Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pytanie dotyczące resetowania komputera do stanu początkowego WIN 10

Gotenksx

Pytanie

Opublikowano

Czy jak  w Resetowaniu komputera do stanu początkowego w Win 10 dam drugą opcje Usuń wszystko to cofnie mi do wcześniejszego windowsa? W moim przypadku Windowsa 7?. Folder windows.old usunąłem. 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli mam rozumieć system sam zainstaluje się na nowo?. 

I pytanie jeszcze. Odinstalują się sterowniki i Updaty w Windows Update?.

Pewnie to oczywiste było ale na innym forum widziałem że jak da się Usuń wszystko to wraca do systemu przed upgradem. 

Dzięki za odpowiedź. Browarek się należy.

Zależało mi na tej odpowiedzi ponieważ po którejś Aktualizacji z Windows Update czasem użycie dysku skacze do 100% na sekunde i spada. A tak utrzymuje się w 0-15% ale to normalne wartości chyba.

Opublikowano

Czyli mam rozumieć system sam zainstaluje się na nowo?. 

W dużym uproszczeniu dla zwykłego zjadacza chleba - tak.

I pytanie jeszcze. Odinstalują się sterowniki i Updaty w Windows Update?.

Sterowniki na pewno, nie wiem do końca jak wygląda sprawa z aktualizacjami, w sensie czy wszystkie aktualizacje są cofane czy nie, wydaje mi się, że tak.

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź. Dobrze że są tacy ludzie którzy pomagają tym którzy nie znają się na temacie. 

W sumie pytałem na zapas bo w grach na tą chwilę nie ma spadków bo wydaje mi się że jak się jest w grze to procesy które tak ten dysk potrafią obciążyć się wyłączają albo inaczej się zachowują. W razie w wiem że można użyć spokojnie tej opcji w razie problemów z wydajnością. 

Opublikowano

Dysk działa bo pewnie masz mierny internet i ściąga sie aktualizacja systemowa windowsa , to prawie 4 Gb a na gównianym łączu trochę to trwa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Może tak sam z siebie pobrać? Mam internet 10 mb. Nie sądzę że to Aktualizacja bo jak dziś pobierałem CSa to pobierało pełnym łączem. Dysk mi potrafi pracować tak przez dwa procesy. Host usługi i System i Skompresowana pamieć.

Zresztą dam screena przy dużym użyciu dysku chwilę po włączeniu systemu. Stawiam że system sobie jakieś usługi włącza i dlatego 

NsFcE5p.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...