Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cała prawda o Hostingu Enderchest.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem jakie problemy są z VPS/Dedykiem. Na takiej maszynie wystarczy tylko zainstalować Jave oraz Screen. Opcjonalnie jeśli chcemy możemy zainstalować serwer WWW/SQL/TS czy inne usługi do komunikacji bądź narzędzia do pomocy w utrzymaniu tego. Co do "A mam tylko jeden rdzeń a miałem mieć więcej", no tak można mieć i sto rdzeni ale nic to nie zmieni gdyż serwer minecrafta działa na single-core i UWAGA używa tylko jednego rdzenia przez co jest potrzebna dobra wydajność tegoż jednego rdzenia a majać VPS/Dedyka możemy sobie ustawić na jakich rdzeniach co ma działać i odciążyć jeden rdzeń by całe zasoby szły na Serwer mincrafta.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z vpsami także trzeba uważać. Do serwerów gier nie wybiera się wirtualizacji OpenVZ, nie rzadko może nas spotkać informacja "Przydziela się zasoby gwarantowane, dedykowane dla VPS zasoby sprzętowe do których musi mieć dostęp zawsze oraz te, które mogą być osiągnięte chwilowo, gdy serwer nie jest obciążony." Wtedy działanie serwera może wyglądać tak jak w pierwszym poście. Zawsze najlepiej jest wybrać wirtualizacje minimum XEN/KVM.

Opublikowano

@Damian masz racje z vps przeważnie wiąże się to ryzyka dlatego jak już komuś coś polecam to tylko i wyłącznie dedyki. A jeśli ktoś chce mieć sprawdzone i i bez problemów z supportem to jedynie bym polecił OVH i SoYouStart które także przynależy do OVH.

Opublikowano

Znam te 'oferty bez limitu' które okazują się tylko hasłem reklamowym. Osobiście nie polecam ;)

Opublikowano

Miałem tam server żeby zobaczyć ten Enderchest
1. Serwer po pierwszym dniu zaczął szwankować.
Procesor nie wyrabiał, RAM oraz Dysk.
Choć tylko zbudowałem 3 drzewa.
2. Po dwóch dniach enderchest zabawił się uczuciami klientów:  

a8a6a0e4660c43f6aa655ff89756a899.png

3. Miałem Universal.
Wyłączyłem kartę z enderchest.pl i nie wchodziłem tam więcej. oraz na serwer
4. Napisałem do supportu o universal i o szwanku sprzętu. 0 odpowiedzi. Zamknęli temat bez udzielenia pomocy

Szczerze? Wole VPS oraz OVH

Chcesz się dowiedzieć nieco o mnie? Zapraszam na mój profil ?

Opublikowano

Dziwne to wszystko. Najpierw wszyscy chwalicie i wielbicie EChesta jaki to jest super

hosting, że dobre ceny (bo są dobre ceny) a teraz nagle zmiana o 180st. Po raz:

Kontakt z BOK: Nie odpowiadają na pytania typu:

cześć, mój serwer nie działa co powiecie?
mogę prosić o szybki kontakt?
kiedy odpiszecie?

A serwery też nie są złe, tylko wkurza jedynie to ich kombinowanie w maszynach i serwerach.

Jeszcze raz mówię - nie polecam vpsów, ponieważ w razie niespodziewanego problemu możecie

liczyć tylko na siebie (mówię o serw. minecraft) maszyna jest po prostu wasza. Więc uprzedzam

was do tego typu rozwiązań, a moim zdaniem warto poszukać serwera vps na Ślask data-center ;)

Nie rozumiecie?

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Jestem ciekaw co teraz będzie z tymi pseudo serwerami EasyHC, które stały na tych serwerach "bez limitu" za 30 zł. xD

Generalnie wszystkie hostingi ostatnio się popsuły, bo po prostu mniejsze zainteresowanie jest. CraftServe, Fiberhost, teraz Enderchest - wszyscy zaczynają mieć coraz bardziej wyjebane. xD

A że tych Unlimitedów już nie ma to akurat się nie dziwie. Jak jeden z drugim kretyn kupił serwer za 30 zł i zużywał 50% zasobów CPU z maszyny za 300 zł, to nic dziwnego, że usunęli.

5465845486.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

by było 200% lepiej gdyby dodali możliwość wgrania własnego bukkita / spigota / paper spigota, bo mam przez ich silniki problemy z serwerem 0 lagów 8 graczy i nagle bez żadnego błędu w konsoli ani nic nagle mega lagi (zacina się animacja na tabliście) i serwer stop jakby ktoś zatrzymał proces javaw.exe w menadżerze zadań (tak wiem że oni mają na linuxie iks de).

e4b096b37244490c9ee6798b35140bc1.png

przed chwilą serwer znów się wyłączył :P

koniec Logu:

[17:00:04 INFO]: [AuthMe] Daniel04 logged in!
[17:00:07 INFO]: » Polub nasz FB i badz na biezaco!
[17:00:07 INFO]: » facebook.com/xtremcraft
[17:00:07 INFO]: » na FB sa konkursy i ogloszenia!
[17:00:14 INFO]: DinusPl wywołał komendę: /home

Wykresy:

68df253b57f741478270db4e90c1155d.png

tam gdzie nie ma Ramu tam serwer padł...

