Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz a karta graficzna

adrian237

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej kup rozdzielacz z jednego 3 pin na 2x3pin:

http://allegro.pl/aab-c7-rozgaleznik-zasilania-3-pin-2-x-3-pin-i4849541836.html

Dzięki temu wszystkie wentyle podłączysz do płyty głównej. Tylko upewnij się, czy oba to są na 3pin, bo miałem M20 i tam jeden wentyl był na złącze molex.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ale ja mam w płycie wejście 4 pin czyli od lewej strony trzeba było by wsadzić ten rozdzielacz i 1 pin po prawej zostawić? 

Wentylatory jakie mam w obudowie były odrazu wmontowane w obudowę 1 na froncie i 1 na tyle. Mają takie same wejścia i te same napisy tzn Case Fan 120 i jeszcze coś tam na dole ale wszystko takie samo ( z tyłu a z przodu wiadomo logo silentium pc ) 

Co to znaczy że jeden był na wejście molex?

@miszkurkam

Opublikowano

Ale ja mam w płycie wejście 4 pin czyli od lewej strony trzeba było by wsadzić ten rozdzielacz i 1 pin po prawej zostawić? 

Wentylatory jakie mam w obudowie były odrazu wmontowane w obudowę 1 na froncie i 1 na tyle. Mają takie same wejścia i te same napisy tzn Case Fan 120 i jeszcze coś tam na dole ale wszystko takie samo ( z tyłu a z przodu wiadomo logo silentium pc ) 

Co to znaczy że jeden był na wejście molex?

@miszkurkam

U góry płyty (patrząc na płytę po otwarciu obudowy) masz CPUFAN1. Do niego podłączasz wentylator od chłodzenia procesora. Drugie takie wejście, ale już oznaczone napisem SYSFAN1 masz po lewej, na mniej-więcej środku płyty. Do SYSFAN1 podłączasz wentyl lub rozdzielacz który ci podałem. Dzięki rozdzielaczowi podłączysz także drugi wentylator (płyta ma tylko jedno miejsce na wentylator w obudowie, dlatego przyda się ten rozdzielacz).

Takie złącze w zasilaczu. Skoro nie masz takiego przy wentylu, to znaczy, że musieli zmienić go na zwykły.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

No tyle to i ja wiedziałem :D Byłem dzisiaj u typa i kazał mi przyjść jutro bo nie mógł znaleźć :) Wgl jakbym miał na przykład coś źle podłączone to mógłbym coś spalić?

Opublikowano

No tyle to i ja wiedziałem :D Byłem dzisiaj u typa i kazał mi przyjść jutro bo nie mógł znaleźć :) Wgl jakbym miał na przykład coś źle podłączone to mógłbym coś spalić?

nie, po prostu by sie nie uruchomilo/zle dzialalo w zaleznosci co i jak zle podpiales.

Opublikowano

Witam ponownie.
komputer działa, windows zainstalowany tylko teraz pytanie czy do tej płyty głównej jest wejście na router. Jest jakieś podobne ale nie wiem do czego jest i nie pasuje :)

@Edit

Ok nie ważne jestem poprostu głupi. Jednak to wejście co podobnie wygląda jest dobre i pasuje ale było trudno włożyć ten kabel do niej :) wszystko działa prawidłowo :D 

Jak mam tylko pulpit to procek osiąga temperature 35stopni a jak robilem test w tym programie od msi to przy obciazeniu 55stopni. To dużo czy normalna temperatura?

Opublikowano

to dobrze :D

Gram sobie teraz w csa i muszę powiedzieć że trochę trudno się przyzwyczaić jak ma się 20fps a teraz 200 fps xD 

@f4lcon dzięki za wszystko bo ty odpowiadałeś mi najczęściej w moich tematach i mądrze :D Innym użytkownikom także dziękuje za pomoc 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...