Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Komenda Give

bulit123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż chciałbym do Bloku Poleceń dać komendę aby dawała najbliższemu graczowi Diamentowy Kilof o nazwię "Kopacz Obsydianu" z enchantem Efektywność 5 który może niszczyć tylko Bloki Obsydianu ... Próbuje już godzinę zrobić taką komende ale niezbyt mi się udaję Mógłbym liczyć na pomoc jakiegoś bardziej zaawansowanego gracza minecraft który ogarnia Bloki Poleceń i komendy :v?

Opublikowano

@up

Da się.

Ja nie znam się na bloku poleceń ale mogę ci podpowiedzieć jak to ma działać.

Gracz dostaje kilof. Nazwany itp...

Gdy próbuje niszczyć jakiś blok jest to sprawdzane i przetwarzane na informacje czy jest to obsidian.

Jeżeli jest to może niszczyć dalej, a jeżeli nie to np: dostaje od nowa ten kilof co stopuje akcje kopania, albo po zniszczeniu bloku on się regeneruje.

CWeKkdQ.png

Opublikowano
/give @p minecraft:diamond_pickaxe 1 0 {display: { Name:"Kopacz obsydianu" }, Unbreakable: 1, ench: [{id: 32, lvl: 5}], CanDestroy: ["minecraft:obsidian"]}

nie sprawdzałem, czy działa

Opublikowano
/give @p minecraft:diamond_pickaxe 1 0 {display: { Name:"Kopacz obsydianu" }, Unbreakable: 1, ench: [{id: 32, lvl: 5}], CanDestroy: ["minecraft:obsidian"]}

nie sprawdzałem, czy działa

Działa, Bardzo Dziękuję  ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...