Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem, ponieważ nie mogę przesyłać ikonek, zwykle jest to problem przekierowania portów w routerze, ale mam chyba wszystko dobrze zrobione, porty które odblokowałem:
9987  - UDP
10011 - TCP
30033 - TCP
Mam dwa urządzenia serwerowe, na jedno są wszystkie porty odblokowane, a na drugie tylko porty teamspeak'a.
Daję zrzut ekranu poniżej:

5NKByxP.png

UdkoL6S.png
Możliwe jest to, że dlatego że mam wszystkie porty na LAN:104,  a gdybym zrobił tak, że wszystkie porty prócz 9987, 10011, 30033, na 104, a reszta na 107, bo możliwe jest to że router próbuje odnaleźć ten serwer na 104...
Za pomoc będę wdzięczny.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

@Borygard
Sprawdziłem, i według tej strony, wszystkie porty są zablokowane, a mogę łączyć się z serwerem teamspeak z zewnętrznego adresu IP (przez domenę), zresztą udało mi się rozwiązać problem, wystarczyło przekierować wszystkie porty na LAN.107 i przesyłanie/pobieranie ikonek działa, ale czekam jeszcze na rozwiązania, bo nie bardzo pasuje mi mieć przekierowane wszystkie porty na LAN.107.
boPL6CZ.png

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze, wszystko działa, dziękuję wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...