Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy oficjalny serwer Silkroad - R “Ephesus”

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

16 sierpnia wychodzi nowy serwer zlokalizowany w Europie !

Serwer będzie prowadzony przez inna firmę niż Joymax! JC Planet. Tutaj link http://silkroad-r.jcplanet.com/us/Main/HomeMain.aspx

Myślę, że jest to, na co wszyscy czekali :D

Silkroad R Returns to Europe on 16th Aug, 2016

Hello, this is Silkroad Online.

New server, “Ephesus”,  is going to be opened in Europe on August 16th.
Especially, Silkroad R will be with JC Planet from that time(Channeling service with JC Planet).
You may feel more comfortable conditions in the new server.

Opening Time:
- 18:00 of August 16th, 2016 (Joymax Standard Time)

[specialties in the New Server]
1. Max Level
 - Max level is Lv.90 in the beginning. (China and Europe will be opened at the same time)

2. Fatigue System
★ Different Fatigue system in order to make better game conditions and prevent Bot.
★ Detail of Fatigue System

[Original Servers]
 - Basic : By 8hours accumulated play time in a day (No Penalty) -> 8~12hours accumulated play time in a day (50% of Exp. Penalties in Quest & Acquisition)
   -> After 12hours accumulated play time in a day(0% of EXP. No Quest & Acquisition)
 - Users who are VIP 2 are free from Fatigue System. (24hours accumulated play time in a day 100%)

[New Server]
 - Basic : By 2hours accumulated play time in a day (No Penalty) à 2~3hours accumulated play time in a day (50% of Exp. Penalties in Quest & Acquisition)
   -> After 3hours accumulated play time in a day (0% of EXP. No Quest & Acquisition) à Kick out after 10 minutes
 - VIP 1 : By 4hours accumulated play time in a day (No Penalty) à 4~6hours accumulated play time in a day (50% of Exp. Penalties in Quest & Acquisition) 
   -> After 6hours accumulated play time in a day (0% of EXP. No Quest & Acquisition)
 - VIP 2 and above : Free from Fatigue System. (24hours accumulated play time in a day 100%)
  ※ Fatigue will be counted when you log in and the accumulated play time will be reset on every 00:00.
  ※ Fatigue is applied to account base.(Not character base). If you play in many servers with same account, accumulated play time will be calculated into the account.
  ※ But when you play in original servers and new server, fatigue system will be applied by rule of server policy (Original server and new server).

[Event]
1. Attendance Event (All Shards)
 - Period : August 16th, 2016(After maintenance) - August 29th, 2016 (Before maintenance) (for 2 weeks)
 - Every day -> Berserker Regeneration Potion * 1
 - 5 consecutively accumulated days -> Skill Point Scroll * 1
 - 10 consecutively accumulated days -> Skill Point Scroll * 1

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest już temat w publikacjach dotyczący tego serwera (kliknij), ale na razie to ten wątek zostawię w celu prowadzenia dyskusji na jego temat, a znajdujący się w publikacjach zamknę.

Opublikowano

ja tez chetnie bym zagrala;) na tym nowym serwie 2h/90cap

"When this day is through I hope that I will find
That tomorrow will be just the same for you and me"

isro '07
giphy.gif

Opublikowano

Jest już temat w publikacjach dotyczący tego serwera (kliknij), ale na razie to ten wątek zostawię w celu prowadzenia dyskusji na jego temat, a znajdujący się w publikacjach zamknę.

Mysle ze tutaj ten temat jest mniej widoczny. @Dzienny

W sumie masz rację, przenoszę do Publikacji. /Dzienny

isro '07
giphy.gif

Opublikowano

Witam

Jestem ciekaw czy przynajmniej gra będzie płynnie działała, ostatnio po dość długiej przerwie chciałem wrócić do Isro ale tam dalej serwery Crowded a jak się uda wbić to lagi nie samowite, że odechciało mi się dalszej gry...Fajnie, że ma być tam narazie cap 90 bo to jeszcze czasy kiedy Silkroad był świetny to co zaczęli cudować po 110 capie to już serio było pay2win...

