Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mchc działa tylko na vpn

Marceli1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem;

Gdy gram w wota, cs go jest ok, ale gdy włączam minecraft to działają mi wszystkie serwery oprócz mchc :/ co ciekawe gdy włączę vpn (hide.me) mogę połączyć się bez problemu... o co chodzi? Sprawdzałem to na laptopie i pc.

Java najnowsza

Router TP-LINK Wireless Router WR340G Połączony z tym drugim

Drugi router też jakiś tp link dls albo adsl kappa

Gdy miałem liveboxa wszystko działało.

Internet orange.

Próbowałem sposoby z tych pseudo poradników na yt aby dodać mc do firewalla żadnych rezultatów.

post-1230921-0-68626400-1470505014_thumb.png

Pozdrawiam Paweł.

EDIT

Nwm co to daje ale podam IP Address:

IP Address

192.168.1.2

Subnet Mask:

255.255.255.0

Default Gateway:

192.168.1.1  w tym drugim routerze jest 192.168.0.1 ustawiłem tak aby mogły współpracować.

b8vA8z.png

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem;

Gdy gram w wota, cs go jest ok, ale gdy włączam minecraft to działają mi wszystkie serwery oprócz mchc :/ co ciekawe gdy włączę vpn (hide.me) mogę połączyć się bez problemu... o co chodzi? Sprawdzałem to na laptopie i pc.

Java najnowsza

Internet orange.

Próbowałem sposoby z tych pseudo poradników na yt aby dodać mc do firewalla żadnych rezultatów.

attachicon.gifblad.PNG

Pozdrawiam Paweł.

EDIT

IP Address

192.168.1.2

Subnet Mask:

255.255.255.0

Default Gateway:

192.168.1.1  w tym drugim routerze jest 192.168.0.1 ustawiłem tak aby mogły współpracować.

Sprawdź na jak działa na innym serwerze, granie na VPN'ie nie ma sensu, bo ping będzie tragiczny. Płatny VPN może jakoś by dał radę, ale darmowy do gier to kicha.

strange1.jpg

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem;

Java najnowsza

Internet orange.

attachicon.gifblad.PNG

Pozdrawiam Paweł.

EDIT

IP Address

192.168.1.2

Subnet Mask:

255.255.255.0

Default Gateway:

Sprawdź na jak działa na innym serwerze, granie na VPN'ie nie ma sensu, bo ping będzie tragiczny. Płatny VPN może jakoś by dał radę, ale darmowy do gier to kicha.

Ja akurat mam ten hide.me i jakoś daję rade pingi normalne 100 pingu, ale właśnie granie bez vpn było by bardziej komfortowe a tym bardziej że w tym vpn'ie mam tylko 2gb na miesiąc :| Inne serwery normalnie bez vpn działają (hupixel itp)

b8vA8z.png

Opublikowano

@MiniOdkop

W takich sytuacjach zaleca się iść na ts3 serwera MCHC i czekać na administracje.

Oni częstą umieją pomóc.

Niestety jest to czasochłonne lecz warto.

A do czasu pomocy wystarczyło używać vpn'a albo starego routera.

CWeKkdQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...