Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ggez_pez.png

GGEZ_mody.png

y2JPe0s.png

http://www.technicpack.net/modpack/gg-ez-survival.882670

TechLauncher: GG-EZ survival

TechLauncher NoN-Premium:

https://www.hackphoenix.com/technic-launcher/

maszyna.png

Za polecanie serwera innym użytkownikom jest wynagrodzenie jako Super-Gracza(możliwość /tpa)

Wymagana ilość zaproszonych: 4

w3sXicP.png 

Wkrótce:

Discord: https://discord.gg/wN7Yu

6244214544943521445569.png

rafalohaki.jpg
  • Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Brak opisu serwera, prezentacja nie zachęca do zainteresowania się tym serwerem.

Jak widać brak listy modów jeszcze, trwa cały czas konfiguracja plików

rafalohaki.jpg
Opublikowano

Czy można podać własne propozycje modów? Czy w takim wypadku trzeba czekać nieskończoność, czy raczej da się dodać coś w miarę szybko? Mój typ na dziś to: Gadomancy, addon do Thaumcrafta. BTW, jeśli chodzi o Thaumcrafta, addony itp. to chętnie służę radą i pomocą. Moich typów jest więcej, podam je trochę później :D

bipsMal.png

Opublikowano

Czy można podać własne propozycje modów? Czy w takim wypadku trzeba czekać nieskończoność, czy raczej da się dodać coś w miarę szybko? Mój typ na dziś to: Gadomancy, addon do Thaumcrafta. BTW, jeśli chodzi o Thaumcrafta, addony itp. to chętnie służę radą i pomocą. Moich typów jest więcej, podam je trochę później :D

Można propozycje jakieś dodać jak coś

ps. Jest 5-8 dodatków do thaumcrafta jeśli pamiętam ale gadomancy jest według mnie troche bezsensowny

rafalohaki.jpg
Opublikowano

Brak opisu serwera, prezentacja nie zachęca do zainteresowania się tym serwerem.

mogł/abyś usunąć cytat "brak opisu"

Opis jest wystarczająco duży, jeżeli wiesz co to opis.

rafalohaki.jpg
Opublikowano

Poza Forbidden Magic nie widzę na liście żadnego dodatku do Thaumcrafta, a Gadomancy w mojej opinii jest teraz najlepiej dopracowanym addonem, który nie dodaje bezsensownych przedmiotów, a rozwija możliwości, w przeciwieństwie do Forbidden Magic, który pełni tylko rolę crossovera. Gadomancy ogólnie jest ulepszonym połączeniem dwóch dobrych dodatków do Thaumcrafta i nie widzę żadnego powodu dla którego tego moda można by nie dodać.

bipsMal.png

Opublikowano

Poza Forbidden Magic nie widzę na liście żadnego dodatku do Thaumcrafta, a Gadomancy w mojej opinii jest teraz najlepiej dopracowanym addonem, który nie dodaje bezsensownych przedmiotów, a rozwija możliwości, w przeciwieństwie do Forbidden Magic, który pełni tylko rolę crossovera. Gadomancy ogólnie jest ulepszonym połączeniem dwóch dobrych dodatków do Thaumcrafta i nie widzę żadnego powodu dla którego tego moda można by nie dodać.

poprawna lista modów: https://www.dropbox.com/sh/0p7ta78bkpeeqz5/AADsQwk0zHzATVHGgzvzGuUwa?dl=0

rafalohaki.jpg
Opublikowano

Jedyne co dodane do listy to Thaumic Energetics, który z kolei jest bardzo dobrym pomysłem, łączy magię z techniką i magicbees, czyli kolejna integracja. Ja bez Gadomancy raczej nie wbije, bo po chwili znowu zacznę się nudzić.

Reszta moich propozycji:

• Thaumcraft NEI Plugin
  • Goki Stats Mod *
  • Overpowered Inventory * - backpacki kopiują, a to nie :D
  • TooManyDanyOres * lub coś podobnego żeby pozbyć się sześciu rodzajów tinu w inventory!

* - ważna jest dobra konfiguracja.

Polecam usunąć Blood Magic, mod ogólnie jest bardzo niezbalansowany, umożliwia griefowanie i psuje zabawę innymi modami (wszystko łatwiej osiągnąć niewielkimi kosztami). Backpacki kopiują!

Mam też nadzieję, że dodanie Biomes O' Plenty nie spowoduje braku biomów i konstrukcji z Thaumcrafta.

bipsMal.png

Opublikowano

Jedyne co dodane do listy to Thaumic Energetics, który z kolei jest bardzo dobrym pomysłem, łączy magię z techniką i magicbees, czyli kolejna integracja. Ja bez Gadomancy raczej nie wbije, bo po chwili znowu zacznę się nudzić.

Reszta moich propozycji:

• Thaumcraft NEI Plugin
  • Goki Stats Mod *
  • TooManyDanyOres * lub coś podobnego żeby pozbyć się sześciu rodzajów tinu w inventory!

