŁY dział.

E? Wszystko jest ogarniane na bieżąco, to co raportujesz jest rozpatrywane, jeżeli nie nadajemy ostrzeżenia to znaczy, że wysyłasz błędny raport i to nie jest żadnym spamem. ;_; 

Jak tak bardzo chcesz pomóc działowi to dawaj raportuj, rób aktywność i zapraszamy na KidModeratora, bo tak to każdy potrafi narzekać :>

k4L2ZMS.png

Opublikowano

E? Wszystko jest ogarniane na bieżąco, to co raportujesz jest rozpatrywane, jeżeli nie nadajemy ostrzeżenia to znaczy, że wysyłasz błędny raport i to nie jest żadnym spamem. ;_; 

Jak tak bardzo chcesz pomóc działowi to dawaj raportuj, rób aktywność i zapraszamy na KidModeratora, bo tak to każdy potrafi narzekać :>

@Blaaszka

Przykład:

Temat: Bot - Download

user: działa, dzieki

user2: po chwili mam softbana, ale bot go omija

user3: poda ktoś kordy Santa Monica?

user4: po chwili mam czarny ekran, co jest nie tak?

user5: Santa Monica lepsza od Central Parku?

user6: nie wiem, nie expiłem tam

zielony - bez spamu

czerwony - luźne rozmowy, bezsensowne pytania, które nie dotyczą tematu

żółty - nie jestem pewien czy ta odpowiedź by łamała regulamin

Niektóre takie odpowiedzi stoją parę godzin, aż można już rzygać, chciałbym wejść w temat o bocie, i czytać o nim, a nie czytać głupoty zaprezentowane wyżej na czerwono...

PS. Jeżeli to co piszę jest błędne, to bardzo przepraszam, zmienię się na lepsze.

.

Opublikowano

@Blaaszka

Przykład:

Temat: Bot - Download

user: działa, dzieki

user2: po chwili mam softbana, ale bot go omija

user3: poda ktoś kordy Santa Monica?

user4: po chwili mam czarny ekran, co jest nie tak?

user5: Santa Monica lepsza od Central Parku?

user6: nie wiem, nie expiłem tam

zielony - bez spamu

czerwony - luźne rozmowy, bezsensowne pytania, które nie dotyczą tematu

żółty - nie jestem pewien czy ta odpowiedź by łamała regulamin

Niektóre takie odpowiedzi stoją parę godzin, aż można już rzygać, chciałbym wejść w temat o bocie, i czytać o nim, a nie czytać głupoty zaprezentowane wyżej na czerwono...

PS. Jeżeli to co piszę jest błędne, to bardzo przepraszam, zmienię się na lepsze.

User - spam

User2 - bez

user3 - przekierowanie do działu z kordami

user4 - bez

user5 - kordy

user6 - kordy

Ogólnie jeżeli ktoś tego nie raportuje to ciężko nam znaleźć to wszystko, bo niestety czasami ludzi przychodzą i nie wiedzą jakie standardy są, a nie możemy każdego karać, więc zazwyczaj dajemy zerówki lub wysyłamy odpowiednie PW z przypomnieniem za co można punkty dostać. 

Jak na taki mały dział, jest tam sporo roboty to fakt, jednak my jako moderatorzy nie jesteśmy robotami, którzy będą siedzieć 24/7 i monitorować każdy temat jaki się nadarzy, bo też mamy swoje życie. Mówi się łatwo, ale w rzeczywistości jest to całkiem trudna robota :v

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Blaaszka rozumiem że moderator to nie bot, ale jak coś stoi już od 9-tej to aż się dziwie..., w każdym razie, mam nadzieję że "zatrudnią" więcej moderatorów, bo to porażka jest, by było 2 moderatorów na dział... raporty co chwilę lecą.

Co do tematu, jeżeli ktoś ma jakiś inny pomysł na ogarnięcie działu, to zapraszam do dyskusji :)

.

Opublikowano

Jak dla mnie jest ok, chłopaki odwalają dobrą robotę ;)

i Karusia

Jestem na nie, bo takie propozycje i tak sa z natury odrzucane.

Opublikowano

@Blaaszka rozumiem że moderator to nie bot, ale jak coś stoi już od 9-tej to aż się dziwie..., w każdym razie, mam nadzieję że "zatrudnią" więcej moderatorów, bo to porażka jest, by było 2 moderatorów na dział... raporty co chwilę lecą.

Co do tematu, jeżeli ktoś ma jakiś inny pomysł na ogarnięcie działu, to zapraszam do dyskusji :)

Widzę Twoje raporty, ale je odznaczam, bo są w większości błędne. Dział jest ogarniany na bieżąco. 

Przykład który podałeś - sama się nim zajęłam. Te posty nie zasługiwały na warny, a na nakierowanie tak, jak wyżej Blaaszka napisał. Ktoś się pyta o kordy? To podeślij mu zbiorczy temat. Z jednym bym się nie zgodziła "dzięki, działa" - jest to dla mnie normalna informacja, że coś działa poprawnie. Owszem, mogłaby być dłuższa, ale moim zdaniem użytkownik nie powinien dostać ostrzeżenia. No, ale to też sprawa indywidualna, bo jak jeden użytkownik pisze tak wszędzie to chyba sprawa jest wtedy jasna co się z tym robi. :)

Dział jest ogarnięty.

Poza tym jest dwóch moderatorów i dwóch kidmoderatorów, wystarczy jak na taki dzialik. :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...