Opublikowano

Witam

Jestem ciekaw czy przynajmniej gra będzie płynnie działała, ostatnio po dość długiej przerwie chciałem wrócić do Isro ale tam dalej serwery Crowded a jak się uda wbić to lagi nie samowite, że odechciało mi się dalszej gry...Fajnie, że ma być tam narazie cap 90 bo to jeszcze czasy kiedy Silkroad był świetny to co zaczęli cudować po 110 capie to już serio było pay2win...

server bedzie stal w eu to raczej nie powinno byc lagow i zgadzam sie silk do cap 90 byl z*******y osobiscie najbardziej lubie cap 80 najlepiej bez eu :D

Opublikowano

Pewnie, ten nowy system "Fatigue" zlikwiduje gfy co już jest mega plusem

raczej nie pokupuja vip2 i beda jechac dalej na gf ten server to totalne pay2win

oplaca sie kupowac vip2 dla gf?

isro '07
giphy.gif

Opublikowano

Ten serwer będzie jak Silkroad R  ? czyli będą 3 serwery  silka ? Isro , Sror , i ten ?  Jeśli nie zepsują sprawy  tak jak teraz to  ten serwer będzie oblegany :) Jakie staty mają być ?

Opublikowano

Dokładnie jeśli tego nie popsują, to wróci mnóstwo graczy, na każdym forum jest zainteresowanie tym serwerem. Gfow nie bedzie tylko sami starzy wyjadacze. W 9 degree proofów nie było tylko te immortale więc tragedi nie powinno być. Z tego co wygląda będzie to kolejny serwer sro-r tylko ze cap 90 i prowadzony przez inną firmę.

Opublikowano

Powiem szczerze, że ciekawie się zapowiada. Trzymam kciuki, żeby dzięki temu serwerowi, dział trochę mógł się ożywić w nowe twarze. 

Opublikowano

GF'ów nie bedzie na pewno bo przy takim systemie bedzie to kompletnie nie opłacalne - wydać 30$/miesiąc żeby sprzedać gold? A przypomne tylko że na Sro-R do 70lvla gold nie leci wcale, a od 70lvla gold ze sprzedaży itemów do nPC jest znacznie niższy niż chociażby na pserverach, a niektóre itemy, jak stony, tablety czy elki idą do npc za 0 golda.

Ktoś tam pytał jak będą teraz wyglądac servery - JCPlanet przejmuje tylko SRo-R, a wiec servery Gobi, Thebes i Merv przechodzą pod JCplanet i do tego otwieraja nowy serv 90cap. Servery iSro zostają u joymaxa.

Co do samej rozgrywki na pewno sporo osób spróbuje, nawet nie kupując VIp1 VIp2 i  grając 2-3h dziennie wbicie 90lvla na sro-r nie powinno zająć więcej jak 3 góra 4 miesiące, oczywiście bedzie pewnie spora grupa ludzi która wyda te 100pare zł miesięcznie żeby móc bocic 24/7, no ale cóż to jest silkroad i ta gra zawsze była zrobiona pod napełnianie portfela producenta :D

Opublikowano

Zbieram ekipe i mykamy na ten serwer we wrzesniu, podoba mi sie to bardzo i z niecierpliwoscia czekam az sie pojawi, niestety w wakacje pracuje i nie bede mial mozliwosci leciec od startu. Ciekawe czy spotkam kogos z starego Venus, a moze nawet ktos z warlords sie znajdzie :)

Opublikowano

Sciagnelem clienta i okazalo sie ze nie ma tego nowego server tylko stare:/  gdzie pobrac clienta z nowym serverem??

sorki nie doczytalem ze dopiero bedzie otwarty:/

Opublikowano

czy slyszal ktos o tym ze serwer bedzie platny ?

Przeczytałes info w pierwszym poście? masz tam gdzieś napisane że bedzie jakis abonament czy cos w tym stylu? nie.

Ale nie płacąc nic dostajesz jak by tylko triala, bo możesz grac max 3h dziennie.

Opublikowano

Dzis po zalogowaniu sie na konto JCPlanet spotkała mnie miła niespodzianka.

otóż mam status VIP1 :D

25iyyc1.jpg

podobno wszyscy mieli dostac VIP1 przez pierwszy tydzien, ale z tego co słyszałem to niektórzy dostali a inni nie :)

Opublikowano

tylko sbot i phbot będzie tutaj działać?

i jeszcze mbot - płatny oczywiście.

Jeszcze ok 30min i server powinien byc otwarty - na 11:00 czasu polskiego przewidzieli otwarcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...