Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

InsygniaMU [S6EP3] [EXP 50] [NO WEBSHOP] [HARD]

Rydzykk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie, że gównoburza się skończyła. :)

Można prosić o wyczyszczenie tematu? Wydaje mi się, że to nie jest do końca zachęcające. Proponuje pozostawić tylko istotne informacje.

Czekam na start, szkoda, że pod koniec mojego urlopu ale trudno :D

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepiej jakby cofka była co rr do 260/280/300/320/340 i potem  od nowa a staty by zostawały ... Wynik max statów 32 767 uzyskałoby się po 200+ rr. Im dłuższa zabawa tym lepiej :)

Co do reszty ustawień nie mam zastrzeżeń, jedynie zmieniłbym ilość opcji do 4 (dd/ref/hp/rate- jedyne przydatne opcje do PvP) :P z możliwością wbijania samemu opcji za jakieś nagrody czy coś ( przykład wypadnie nam item z 2 opcjami,wychodzi na to ,że jest kiepski bo trzeba polować na 3) i tu by właśnie przydały się jakieś nagrody albo np Kundun Mark +13 (na moim dawnym serwerze były) które można było zdobyć w eventach u GM/Admina i następnie wymienić za np wbicie opcji DD w dany item ;)

NP:

15 KM+13 - HP

20 KM+13 - DD

25 KM+13 - REF

30 KM +13 - DSR

W każdym bądź razie polecam ;)

Opublikowano

"Wiele nowych eventów dodanych tylko dla InsygniaMU" -> czyli takie które można znaleźć na innych serwerach. Nie ma plików które byłyby ustawiane specjalnie pod jeden serwer, chyba że jesteście koderami i napisaliście własne, ale do tej pory znam tylko jedną osobę, która to potrafi (propsy Sobiech)

"Zaufany Team" - jak mam zaufać komuś kogo nie znam? :) poprosiłbym o jakieś informacje na temat poprzednich serwerów, ilość osób online i przede wszystkim dlaczego padły. Poza tym mamy zaufać komuś kto tutaj na forum poszukuje koderów, lub pisze w ten sposób: "Niestety 2gi koder zrezygnowal "olał temat"ograniczacza resow nie ma sensu dalej przedłużać poustawiamy/poprawimy błędy i niedługo wystartujemy niestety bez ograniczacza resow lecz mimo tego myślę że serwer przypadnie wam do gustu." zabieracie się za coś nie mając w swojej ekipie ludzi którzy się na takich rzeczach znają? dobre sobie :D

"Brak możliwości kupna przedmiotów w grze za realną gotówkę" DAFUQ?! a założymy się, że można? problem polega tylko na tym, że raczej już nie ma idiotów którzy by chcieli kupić przedmioty na prywatnym serwerze :D

"Support 24/7, Administracja czuwa nawet w nocy !" zobaczymy :) bądźcie pewni, że będą pytania o pierwszej/trzeciej czy piątej nad ranem.

"8. Swietna doświadczona ekipa, która wie co robi ." ale nie wie jak napisać skrypt do ograniczenia resów? :D serio myśleliście że nikt tego nie zauważy?

"TECHNIK - Admin Serwera ze strony technicznej i FAQ" ostatnie, czyli FAQ mnie rozwaliło, do tego też potrzebne są umiejętności? :D

Opublikowano

Najlepiej jakby cofka była co rr do 260/280/300/320/340 i potem  od nowa a staty by zostawały ... Wynik max statów 32 767 uzyskałoby się po 200+ rr. Im dłuższa zabawa tym lepiej :)

Co do reszty ustawień nie mam zastrzeżeń, jedynie zmieniłbym ilość opcji do 4 (dd/ref/hp/rate- jedyne przydatne opcje do PvP) :P z możliwością wbijania samemu opcji za jakieś nagrody czy coś ( przykład wypadnie nam item z 2 opcjami,wychodzi na to ,że jest kiepski bo trzeba polować na 3) i tu by właśnie przydały się jakieś nagrody albo np Kundun Mark +13 (na moim dawnym serwerze były) które można było zdobyć w eventach u GM/Admina i następnie wymienić za np wbicie opcji DD w dany item ;)

NP:

15 KM+13 - HP

20 KM+13 - DD

25 KM+13 - REF

30 KM +13 - DSR

W każdym bądź razie polecam ;)

a czy przypadkiem 4 opcje to nie będzie już pospolite f.o ? bez sensu zwłaszcza że będą sety socketowe. 3 opcje dają przymus wyboru opcji, musisz z czegoś zrezygnować i to jest dobre rozwiązanie (granie setem f.o jest bez sensu bo w pvp wygra osoba która szybciej się wypotuje)

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano

3 opcje to też prawie jak F.O :). Ale widzę temat się rozwija, pomysłów dużo. Jestem sceptycznie nastawiony ostatnio do areny no ale. Jak będzie wyglądać kwestia AFK? Czy wg. Was opcja zakaz AFK na arenie ale zezwolone poza nią (albo na wyższych mapach poza areną?) Ma to sens? Ja np. wole zostawić postać na uboczu i farmić AFK. Nie muszę siedzieć na arenie.

Opublikowano

Co to w ogóle za absurdalny pomysł żeby zakazywać AFK. Ludzie będą latać, sprawdzać i podpierdzielać do admina? XDDD

Opublikowano

Uwaga wazna aktualizacja!

W ostatniej chwili otrzymaliśmy informacje od kodera ze wykona dla nas skrypt opóźniacza resów lecz jest problem ponieważ już jutro planowaliśmy wystartować.