@1361622928-U485574.pngEnderChest mistrzowie HTML'a !

148781a460f04e6b9bb3b2c943a26fb8.png

Opublikowano

Tsa, tak wyglądają właśnie oferty "bez limitu" i szczególnie na hostingu Enderchest, zawsze będę takie zdania żeby kupić VPS'a.

Opublikowano

@Givenchex

Wrajac do tematu pingu, zanim wypowiesz sie polecam sie zapoznac jak dziala serwer i system tickow

Serwer bukkita jest oparty na "tickach", dzieki czemu uwierz mi nie odczujesz duzej roznicy pomiedzy pingiem 50 a 80, powiem Ci wiecej sprawdzalem ze na 130 pingu gra sie dalej tak samo :)

@MKMethosPL

Enderchest do dzis uzywa moich silnikow udostepnionych i nieudostepinonych bez mojego zezwolenia zarabiaja na tym :)

Opublikowano

@Givenchex

Wrajac do tematu pingu, zanim wypowiesz sie polecam sie zapoznac jak dziala serwer i system tickow

Serwer bukkita jest oparty na "tickach", dzieki czemu uwierz mi nie odczujesz duzej roznicy pomiedzy pingiem 50 a 80, powiem Ci wiecej sprawdzalem ze na 130 pingu gra sie dalej tak samo :)

@MKMethosPL

Enderchest do dzis uzywa moich silnikow udostepnionych i nieudostepinonych bez mojego zezwolenia zarabiaja na tym :)

Aha, nie wiedziałem, a czym wyróżniają się "twoje silniki"?

mam taki problem że serwer bez powodu się wyłącza tak więc, co jest przyczyną?

• 4 lata później...
Opublikowano
Dnia 16.08.2016 o 03:31, PanTobi napisał:

^_^ Enderchest... ahh jedno z najgorszych co może być...

na przyszłość zapraszam do pukawki :)...

mili ludzie i polecam zmienienie typu konwersacji z "oficjalny" na "luźny" każdemu milej się pracuje

prawdę mówiąc nie dziwi mnie to :)...

sam posiadałem wiele serverów ale wszystkie na pukawce i czasami fakt faktami były np. problemy że

oferta bez limitu a czegoś serverowi brakuje ale administracja w kilka sekund bez zbędnych problemów poprawiała wszystko

w sumie juz samo wejście na stronę ender i pukawki robi różne wrażenie...

moim zdaniem na zysk pukawki ;x...

Pukawka to śmieć

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
2 godziny temu, niemamnickuxd napisał:

Mi enderchest działa pięknie, wiem, mamy kwiecień 2021

Przy 5-10 graczach może tak, ale powyżej zaczynają się lagi nawet na najdroższym pakiecie. Enderchest jest najzwyklejszym scamem, gwarantowanego ramu dają ci 256mb w każdym pakiecie (tak samo jak titanaxe i craftserve) oraz oferują nieistniejące procesory "15,2 GHz". 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam na serwerze po 20 graczy max i mi przy 17-18 lagowało, rozłożyłem graczy na 4 tryby więc nie ma problemu :)
Cóż za problem zrobić Survival v2... Wiem, pieniądze, nic nie płacę, gracze opłacają całość :)
Przy mniejszych sieciach stojących na hostingach wręcz poleciłbym pakiet starter pod lobby

Opublikowano
11 godzin temu, niemamnickuxd napisał:

Ja mam na serwerze po 20 graczy max i mi przy 17-18 lagowało, rozłożyłem graczy na 4 tryby więc nie ma problemu 🙂
Cóż za problem zrobić Survival v2... Wiem, pieniądze, nic nie płacę, gracze opłacają całość 🙂
Przy mniejszych sieciach stojących na hostingach wręcz poleciłbym pakiet starter pod lobby

Sam właśnie pokazałeś jaki ten hosting jest śmieciowy. Lagi przy 20 graczach... Minehost bez żadnych spadków tps by tylu utrzymał na najtańszym pakiecie, a na pukawce za 28zł/msc niektórzy trzymali nawet 70 graczy bez lagów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.06.2021 o 18:12, niemamnickuxd napisał:

Nawet  bym się przeniósł, ale nie chce mi się robić od nowa itemshopa itd., zbierać diax na mclista...

Ktoś jeszcze używa mclista? XD

Problem sklepu możesz rozwiązać - gshop.pl

Niektórzy polecą Minehost, a ja polecam VPS od lvlup.pro - działa wyśmienicie 😄

Opublikowano
12 godzin temu, AlexsanderARG napisał:

polecam VPS od lvlup.pro

Lvlup w porównaniu z zagranicznymi hostingami taki dobry nie jest. Małe porównanie lvlupa z bloomem:

Lvlup za 351,90zł - ryzen 7 3800x (4 wątki), 30gb ramu, 300gb nvme

Bloom za 267,67zł - ryzen 9 5950x (6 wątków), 24gb ramu, 360gb nvme

Na bloomie zapłacisz ~80zł mniej za 50% więcej wątków nowszego procesora i dodatkowe 60gb miejsca na dysku. Ram w tym przypadku nie ma większego znaczenia, ponieważ jak wiadomo, dla pojedynczego serwera Minecraft nie powinno przypisywać się więcej niż 16gb (a najlepiej przypisać 12gb).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...