Polecam usunąć Blood Magic, mod ogólnie jest bardzo niezbalansowany, umożliwia griefowanie i psuje zabawę innymi modami (wszystko łatwiej osiągnąć niewielkimi kosztami). Backpacki kopiują!

Mam też nadzieję, że dodanie Biomes O' Plenty nie spowoduje braku biomów i konstrukcji z Thaumcrafta.

Usunę backpacki i dodam Overpowered Inventory, gadomancy

konfiguracja jest ustawiona pod hard prócz thaumcraft, który jest ustawiony pod normal

a toomanydanyorez raczej nie da rady ponieważ jest converter

rafalohaki.jpg
Opublikowano

Reszta moich propozycji:

• Thaumcraft NEI Plugin
  • Goki Stats Mod *

@Nightingale idąc tym tropem należy też usunąć: Botania, ComputerCraft, DraconicEvolution, BuildCraft, IndustrialCraft, Immersive Engineering, Mekanism, ProjectRed, w ThaumCrafcie też na pewno się coś znajdzie :D. Każdy z tych modów zawiera w sobie itemy/mechanikę która może griefować, a one stanowią praktycznie 90% w tej paczce :D. Więc to nie jest kwestia usuwania całego moda tylko blokowaniu itemów/efektów lub odpowiednia konfiguracja pluginu (tego nie jestem pewien, nigdy się nie bawiłem z pluginami na modach) no i trzeba spędzić trochę czasu na testach.

P.S. Balans? W takim razie co tu robi Mekanism? :D 

Opublikowano

@BigBad Przyczepiłem się do Blood Magic z tego względu, że wiem co potrafi (np. tworzyć gigantyczne ilości surowców w powietrzu), a jego źródło energii jest łatwe do zdobycia (np. farma wiedźm). W technicznych modach wiem tylko tyle, że da się je zbalansować konfiguracją ale nie należy to do łatwych czynności. Ogólnie odstępuje w tej chwili od balansu, bo masz BigBad sporo racji.

@rafalgod Co do TooManyDanyOres to bez conventera nie powinno się go dodawać. Te mody istnieją właśnie po to by być razem :D Sam Ore Converter nie powoduje, że w naszym ekwipunku mamy jeden rodzaj miedzi zamiast sześciu, do tego własnie służy TooManyDanyOres. Gram na serwerach z modami od dawna, przy czym nie gram wcale na serwerach bez modów. Wiem, że jedna z bardziej irytujących kwestii jest właśnie 6 rodzajów miedzi, cyny, aluminium i innych rud z różnych modów, które musimy nosić i przechowywać. Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto się z tym nie zgadza. Ważna dla mnie kwestią są także biomy z Thaumcrafta, czyli Magical Forest i Tainted Land, bez których ciężej korzystać z wspomnianego moda. No i najważniejsze, Eldricht Altary, które czasami występują za rzadko lub wcale kiedy na serwerze jest Biomes O' Plenty.

bipsMal.png

Opublikowano

Reszta moich propozycji:

• Thaumcraft NEI Plugin
  • Goki Stats Mod *

@Nightingale idąc tym tropem należy też usunąć: Botania, ComputerCraft, DraconicEvolution, BuildCraft, IndustrialCraft, Immersive Engineering, Mekanism, ProjectRed, w ThaumCrafcie też na pewno się coś znajdzie :D. Każdy z tych modów zawiera w sobie itemy/mechanikę która może griefować, a one stanowią praktycznie 90% w tej paczce :D. Więc to nie jest kwestia usuwania całego moda tylko blokowaniu itemów/efektów lub odpowiednia konfiguracja pluginu (tego nie jestem pewien, nigdy się nie bawiłem z pluginami na modach) no i trzeba spędzić trochę czasu na testach.

nie usunę tych modów, jedynie poblokuje sie itemy.

rafalohaki.jpg
Opublikowano

Reszta moich propozycji:

• Thaumcraft NEI Plugin
  • Goki Stats Mod *

nie usunę tych modów, jedynie poblokuje sie itemy.

@rafalgod Już nie drążę tematu Blood Magic :)

bipsMal.png

Opublikowano

@rafalgod Nie wiem czy jest sens dodawać coś na powiększanie ekwipunku, skoro jest Applied Energestics. Myślę, że tak jak powiedziałeś z project red wystarczą te plecaczki, ewentualnie golden bag z extra utilities (tu jest problem, bo można kopiować itemy). Z blokowaniem itemów też trzeba uważać, bo na przykład takie Industrial TNT które nie rusza blokowanie wybuchów pluginem, można z łatwością postawić przy pomocy turtla z computercrafta (oczywiście wybucha normalnie mimo wyłączonych wyłączonych wybuchów). Do tego dochodzi żeby przypadkiem nie uciąć zbytnio moda blokując na przykład End (Draconic Evolution) etc.

Opublikowano

Witam. Chętnie zagram na serwerze tylko kilka pytań:

1.Czy jest Applied energistics? 

2.Jaki jest border Mapy?

3.Czy każdy gracz będzie posiadał jakiegoś personal anchora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...