Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Co parę sekund CS:GO łapie ścięcie

rauespl

Pytanie

Opublikowano

Co pare sekund mam takiego ''laga'' jakby mi neta wywalało i po 3-4 sekundach znika.. czasami po 2, a czasami po paru.

W CSie czesto gine przez to, gdy mam tego laga to sprawdzam tab i nagle ping rosnie do 100/250 + i spada po paru sekundach.

Normalnie mi net chodzi, nie mam zadnych lagow, tylko mówie że co pare sekund dzieje sie cos dziwnego ze jakby mi neta wywalalo i strasznie ping rośnie i pózniej spada..

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jest problem z łączem. Jeśli lecisz na wifi to spróbuj podłączyć bezpośrednio kablem router <=> komputer i zobacz czy zadziała. Jeśli będzie działało to masz słabą antenę w karcie sieciowej/routerze/obu. Jeśli nie będzie działać dzwoń do dostawcy.

Opublikowano

nie.. wszystko mam powyłączane w czasie grania.. o każdej porze tak jest w nocy, w dzień.

napewno nie jest to żaden wirus

Wcześniej nie doczytałem.

Mówisz że masz tyle pingu, to coś masz nie tak z internetem, nie zwolnił ci czasem albo czy nie masz jakiś innych problemów ?

Opublikowano

Skoro możesz sprawdzić taba podczas ścinki to wyeliminowałbym podejrzenie, że to sprzęt szwankuje. Jakby cała gra dostawała freeze to byś nie wszedł w tabele. Jak sprawa wygląda w innych grach wymagających internetu? 

Opublikowano

Skoro możesz sprawdzić taba podczas ścinki to wyeliminowałbym podejrzenie, że to sprzęt szwankuje. Jakby cała gra dostawała freeze to byś nie wszedł w tabele. Jak sprawa wygląda w innych grach wymagających internetu? 

nie wiem jak to wygląda w innych grach, bo przewaznie gram tylko w cs.. ten komp mi nie pozwala na więcej.

ale sprawdze np. w metinie i dam info.

Aha no i tak tutaj nie chodzi o laga gry, że mi komp szwankuje tylko ścina internetu.

edit. jest to samo, nagle wszystko w miejscu stoi i sie odmula po paru sekundach..

Opublikowano

Oczywiście mamy zgadywać jaki masz komputer i od razu podać rozwiązanie ?

Jak na razie wynika z opisu że masz za słaby sprzęt, na pograniczu wymaganej konfiguracji albo za bardzo obciążony system usługami i programami, to samo może dotyczyć internetu, za duże obciążenie przez innych.

jak niby miałbym miec sciny internetu przez to że mam słaby komputer? zawsze przy graniu mam wyłączone programy, fps mam z 80-100. Ping na zagranicznych serwerach z 40-50

Tutaj pewnie problem jest gdzie indziej.. ale nie wiem gdzie.

nawet jak nikt nie siedzi u mnie na wifi to mam te ściny xD

Opublikowano

Oczywiście mamy zgadywać jaki masz komputer i od razu podać rozwiązanie ?

Jak na razie wynika z opisu że masz za słaby sprzęt, na pograniczu wymaganej konfiguracji albo za bardzo obciążony system usługami i programami, to samo może dotyczyć internetu, za duże obciążenie przez innych.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nadal nie udzieliłeś odpowiedzi na pytanie. 

Widocznie to błąd systemu albo programów co sobei zainstalowałeś, szukaj tam głównie problemów. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...