Skrypt otrzymamy prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia będzie trzeba również go przetestować mamy do was pytanie czy chcecie poczekać i przełożyć start na 19:08:2016 czy wystartować w dniu jutrzejszym bez niego?

Zrobiłem ankietę w której możecie glosować czy startujemy z planowanym terminem czy też czekamy na skrypt opóźniacza resow .

W razie gdyby start został by przełożony przygotujemy dla was rekompensatę za ten poślizg w postaci zwiększonego EXPA +50% oraz zwiekszymy drop do 45% przez 5 dni

Dla tych którzy nie były na zapowiedzi wyjaśnię o jaki opozniacz chodzi nie o zrobienie jakiejś ograniczonej ilości resow lecz o skrypt co był kiedyś na x-world a mianowicie możesz zrobić resa np raz na 3 dni a VIP 2 dni wyrównalo by to grę między osobami pracujacymi/uczacymi się a takimi co nic nie robią tylko całe dnie graja.

Opublikowano

Nie chcę mi się czytać poprzednich postów, ale jeśli chodzi o opóźniacz resów na zasadzie maksymalnej liczby resów danego dnia, to masz taką opcje w samych plikach których używasz xde. Nie trzeba do tego zamawiać usług u tzw. kodera. 

iHacks  <3

Opublikowano

Nie chcę mi się czytać poprzednich postów, ale jeśli chodzi o opóźniacz resów na zasadzie maksymalnej liczby resów danego dnia, to masz taką opcje w samych plikach których używasz xde. Nie trzeba do tego zamawiać usług u tzw. kodera.

Nie tu nie chodzi o zrobienie jakiejś ograniczonej ilości resow lecz o skrypt co był kiedyś na x-world a mianowicie możesz zrobić resa np raz na 3 dni. a VIP co 2 dni wyrównalo by to grę między osobami pracujacymi/uczacymi się a takimi co nic nie robią tylko całe dnie graja.

Opublikowano

Ogranicznik, ogranicznikiem, ale czemu na serwerze ma być jednak Arena?! Przecież wyraźnie nikt jej nie chciał, oprócz jakiegoś opóźnionego w rozwoju krzykacza, który sobie ubzdurał, że to ma być drugi freedom. Pan Admin najpierw twierdzi, że to ma być serwer inny niż wszystkie, po czym daje się zmanipulować jak małe dziecko. Szkoda. Zapowiadało się przyzwoicie. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie tu nie chodzi o zrobienie jakiejś ograniczonej ilości resow lecz o skrypt co był kiedyś na x-world a mianowicie możesz zrobić resa np raz na 3 dni. a VIP co 2 dni wyrównalo by to grę między osobami pracujacymi/uczacymi się a takimi co nic nie robią tylko całe dnie graja.

Jeśli używasz plików muemu  to możesz to ustawić w komendzie /reset limit dzienny , tygodniowy , miesięczny  

O tym właśnie myślałem. Gdybyś zdecydował się na rozwiązanie z plików, to najmniejsza ilość resów jednego dnia wynosiłaby 1. Jeden reset na dzień to wcale nie tak dużo :P. Dalej możesz tym manewrować i ustalić limit na tydzień/miesiąc.

iHacks  <3

Opublikowano

Znawcy plików muemu :) 

Na tych plikach jest źle zakodzone w kodzie i nie działa ograniczenie 1 resetu do 1 dnia czy innej wartości. 

Możesz robić resety do woli mimo ograniczenia resetów, testowałem sprawdziłem. 

Opublikowano

Na tych plikach jest źle zakodzone w kodzie i nie działa ograniczenie 1 resetu do 1 dnia czy innej wartości. 

Po to jest dostępny kod, u mnie wszystko działa. 

Edit: Odpaliłem na szybko pliki u siebie na PC żeby sprawdzić czy to faktycznie NIE DZIAŁA. Nagrałem krótki 2 minutowy film, polecam:

iHacks  <3

Opublikowano

Po to jest dostępny kod, u mnie wszystko działa. 

Edit: Odpaliłem na szybko pliki u siebie na PC żeby sprawdzić czy to faktycznie NIE DZIAŁA. Nagrałem krótki 2 minutowy film, polecam:

Zwracam honor, odpaliłem u siebie na starych 1 plikach jakie wydało MuEmu i nie działa.. Pobrałem chyba najnowsze i działa. 

Opublikowano

Kiedy będzie strona działać?

Przeciez ten server nie wystartuje. Admin zleje sprawe, tak samo jak mpc nie dzialalo i server mial startowac to nawet info na stronie nie bylo, czemu startu nie ma xD

P.S admin mowil, ze w dniu startu doda zapowiedz/publikacje na RZ i tego tez nie zrobil, wiec to tylko swiadczy jak bedzie przygoda na tym servie wygladac 

Opublikowano

Przeciez ten server nie wystartuje. Admin zleje sprawe, tak samo jak mpc nie dzialalo i server mial startowac to nawet info na stronie nie bylo, czemu startu nie ma xD

Co zleje? Serwer ma dopiero swój pierwszy wygłoszony start. Mpc nie działało, jak trwały testy serwera.

Serwer wystartuje zgodnie z planem, strona za 5 min będzie online.

Publikacja na ragezone była, ale usuneli, dodaje nową.

Opublikowano

Co zleje? Serwer ma dopiero swój pierwszy wygłoszony start. Mpc nie działało, jak trwały testy serwera.

Serwer wystartuje zgodnie z planem, strona za 5 min będzie online.

Publikacja na ragezone była, ale usuneli, dodaje nową.

nie klam kolego, bo rozmawialem z Toba na fb, przez Twoj fanpage, ktory z reszta jest usuniety... Natomiast pierwsza data startu to 16.07

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...