Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące Windows 10 ISO.

Gotenksx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zaktualizowałem sobie za darmo z Windowsa 7 do windowsa 10 za pomocą jakiegoś Asystenta. Dużo osób pisało że czasem przy tej metodzie pojawiają się błędy i lepiej zainstalować na czysto przez ISO. Jak wiadomo termin darmowej aktualizacji upłynął i oto pytanie. Z racji tego że ja już zaktualizowałem do Windowsa 10 to mogę zainstalować na nowo przez ISO (Jeśli wgl jest jeszcze) nic za to nie płacąc? I jak by się dało to tu mam kolejne pytania by nie robić nowych tematów.

- Skąd pobrać to ISO?

- Można te ISO wgrać na płytę czy musi być PenDrive. (Jeśli można na płytę to jaka musi być Cd/dvd i czym najlepiej wgrać te iso na płytę.)

- Czy przy opcjach formatowania mogą pojawić się Partycje których nie można zformatować?

- Sterowniki. Słyszałem że po Formacie trzeba zainstalować pierw Sterowniki do Chipsetu i Biosu. Ja mam to na płycie i to się robi z poziomu pulpitu czy z czego innego?.

Jak se przypomnę więcej to napiszę.

A jeszcze jedno słyszałem że Windows 10 sam se znajdzie klucz a czy jest jakiś program którym wyciągnę ten klucz jeszcze teraz?. Chce uniknąć niechcianych problemów.

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Po co bawić się w ISO? Przywracanie do stanu początkowego i z głowy. Sterowników najlepiej szukać na stronie producenta i instalujesz normalnie jak każdy inny program. Te z płyty mogą być niekompatybilne z W10.

Widzę, że nie jesteś obeznany w tej tematyce, więc przywracanie dla Ciebie będzie najlepszym wyjściem, zero kluczy, zero partycjonowania, odpalasz i zostawiasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...